摘要: 解析:选C.make a real effort 做出真正的努力.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2583487[举报]

How far would you be willing to go to satisfy your need to know? Far enough to find out your possibility of dying from a terrible disease? These days that’s more than an academic question, as Tracy Smith reports in our Cover Story.

There are now more than a thousand genetic(基因的)tests, for everything from baldness to breast cancer, and the list is growing. Question is, do you really want to know what might eventually kill you? For instance, Nobel Prize-winning scientist James Watson, one of the first people to map their entire genetic makeup, is said to have asked not to be told if he were at a higher risk for Alzheimer’(老年痴呆症).

“If I tell you that you have an increased risk of getting a terrible disease, that could weigh on your mind and make you anxious, through which you see the rest of your life as you wait for that disease to hit you. It could really mess you up.” Said Dr. Robert Green, a Harvard geneticist.

“Every ache and pain,” Smith suggested, could be understood as “the beginning of the end.”“That ’s right. If you ever worried you were at risk for Alzheimer’s disease, then every time you can’t find your car in the parking lot, you think the disease has started.”

Dr. Green has been thinking about this issue for years. He led a study of people who wanted to know if they were at a higher genetic risk for Alzheimer’s. It was thought that people who got bad news would, for lack of a better medical term, freak out. But Green and his team found that there was“no significant difference”between how people handled good news and possibly the worst news of their lives. In fact, most people think they can handle it. People who ask for the information usually can handle the information, good or bad, said Green.

71.The first paragraph is meant to__________.

A. ask some questions                        B. introduce the topic

C. satisfy readers’ curiosity                 D. describe an academic fact

【答案】B

【解析】通过两个问题引出话题。

72.Which of the following is true of James Watson?

A. He is strongly in favor of the present genetic tests.

B. He is more likely to suffer from Alzheimer’s disease.

C. He believes genetic mapping can help cure any disease.

D. He doesn’t want to know his chance of getting a disease.

【答案】D

【解析】根据第二段Nobel Prize-winning scientist James Watson, one of the first people to map their entire genetic makeup, is said to have asked not to be told if he were at a higher risk for Alzheimer’。“James Watson要求如果他的基因表明他有很高的老年痴呆症的可能不要告诉他。”

73.According to Paragraphs 3 and 4, if a person is at a higher genetic risk, it is__________.

A. advisable not to let him know          B. impossible to hide his disease

C. better to inform him immediately      D. necessary to remove his anxiety

【答案】A

【解析】根据这两个自然段可知,如果你提前被告知你将来可能患某种可怕的疾病会mess you up。

74.The underlined part“freak out”in Paragraph 5 is closest in meaning to“_________”.

A. break down                     B. drop out            C. leave off            D. turn away

【答案】A

【解析】根据下文But的转折,以及no significant difference可知,freak out的意思是A(精神垮掉)。

75.The study led by Dr. Green indicates that people__________.

A. prefer to hear good news         B. tend to find out the truth

C. can accept some bad news              D. have the right to be informed

【答案】C

【解析】根据第五段内容 In fact, most people think they can handle it可知答案选C.

查看习题详情和答案>>

Our boat floated on between walls of forest. It was too thick for us to get a view of the land we were passing through, though we knew from the map that our river must be passing through chains of hills from time to time. Nowhere did we find a place where we could have landed: although the jungle did not actually spread right down into the river, banks of soft mud prevented us from going ashore. In any case, what would we have gained by landing? The country was full of snakes and other dangerous creatures and the jungle was so thick that one would be able to advance slowly, cutting one's way with knives the whole way. So we stayed in the boat, hoping that when we reached the sea, a friendly fisherman would pick us up and take us to civilization.

As for water, there was a choice. We could drink the muddy river water, or die of thirst. We drank the water. Men who have just escaped from what appeared to be certain death lost all worries about such small things as diseases caused by dirty water. In fact, none of us suffered from any illness as a result.

One day we passed another village, but fortunately nobody saw us. We did not wish to risk being taken prisoners a second time: we might not be so lucky as to escape in a stolen boat again.

1.What they could see on the boat was only___ .

A. high walls         B. chains of hills  C. heavy woods D. vast land

2.They couldn't land because_______ .

A. the mud on the shore was too soft      B. they could not find anyone

C. they could not find the mark on the map D. the forest was too thick to go through

3.From the passage, we can learn that_____ .

A. they were in an uninhabited area       B. they were on a journey home happily

C. the country was a civilized society    D. the country was a tropical jungle coutry

4.The best title for this passage might he______

A. I he Problem of Landing                B. Escape in the Jungle

C. An Entirely New Experience            D. Exploration of a River

【答案】5.C6.A7.D8.B

【解析】略

【题型】阅读理解

【适用】一般

【标题】2011届江西省吉安市高三上学期期末教学质量评价英语试卷

【关键字标签】江西省吉安市,高三英语,期末

【结束】

 

 

18【题文】If you travel to a new exhibition at the San Francisco Conservatory of Flowers, you will have chances to see some meat-eating plants. Take bladderworts, a kind of such plant, for example. They appear so small and grow in a quiet pond. "But these are the fastest known killers of the plant kingdom, able to capture a small insect in 1/50 of a second using a trap door!"

Once the trap door closes on the victim, the enzymes (酶)similar to those in the human stomach slowly digest the insert. When dinner is over, the plant opens the trap door and is ready to trap again.

Meat-eating plants grow mostly in wet areas with soil that doesn't offer much food nutrition. In such conditions, these amazing plants have developed insect traps to get their nutritional needs over thousands of years. North America has more such plants than any other continents.

Generally speaking, the traps may have attractive appearance to fool the eye, like pitcher plants, which get their name because they look like beautiful pitchers full of nectar (花蜜).

Hair-like growths along the pitcher walls ensure that nothing can escape, and the digestive enzymes can get to work. A tiny insect can be digested in a few hours, but a fly takes a couple of days.

Some of these pitchers are large enough to hold 7.5 liters. Meat-eating plants only eat people in science fiction movies, but sometimes a bird or other small animals will discover that a pitcher plant isn't a good place to get a drink.

9.From Paragraph 1,we learn that bladderworts can__ .

A. kill an insect in a second         B. digest a fly in a few hours

C. be found floating on a quiet lake  D. capture an insect in 1/50 of a second

10.If the trap door of a meat-eating plant is closed, the plant is

A. fooling insects into taking a sip  B. producing nectar

C. tempting insects to come close     D. enjoying a dinner

11.Meat-eating plants can grow in wet and poor soil because they    .

A. can get nutrition from animals     B. don't need much food nutrition

C. can make the most of such conditions    D. have developed digestive enzymes

12.What can be captured by meat-eating plants for food?

A. A child. B. A dog.   C. A little bird.   D. A little fish.

 【答案】13.D14.D15.A16.C

【解析】略

【题型】阅读理解

【适用】一般

【标题】2011届江西省吉安市高三上学期期末教学质量评价英语试卷

【关键字标签】江西省吉安市,高三英语,期末

【结束】

 

19【题文】You know Australia is a big country, but you may not know how easy it is to get around. The untouched beaches that go for miles and deserts that touch the horizon are just there, waiting to be reached and explored. The following are the different ways you can explore our vast country.

Getting around Australia

Air

Flying is the best way to cover large distances in a short time. You can spend more time on the Australia's can't-miss landscapes and relaxing lifestyle. Moreover, competition among airlines makes great flying fees available for you.

Drive

Australia has a vast network of well-maintained roads and some of the most beautiful touring routes in the world. You have no difficulty finding car rental companies at major airports, central city locations, suburbs and attractions.

Bus

Bus travel in Australia is comfortable , easy and economical. Buses generally have air conditioning, reading lights, adjustable seats and videos. Services are frequent, affordable and efficient.

Rail

Train travel is the cheapest and gives you an insight into Australia's size and variety, all from the comfort of your carriage. Scheduled services are a great way to get quickly between our cities and regional centers.

Ferry (轮渡)

The Spirit of Tasmania runs a passenger and vehicle ferry service between Melbourne and Tasmania nightly. Extra sen ices are running during summer rush hours. Sea-link ferries connect South Australia and Kangaroo Island several times a day. Ferries connect suburbs in our capital cities.

Walk

With easy-on-the-feet pedestrian.(行人)streets, walking is a great way to get around our cities.

Besides all the above, you can also experience some of the longest: tracks and trails in the world in central Australia——impressive journeys of a thousand kilometers or more that can take several weeks to complete.

17.The underlined word "untouched" in Paragraph 1 means__ .

A. secure         B. special          C. natural          D. artificial

18.Which of the following is true about travelling in Australia?

A.   You can easily rent a car to explore its beautiful touring routes.

B.  More travellers make the flying fees among airlines higher than before.

C.  Taking a bus tour is the most comfortable, economical and efficient way.

D.  Train services can offer you more comfort than any other means of transport,

19.Ferry service between Melbourne and Tasmania usually runs_ •

A. several times a day                B. only at night hours

C. between different cities           D. only during rush hours

20.From the passage, we know that_____ .

E.   travelling in central Australia is time-consuming

F.   central Australia has the world's shortest railway line

G.  pedestrian walking is a great way to travel between cities

H.  you have no choice but to walk over 1,000 kilometers in central Australia

【答案】21.C22.A23.B24.A

【解析】略

【题型】阅读理解

【适用】一般

【标题】2011届江西省吉安市高三上学期期末教学质量评价英语试卷

【关键字标签】江西省吉安市,高三英语,期末

【结束】

20【题文】BUKHANNON, West Virginia~~Two rescue teams slowly moved along a two—mile path on Monday night to the site of a coal mine explosion that trapped 13 miners, who had not been heard from since the early morning accident.

Meanwhile, at a nearby church, more than 250 family members and friends gathered, waiting for updates on the rescuers' progress.

The miners were trapped at about .6:30 and many families weren't informed of the accident until about 10 a.m.~~more than three hours after it happened. "It's very upsetting, but you've got to be patient, I guess," said John Helms, whose brother, Terry, was trapped in the mine.

The trapped miners were about 260 fee underground and about 10,000 feet from the Sago Mine's entrance, said Roger Nicholson, a lawyer from International Coal Group.

At a late night news conference, Nicholson said one team had advanced about 4, 800 feet in the four hours since entering the mine just before 6 p.m. Another team entered the mine about 30 minutes later.

He said the crew was very experienced, with some members having worked underground for 30 to 35 years. The miners were equipped with al>out one hour of breathable oxygen each. The company has not released the names of the miners.

The teams test the air about every 500 feet, and have to disconnect the power to the phones they use to communicate with the surface before doing that. "We don't want to be electrifying anything if it's in an atmospfiere with hurnahle gases," Kips said.

The cause of the explosion was not immediately known. High levels of carbon monoxide ( 一氧化物) were discovered shortly after the explosion, which delayed rescue efforts, but those levels have weakened since then, authorities said.

25.According to the passage, we ran infer that_ .

I.     communication with the trapped miners was cut off

J.    the rescue started as soon as the accident happened

K.  the two rescue teams entered the mine at the same time

L.   all the miners who were trapped underground were still alive

26.If the first team advanced at an average speed, they could dig about______per hour.

A. 1,000 feet         B. 1,200 feet       C. 2,400 feet       D. 4,800 feet

27.Where ran the passage he seen?

A. Iii a magazine.    B. In a science hook. C. On an advertisement. D. In a newspaper.

【答案】28.A29.B30.D

【解析】略

【题型】阅读理解

【适用】一般

【标题】2011届江西省吉安市高三上学期期末教学质量评价英语试卷

【关键字标签】江西省吉安市,高三英语,期末

【结束】

21【题文】

You wake up in the morning, the day is beautiful and the plans for the day are what you have been looking forward to for a long time. Then the telephone rings, you say hello, and the drama starts. The person on tbe other end has a depressing tone in his voice as he starts to tell you how terrible his morning is and that there is nothing to look forward to. Are you still in a wonderful mood? Impossible!

Communieating with negative people can wash out your happiness. It may not change what you think, but communicating long enough with them will make you feel depressed for a moment or a long time.

Life brings ups and downs, but some people are stuck in the wrong idea that life has no happiness to offer. They only feel glad when they make others feel bad. No wonder they can hardly win others' pity or respect.

When you communicate with positive people, your spirit stays happy and therefore more positive things are attracted. When the knife of a negative person is put in you, you have the heavy feeling that, all in all, brings you down.

Sometimes we have no choice but to communicate with negative people. This could be a co-worker, or a relative. In this case, say what needs to be said as little as possible. Sometimes it feels good to let out your anger back to the negative person, but this is to lower you to that same negative level and they won't feel ashamed of themselves about that.

Negativity often affects happiness without even being realized. The negative words of others at the start of the day can be attached to you throughout the rest of your day, which makes you feel bad and steals your happiness. Life is too short to feel negative. Stay positive and avoid negativity as much as possible.

31. Which of the following shows the position where the miners were trapped? (E: entrance P: position where the miners were trapped)

32.The purpose of Paragraph 1 is to____ .

A. make a comparison                  B. introduce a topic

C. offer an instructive story         D. tell a true story

33.How can negative people have effect on us?

A. By influencing our emotion.        B. By telling us the nature of life.

C. By changing our way of thinking.   D. By comparing their attitude to life with ours.

34.Some negative people base their happiness on —.

A. their pity for other people        B. their respect for others '

C. building up a positive attitude    D. making other people unhappy 35.According to the passage, to reduce negative people's influence on us, we are advised.

A.  to change negative people's attitude to life

B.  to show our dissatisfaction to negative people

C.  to make negative people feel as hamed of themselves

D.  to communicate with negative people as little as possible

    . 【答案】36.A37.B38.A39.D40.D

【解析】略

【题型】阅读理解

【适用】一般

【标题】2011届江西省吉安市高三上学期期末教学质量评价英语试卷

【关键字标签】江西省吉安市,高三英语,期末

【结束】

 

22【题文】对话填空(本节共10小题;每小题1分,满分10分)

请认真阅读下面对话,并根据各题所给首字母的提示,在答题卡上标有题目的横线上,写出一 个英语单词的完整、正确的形式,使对话通顺。

M = Mike       W = Wendy

.M: I'd like to 41.d_ something with you. Do you have a minute?       42. ______

W: Sure. I just got off my eleven o'clock class. I don't have another class until this afternoon.

M: Good, listen! I've just 43.r ‘ an e-mail from the computer center. They are                     44. ______

looking for students to help with the work of the school website this summer.

They need two 45.a____ to help with the project. They asked me if I knew                46. ______

any qualified students who might be 47.i  in it. I thought you might like           48. ______

to have a 49.t___ .                                                                                                         50. ______

W: 51.S______ interesting, but my knowledge of computers is         52.______

53.p______ limited.                                                54. ______ —

M: Well, I don't think any 55.s experience or knowledge is necessary.   56. ______

And with your interest in computers and the Internet, I think you would be good

for the job. 57.B___ , they are paying good money. What do you think?                       58.______.

W: It seems like a great 59. c______to get some experience. Thanks for thinking                   60. ______

of me!

 

查看习题详情和答案>>

(2011·安徽卷)B

Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources(来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills(风车)began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.

For many centuries, people used windmills to grind(磨碎)wheat into flour or pump water from deep underground. When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s, when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.

During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.

60. From the text we know that windmills              .

A. were invented by European armies

B. have a history of more than 2800 years

C. used to supply power to radio in remote areas

D. have rarely been used since electricity was discovered

61. What was a new use for wind power in the late l9th century?

A. Sailing a boat. 

B. Producing electricity.

C. Grinding wheat into flour.

D. Pumping water from underground.

62. One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that             .

A. wind power is cleaner

B. it is one of the oldest power sources

C. it was cheaper to create energy from wind

D. the supply of coal and gas failed to meet needs

63. What would the author probably discuss in the paragraph that follows?

A. The advantage of wind power.

B. The design of wind power plants.

C. The worldwide movement to save energy.

D. The global trend towards producing power from wind.

【解析】选D。推理判断题。根据末段句子Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind可知,接下来作者应该谈论利用风能发电的情况,因此选择D项。

查看习题详情和答案>>

That year , in the local school, there was a new math teacher, as well as some new pupils. One of the new kids was the stupidest child anyone had ever seen. It made no difference how quickly or how slowly they tried explaining numbers to him; he would always end up saying something enormously stupid. Like two plus two was five, seven times three was twenty-seven, or a triangle had thirty corners……
Before this boy arrived, math lessons had been the most boring of all. Now they were great fun. Encouraged by the new teacher, the children would listen to the pieces of nonsense spouted by the new kid, and they would have to correct his mistakes.
Whenever the new teacher asked questions, the stupid kid would stand up but made the wrong answers, the other students all wanted to be the first to find his mistakes, and then think up the most original ways to explain them. To do this they used all kinds of stuff : sweets, playing cards, oranges, paper planes, etc. It didn’t seem like any of this bothered the new kid.
However, Little Lewis was sure that it was bound to make him feel sad inside. Lewis was sure he would see him crying. So, one day, he decided to follow the new kid home after school. On leaving school, the new kid walked a few minutes to a local park, and there he waited for a while, until someone came along to meet him……
It was the new teacher!
The teacher gave the new kid a hug, and off they went, hand in hand. Following from a distance, Lewis could hear they were talking about math.
【小题1】根据短文第二三段描述,可知这位新老师的工作很有创造性,故选A。
【小题2】根据短文最后一段Following from a distance, Lewis could hear they were talking about math.描述,可知选B,这个所谓的最蠢的学生其实比其它学生知道的多。
【小题3】根据Lewis was sure he would see him crying. So, one day, he decided to follow the new kid home after school.描述,可知选B。
【小题4】联系上文To do this they used all kinds of stuff :可知选C。
【小题5】The math lessons became interesting again because of the new teacher’s ___________.

A.creativityB.imaginationC.responsibilityD.curiosity
【小题6】The passage implies that the stupidest child____________________________.
A.was in great need of math teacher’s help after class
B.knew much more about math than other classmates
C.had no much gift for math and was slow to learn it
D.disliked both the new math teacher and his lessons
【小题7】According to the passage, Lewis followed the stupidest in order to ______________.
A.learn about where he livedB.find out if he felt upset
C.say something to comfort himD.make friends with him
【小题8】 What does the underlined word “this” in the third paragraph refer to ?
A.To find the stupidest kid’s mistakes.
B.To think up the most original ways to explain.
C.To use all kinds of stuff.
D.To follow him home after school.

查看习题详情和答案>>

Bob was a clever college student, but his family was poor, so he had to work after class and during his holidays to get enough money for his studies.
One summer he got a job in a butcher’s shop during the day time, and another in a hospital at night. In the shop, he learned to cut and sell meat. He did so well that the butcher went into a room behind the shop to do all the accounts. In the hospital, of course, Bob was told to do only the easiest jobs. He helped to lift people and carry them from one part of the hospital to another. Both in the butcher’s shop and in the hospital, Bob had to wear white clothes.
One evening in the hospital, Bob had to help to carry a woman from her bed to the operating - room. The woman already felt frightened when she thought about the operation. When she saw Bob coming to get her, she felt even more frightened.
"No! No!" she cried. "Not a butcher! I won’t let a butcher operate on me!" with these words ,she fainted away.
【小题1】根据第一段Bob was a clever college student, but his family was poor, so he had to work after class and during his holidays to get enough money for his studies.描述,可知选C.
【小题2】根据第二段One summer he got a job in a butcher’s shop during the day time, and another in a hospital at night.描述,可知选B.
【小题3】根据In the hospital, of course, Bob was told to do only the easiest jobs. He helped to lift people and carry them from one part of the hospital to another. 描述,可知选D.
【小题4】Bob had to work after class and during his holidays because_________.

A.his father told him to make more friends
B.he wanted to become a rich man
C.he couldn’t go on with his studies without enough money
D.he had nothing to do at home.
【小题5】One summer Bob_________.
A.wanted to become not only a butcher but also a doctor.
B.got two different jobs at two places
C.was free only at night
D.worked only during the daytime
【小题6】In the hospital, Bob’s job was_________.
A.to take care of the wounded soldiers
B.to give the doctor’s advice
C.to find out what was wrong with the sick people
D.to carry the sick people from one place to another

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网