网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2573448[举报]
That year , in the local school, there was a new math teacher, as well as some new pupils. One of the new kids was the stupidest child anyone had ever seen. It made no difference how quickly or how slowly they tried explaining numbers to him; he would always end up saying something enormously stupid. Like two plus two was five, seven times three was twenty-seven, or a triangle had thirty corners……
Before this boy arrived, math lessons had been the most boring of all. Now they were great fun. Encouraged by the new teacher, the children would listen to the pieces of nonsense spouted by the new kid, and they would have to correct his mistakes.
Whenever the new teacher asked questions, the stupid kid would stand up but made the wrong answers, the other students all wanted to be the first to find his mistakes, and then think up the most original ways to explain them. To do this they used all kinds of stuff : sweets, playing cards, oranges, paper planes, etc. It didn’t seem like any of this bothered the new kid.
However, Little Lewis was sure that it was bound to make him feel sad inside. Lewis was sure he would see him crying. So, one day, he decided to follow the new kid home after school. On leaving school, the new kid walked a few minutes to a local park, and there he waited for a while, until someone came along to meet him……
It was the new teacher!
The teacher gave the new kid a hug, and off they went, hand in hand. Following from a distance, Lewis could hear they were talking about math.
【小题1】根据短文第二三段描述,可知这位新老师的工作很有创造性,故选A。
【小题2】根据短文最后一段Following from a distance, Lewis could hear they were talking about math.描述,可知选B,这个所谓的最蠢的学生其实比其它学生知道的多。
【小题3】根据Lewis was sure he would see him crying. So, one day, he decided to follow the new kid home after school.描述,可知选B。
【小题4】联系上文To do this they used all kinds of stuff :可知选C。
【小题5】The math lessons became interesting again because of the new teacher’s ___________.
| A.creativity | B.imagination | C.responsibility | D.curiosity |
| A.was in great need of math teacher’s help after class |
| B.knew much more about math than other classmates |
| C.had no much gift for math and was slow to learn it |
| D.disliked both the new math teacher and his lessons |
| A.learn about where he lived | B.find out if he felt upset |
| C.say something to comfort him | D.make friends with him |
| A.To find the stupidest kid’s mistakes. |
| B.To think up the most original ways to explain. |
| C.To use all kinds of stuff. |
| D.To follow him home after school. |
七选五,根据短文内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项。有两个多余选项。
The Internet has opened up a whole new online world for us to meet, chat and go where we've never been before.
But just as in face-to-face communication, there are some rules of behavior that should be followed when online. 1 .Imagine how you'd feel if you were in the other person's shoes.
For anything you're about to send, ask yourself,“Would I say this to the person's face?”If the answer is no, rewrite and reread. 2 .
If someone in the chat room is rude to you, your instinct(本能)is to fire back in the same manner.But try not to do so. 3 .If it was caused by a disagreement with another member, try to deal with the situation by politely discussing it.Remember to respect the beliefs and opinions of others in the chat room.
4 .Offer advice when asked by newcomers, as they may not be sure what to do or how to communicate.When someone makes a mistake, whether it's a stupid question or an unnecessarily long answer, be kind about it.If it's a small mistake, you may not need to say anything.Even if you feel strongly about it, think twice before saying anything. 5 .At the same time, if you find you are wrong, be sure to correct yourself and apologize to those that you have offended.
A.Everyone was new to the network once.
B.If you do decide to tell someone about a mistake, point it out politely.
C.It's natural that some people speak rudely or make mistakes in life.
D.The basic rule is to treat others in the same way you would want to be treated.
E.You should either ignore the person, or use your chat software to block their messages.
F.When you send short messages to a person online, you must say something beautiful to hear.
G.Repeat the process till you feel sure that you'd feel comfortable saying the words to the person's face.
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
The famous Peking University and Tsinghua University held graduation ceremonies on the same day last year. The presidents of the two universities delivered excellent speeches at the ceremonies as they used words, phrases or ways of expression that are very popular on the Internet. 【小题1】 .
Their speeches were warmly welcomed by students as they contained many fashionable words today, such as “ floating clouds”( meaning “ too small and of little importance to mention”). In the speeches, these university presidents recalled campus life together with students and finally moved all the audiences. 【小题2】 .
Many university presidents have changed their regular manner of addressing graduation ceremonies from an advising and preaching(说教) mode to a more fashionable and funny approach. 【小题3】 .
In the past, university presidents’ speeches were criticized for being too standard and lacking sentiment(多愁善感). Now, they use fashionable words in their addresses, reflecting they are starting to adopt more everyday attitudes to students. 【小题4】 . The discussion focuses on the question of whether university presidents should speak in an informal way at graduation ceremonies.
Supporters agree with the new approach. 【小题5】 . Opponents argue the new ways have no practical value or significance for education but are merely to please those leaving university.
| A.The speeches were very different from the usual run of lectures. |
| B.The use of these new expressions has caused heated argument. |
| C.They try to use those words popular among young people in their speeches. |
| D.The expressions and phrases popular online are not accepted by all the audience. |
F.They hold the idea that it is not proper to use such informal language in the graduation ceremony.
G.At the same time, graduation speeches by other university presidents were also under the spotlight for the same reason. 查看习题详情和答案>>
七选五:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共5小题;每小题2分,满分10分)
A man came home from work late, tired and found his 5-year-old son waiting for him at the door.
“Daddy, may I ask you a question?”“Yeah, sure, what is it?” replied the man. 【小题1】 “If you must know, I make $20 an hour.”“Oh,” the little boy replied, with his head down. Then he looked up and said, “Daddy, may I borrow $10?” The father was angry, “If the only reason you asked for that is to borrow some money to buy a silly toy, then you should go to bed.” 【小题2】
After about an hour or so, the man calmed down, and started to think. Maybe there was something he really needed to buy with that $10 and he really didn’t ask for money very often. 【小题3】“Are you asleep, son?” He opened the door and as
ked. “No, Daddy,” replied the boy. “I’ve been thinking, maybe I was
too hard on you just now.” said the man, “Here’s the $10 you asked for.” 【小题4】“Oh, thank you, Daddy!” he yelled. Then, reaching under his pillow he pulled out some small change. 【小题5】“Why do you want more money if you have already had some?” the father asked angrily.
“Because I didn’t have enough, but now I do.” The little boy replied, “Daddy, I have $20 now. Can I buy an hour of your time? Please come home earlier tomorrow, I would like to have dinner with you.”
| A.Silently the little boy returned the money to his father with tears. |
| B.The man, seeing that the boy already had money, started to get angry again. |
| C.“Daddy, how much do you make an hour?” |
| D.“Daddy, how much do you spend a day?” |
F. The little boy quietly went to his room and shut the door.
G. The little boy sat straight up, smiling. 查看习题详情和答案>>