摘要: D.主旨题.主文主要介绍了这种水蜘蛛的生活情况.由此可知作者的目的是要读者了解水蜘蛛的特征.所以选D. (10) Perhaps the most famous theory, the study of body movement, was suggested by Professor Ray Birdwhistell. He believes that physical appearance is often culturally programmed. In other words, we learn our looks-we are not born with them. A baby has generally informed face features. A baby, according to Birdwhistell, learns where to set the eyebrows by looking at those around-family and friends. This helps explain why the people of some areas of the United States look so much alike, new Englanders or Southerners have certain common face features that cannot be explained by genetics. The exact shape of the mouth is not set at birth, it is learned after. In fact, the final mouth shape is not formed until well after new teeth are set. For many, this can be well into grown-ups. A husband and wife together for a long time often come to look alike. We learn our looks from those around us. This is perhaps why in a single country area where people smile more than those in other areas. In the United States, for example, the South is the part of the country where the people smile most frequently. In New England they smile less, and in the western part of New York State still less. Many southerners find cities such as New York cold and unfriendly, partly because people on Madison Avenue smile less than people on Peachtree Street in Atlanta. Georgia. People in Atlanta, Georgia. People in largely populated areas also smile and greet each other in public less than people in small towns do.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2505927[举报]

It’s not only rocket scientists and journalists who are following the course of “Shenzhou V”,or “Divine ship/vessel V”.There are also lexicographers,or dictionary compilers.The flight of the Spacecraft last week might help put some new words into orbit.?

One of them is a western media coinage used to refer to the Chinese astronauts.It s a combination of the Chinese pinyin “taikong”,meaning space,and the English “astronaut”,from classical Greek:“star sailor/navigator”,for people who was going into space as a career.

In the Reuters and AP reports of October 15,“taikonaut” was used as a proper noun.For example:The long March 2F rocket carrying “taikonaut” Yang Liwei lifted off into a clear blue sky over the Gobi desert at 9 am and entered its orbit 10 minutes later.?

A Long March 2F rocket called the Shenzhou V—“divine ship” in Chinese—carried a single “taikonaut” named Yang Liwei,38,following Russian cosmonaut Yuri Gagarin and American Alan Shepard in 1961.?

The word “taikonaut” is not a newly coined term.It first emerged in November,1999,when China launched its first unmanned “Shenzhou Ⅰ” spacecraft.?

At that lime,some English news media predicted that China would soon launch a manned space flight and created the word “taikonaut” for the Chinese astronauts.It was then borrowed by the Germans media.?

But it was left out of mainstream dictionaries,such as the Merriam—Webster Dictionary and Cambridge Advanced English ?

Learner’s Dictionary.?

However,the launch of the “Shenzhou V” will most likely help boost its status since there is already a word referring specifically to Russian astronauts in the dictionary entry.?

An astronaut of Russian (or the former Soviet Union)is called a “cosmonaut”,from the Russian “kosmonaut”.The word was derived from classical Greek:“kosmonaut” (universal)and “nautes”.One might argue that “cosmonaut” is a Russian variation on the earlier word “astronaut”.

On March 14,1995,US astronaut Norman Thagard became the first American to ride into space on-board a Russian launch vehicle,arguably making him the first American cosmonaut.?

And if this trend of coinage continues,more English variations for astronaut will appear as more countries are able to send their own astronauts into outer space,what would Western journalists call an astronaut from India or Africa we’ll have to wait to see.?

66.Give the best title of the passage.(within 10 words)?

解析:主旨大意题。本文主要介绍了因为中国载人航天事业的发展而派生的一个新英语词汇“taikonaut”的由来。?

 

查看习题详情和答案>>

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看习题详情和答案>>


A
Ever since humans lived on the earth, they have made 【小题1】   forms of communication. In general, the major form of expressing thoughts and feelings has been s_【小题2】__ language. But when there is a language barrier(障碍), that is, people ­­­m 【小题3】 each other , communication is completed through body language where gestures 【小题4】  letters , words and ideas. Here are many forms of body language in the world, each having its own 【小题5】 .
Smile is the most 【小题6】  facial expression, which shows happiness and put people at
【小题7】 . When someone gets angry, he may f  【小题8】_, turn his back to others or make a fist shaking it.  
There are also different ways to 【小题9】__ someone in different countries. In a word, We should study international customs to avoid difficulties in today’s world 【小题10】  crossroads.          
B.
My aunt, a 【小题11】__ in women’s disease, devoted all her life to her 【小题12】career without 【小题13】 . She often worked far into the night to 【小题14】 babies for the poor . It was her kindness and 【小题15】   she showed to her patients that made her successful . Despite of being a success as a doctor, she was m  【小题16】 , not proud.               
Her devotion to medical science 【小题17】 me greatly. Suddenly a bright idea came 【小题18】  in  my mind, “why not 【小题19】  on her career and work as an 【小题20】doctor?”

查看习题详情和答案>>

About ten years ago, a young and very successful businessman named Josh was traveling down a Chicago neighborhood street. He was going a bit too fast in his shiny, black, 12 cylinder Jaguar XKE, which was only two months old.
He was watching for kids rushing out from between parked cars and slowed down when he thought he saw something. As his car passed, no child came out, but a brick sailed out and—WHUMP! —it hit the Jag’s shiny black side door! Immediately Josh stopped the car, jumped out, seized the kid and pushed him up against a parked car. He shouted at the kid, “What was that all about and who are you? That’s my new Jag, that brick you threw is gonna cost you a lot of money. Why did you throw it? ”
“Please, mister, please. . . I’m sorry!  I didn’t know what else to do! ” begged the youngster. “I threw the brick because no one else would stop! ” Tears were streaming down the boy’s face as he pointed around the parked car. “It’s my brother, mister” he said. “He rolled off the curb (路沿) and fell out of his wheelchair and I can’t lift him up. ”Sobbing, the boy asked the businessman, “ Would you please help me get him back into his wheelchair? He’s hurt and he’s too heavy for me. ”
Moved beyond words, the young businessman tried hard to swallow the rapidly swelling lump in his throat. Straining, he lifted the young man back into the wheelchair and took out his handkerchief and wiped the scrapers and cuts, checking to see that everything was going to be OK. He then watched the younger brother push him down the sidewalk toward their home.
It was a long walk back to the black, shining 12 cylinder Jaguar XKE—a long and slow walk. Josh never did fix the side door of his Jaguar. He kept the dent (凹痕) to remind him not to go through life so fast that someone has to throw a brick at him to get his attention. Feel for the bricks of life coming at you.
【小题1】The boy threw a brick at the businessman’s car because _____ .

A.the businessman drove at a high speed
B.he envied the brand-new car very much
C.he wanted to get help from the driver
D.he wanted to ask for some money
【小题2】Which of the following is the right order of the story?
a. The younger brother threw a brick at Josh’s car.
b. The elder brother fell out of his wheelchair.
c. The younger brother begged Josh for help.
d. Josh lifted the elder brother back into his wheelchair.
e. Josh shouted at the younger brother.
A.a, c, b, e, dB.a, c, d, b, e
C.b, a, c, e, dD.b, a, e, c, d
【小题3】What can we learn from the passage?
A.Josh would accept the money from the kids.
B.Josh was a kind-hearted man
C.The two kids were Josh’s neighbors.
D.Josh’s new car broke down easily.
【小题4】According to the passage, the last sentence means _____ .
A.trying to be more understanding seeing others in trouble
B.driving fast in a neighborhood street is dangerous
C.trying to get ready for the trouble in your future life
D.protecting oneself from being hurt

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网