网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2555408[举报]
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
查看习题详情和答案>>(B)
Stories about Kites in Japan
People have flown kites in Japan for more than 1000 years. There are many different kinds of kites there. Some look like bats; others look like birds. Most have pictures on them.
There are many interesting stories about kites in Japan.
One story tells us about a thief who used a kite to fly. He wanted to steal the gold from the top of an old tower. The thief and his friends made a large kite. One dark windy night, the thief caught hold of(抓住) the kite. His friends raised the kite into the air. Then they moved the kite near the top of the tower. The thief was able to steal the gold.
Another story tells about a father and a son who were on a small lonely island in the middle of the Japanese sea. There were no bouts or ships. They couldn’t go back to the mainland. So they made a big kite. His son flew on it back to Japan.
There is a K-Day in Japan. The young men of Japan have kite matches. When the kites are flying the match starts. The young men try to break each other’s kite string(细线). The last kite left in the sky is the winner.
35. Most kites in Japan ____.
A. are very large B. are very small C. look like bats D. look nice with pictures.
36. In the kite match, the young men try to ____.
A. make their kites fly high
B. stop each other’s kites from flying in the sky
C. make very large kites themselves
D. draw beautiful pictures on their kites.
37. The father in the passage made a big kite to help his son to ____.
A. return home B. fly over Japan C. win the match D. steal the gold.
38. which of the following is NOT true?
A. The last kite left in the sky is the winner in the kite match.
B. The thief stole the gold from the top of an old tower.
C. The father and the son in the story were dead in the sea at last.
D. There is K-Day in Japan.
查看习题详情和答案>>
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Something big is happening to the human race, something that could be called the Great Transformation.
The Transformation consists of all the changes that are occurring in human life due to advancing technology. For thousands of years such progress occurred slowly. Now everything is changing so fast that you may find yourself wondering where all this progress is really leading.
Nobody knows what all these changes will really mean in the long run. But this mysterious Transformation is the biggest story of all times. It is the story of the human race itself.
Some people worry about what will happen when the deposits(蕴藏)of petroleum are gone, but already researchers are finding all kinds of new ways to get energy. Someday, solar power collected by satellites circling the earth or fission(裂变) power produced by mankind may give us all the energy we need for an expanding civilization(文明).Space exploraton promises to open up much new land for human settlement, as well as leading to the harvest of mineral resources.
Like it or not, our advancing technology has made us masters of the earth. We not only control all the other animals, but also reshape the world’s plant life and even its soil and rocks, its waters and surrounding air.
Technology gives us the power to build a great new civilizaion, if we can just agee on what we want it to be, bu today, there is little global agreement on goals and how we should achieve them.
So it remanins to be seen what will happen as a result of our technology. Pessimists (悲观主义者) worry that we will use the technology eventually to blow ourselves up. But they have been saying that for decades, and so far we have escaped. Whether we will continue to do so remains unknown, but we can continue to hope.
68.The Great Transformation is caused by ________.
A. changes in human life B.the development of science and technology
C. space exploration D. unknown reasons
69.Today it is impossible for people to build a remarkable new civilization because __________. A.nobody is optimistic about the future
B.human beings aare unabale to do so
C.people diagree with each other in many ways
D.people are worried too much
70.Advancing technology could possibly make us_______.
A.hesitate B.decisive C.powerless D.mysterious
查看习题详情和答案>>
New research shows that overweight or even mildly obese people have a lower risk of early death than people considered to be normal weight.
Researchers examined the results of 97 studies. Most of the studies were less than 10 years old. They included almost three million adults from around the world, including the United States, Canada, China, Taiwan, Brazil, India and Mexico.
The researchers at the National Center for Health Statistics found that people who are considered overweight or slightly obese were five to six percent less likely to die from all causes than people of normal weight. People with higher obesity ratings, however, had almost a 30 percent greater risk of death compared to normal-weight individuals.
Katherine Flegal was the lead author of the study. She says she was not surprised that overweight people would not have a higher risk of death.
“Because we’d actually already read a lot of this literature and realized it was likely that mortality rates (死亡率) for overweight would be at least not higher than normal weight. I guess I was a little bit surprised that it was definitely lower. And I was also surprised that the lower rates of obesity also didn’t seem to differ from normal weight.”
But she says the difference in death rates appears to be small between normal-weight people and those who are overweight or mildly obese.
The study has raised new questions about “body mass index,”(体重指数) or BMI. This is a measurement of body fat as a ratio(比率) of height to weight. In recent years, many public health experts have promoted body mass index as a way to predict the risk of health problems. Bu t a person's BMI can be misleading in some cases.
Steven Heymsfield ,the executive director of the Pennington Biomedical Research Center, says people can be physically fit and in good health, but might weigh more because they are more muscular.
Still, Dr. Heymsfield says people should not think gaining extra weight is OK just because of the new findings. He says being at a healthy weight lowers the risk for heart disease and diabetes(糖尿病).
1.According to the new findings, the researchers found that __________ .
A.People with high obesity have a lower risk of early death than people with low obesity
B.People with overweight have a greater risk of early death than people of normal weight.
C.People with mild obesity are less likely to die than people of normal weight.
D.People with obesity live much longer than people of normal weight.
2.What does the underlined word “literature” in paragraph 6 mean ?
A.works like novels and poems
B.books and articles on a particular subject
C.printed material
D.magazines and newspapers
3.Which of the following statements is not true according to the passage?
A. BMI is commonly used to measure body fat as a ratio of height to weight.
B. Not all people with a little higher BMI are fat .
C. Many public health experts encourage more people to use BMI as a way to predict the risk of health problem
D. Because of the ne w findings, people should think about gaining extra weight.
查看习题详情和答案>>