摘要: 解析:选D.这么好吃的食物.它们居然不吃.这令本地的鸟感到惊讶.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2583151[举报]

(2011·安徽卷)B

Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources(来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills(风车)began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.

For many centuries, people used windmills to grind(磨碎)wheat into flour or pump water from deep underground. When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s, when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.

During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.

60. From the text we know that windmills              .

A. were invented by European armies

B. have a history of more than 2800 years

C. used to supply power to radio in remote areas

D. have rarely been used since electricity was discovered

61. What was a new use for wind power in the late l9th century?

A. Sailing a boat. 

B. Producing electricity.

C. Grinding wheat into flour.

D. Pumping water from underground.

62. One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that             .

A. wind power is cleaner

B. it is one of the oldest power sources

C. it was cheaper to create energy from wind

D. the supply of coal and gas failed to meet needs

63. What would the author probably discuss in the paragraph that follows?

A. The advantage of wind power.

B. The design of wind power plants.

C. The worldwide movement to save energy.

D. The global trend towards producing power from wind.

【解析】选D。推理判断题。根据末段句子Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind可知,接下来作者应该谈论利用风能发电的情况,因此选择D项。

查看习题详情和答案>>

That year , in the local school, there was a new math teacher, as well as some new pupils. One of the new kids was the stupidest child anyone had ever seen. It made no difference how quickly or how slowly they tried explaining numbers to him; he would always end up saying something enormously stupid. Like two plus two was five, seven times three was twenty-seven, or a triangle had thirty corners……
Before this boy arrived, math lessons had been the most boring of all. Now they were great fun. Encouraged by the new teacher, the children would listen to the pieces of nonsense spouted by the new kid, and they would have to correct his mistakes.
Whenever the new teacher asked questions, the stupid kid would stand up but made the wrong answers, the other students all wanted to be the first to find his mistakes, and then think up the most original ways to explain them. To do this they used all kinds of stuff : sweets, playing cards, oranges, paper planes, etc. It didn’t seem like any of this bothered the new kid.
However, Little Lewis was sure that it was bound to make him feel sad inside. Lewis was sure he would see him crying. So, one day, he decided to follow the new kid home after school. On leaving school, the new kid walked a few minutes to a local park, and there he waited for a while, until someone came along to meet him……
It was the new teacher!
The teacher gave the new kid a hug, and off they went, hand in hand. Following from a distance, Lewis could hear they were talking about math.
【小题1】根据短文第二三段描述,可知这位新老师的工作很有创造性,故选A。
【小题2】根据短文最后一段Following from a distance, Lewis could hear they were talking about math.描述,可知选B,这个所谓的最蠢的学生其实比其它学生知道的多。
【小题3】根据Lewis was sure he would see him crying. So, one day, he decided to follow the new kid home after school.描述,可知选B。
【小题4】联系上文To do this they used all kinds of stuff :可知选C。
【小题5】The math lessons became interesting again because of the new teacher’s ___________.

A.creativityB.imaginationC.responsibilityD.curiosity
【小题6】The passage implies that the stupidest child____________________________.
A.was in great need of math teacher’s help after class
B.knew much more about math than other classmates
C.had no much gift for math and was slow to learn it
D.disliked both the new math teacher and his lessons
【小题7】According to the passage, Lewis followed the stupidest in order to ______________.
A.learn about where he livedB.find out if he felt upset
C.say something to comfort himD.make friends with him
【小题8】 What does the underlined word “this” in the third paragraph refer to ?
A.To find the stupidest kid’s mistakes.
B.To think up the most original ways to explain.
C.To use all kinds of stuff.
D.To follow him home after school.

查看习题详情和答案>>

完形填空(共20题,每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从36—55各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并将答案填入答题卡中。
When I was younger, I belonged to a club that did community service work. There was one specific event that was 36 for me. We spent four hours handing out warm dinner to the homeless in the streets. After that we went to a(n) 37 shelter.
I was in high school at the time and my sister was too 38 to take part. She wanted to 39 , so she made sixty cookies for us to take and 40 to people. When we got to the homeless shelter we passed out the remaining 41 we had left. Next, we began making sandwiches and pairing them with other goodies(好吃的东西)and 42 them with the crowd. I had the cans with my sister’s cookies in them and began to walk around, offering them to anyone near me.
I 43 an older gentleman and said, “Sir, would you like a 44 ?”He stopped and turned around, 45 ,“What did you say? Did you call me sir?” And I told him I had, and his eyes watered a little bit and he said, “No one has ever called me sir. 46 ”
It  47  me to the core(彻底地).
I explained I had been taught that everyone deserved respect. It 48  me to think that just because he was homeless, no one afforded him the 49 which every person should get. It broke my 50 , and I couldn’t help but cry. I just didn’t understand 51 no one ever called him sir. Just because he didn’t have money or a place to live in. Every single person 52 to be treated with dignity(尊严). Years later, I 53 carry that memory and the lessons it taught me. Sometimes, what we take for granted as 54 gestures can really make a(n) 55 in someone’s life. 

36
A
important
B
attractive
C
puzzling
D.
memorable
37
A
safe
B
dangerous
C
homeless
D.
animal
38
A
excited
B
young
C
naughty
D.
eager
39
A
help
B
join
C
grow
D.
pay
40
A
get around
B
get over
C
hand out
D.
hand in
41
A
water
B
paper
C
coins
D
meals
42
A
shared
B
mixed
C
threw
D.
made
43
A
caught
B
approached
C
limited
D.
called
44
A
shelter
B
talk
C
rest
D.
cookie
45
A
asking
B
refusing
C
smiling
D.
eating
46
A
Seldom
B
Always
C
Generally
D.
Never
47
A
moved
B
struck
C
impressed
D.
influenced
48
A
saddened
B
interested
C
ordered
D.
forced
49
A
reward
B
honor
C
gift
D.
home
50
A
confidence
B
plan
C
heart
D.
nervousness
51
A
whether
B
when
C
how
D.
why
52
A
learns
B
deserves
C
leads
D.
chooses
53
A
still
B
yet
C
ever
D.
just
54
A
generous
B
nice
C
simple
D.
political
55
A
decision
 
B   choice
C
difference
D
invention

查看习题详情和答案>>

完形填空(共20题,每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从36—55各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并将答案填入答题卡中。

When I was younger, I belonged to a club that did community service work. There was one specific event that was 36 for me. We spent four hours handing out warm dinner to the homeless in the streets. After that we went to a(n) 37 shelter.

I was in high school at the time and my sister was too 38 to take part. She wanted to 39 , so she made sixty cookies for us to take and 40 to people. When we got to the homeless shelter we passed out the remaining 41 we had left. Next, we began making sandwiches and pairing them with other goodies(好吃的东西)and 42 them with the crowd. I had the cans with my sister’s cookies in them and began to walk around, offering them to anyone near me.

I 43 an older gentleman and said, “Sir, would you like a 44 ?”He stopped and turned around, 45 ,“What did you say? Did you call me sir?” And I told him I had, and his eyes watered a little bit and he said, “No one has ever called me sir. 46 ”

It  47  me to the core(彻底地).

I explained I had been taught that everyone deserved respect. It 48  me to think that just because he was homeless, no one afforded him the 49 which every person should get. It broke my 50 , and I couldn’t help but cry. I just didn’t understand 51 no one ever called him sir. Just because he didn’t have money or a place to live in. Every single person 52 to be treated with dignity(尊严). Years later, I 53 carry that memory and the lessons it taught me. Sometimes, what we take for granted as 54 gestures can really make a(n) 55 in someone’s life. 

36

A

important

B

attractive

C

puzzling

D.

memorable

37

A

safe

B

dangerous

C

homeless

D.

animal

38

A

excited

B

young

C

naughty

D.

eager

39

A

help

B

join

C

grow

D.

pay

40

A

get around

B

get over

C

hand out

D.

hand in

41

A

water

B

paper

C

coins

D

meals

42

A

shared

B

mixed

C

threw

D.

made

43

A

caught

B

approached

C

limited

D.

called

44

A

shelter

B

talk

C

rest

D.

cookie

45

A

asking

B

refusing

C

smiling

D.

eating

46

A

Seldom

B

Always

C

Generally

D.

Never

47

A

moved

B

struck

C

impressed

D.

influenced

48

A

saddened

B

interested

C

ordered

D.

forced

49

A

reward

B

honor

C

gift

D.

home

50

A

confidence

B

plan

C

heart

D.

nervousness

51

A

whether

B

when

C

how

D.

why

52

A

learns

B

deserves

C

leads

D.

chooses

53

A

still

B

yet

C

ever

D.

just

54

A

generous

B

nice

C

simple

D.

political

55

A

decision

 

B   choice

C

difference

D

invention

 

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网