摘要: harm sb/ do harm to sb/ do sb harm/ be harmful to sb 伤害某人,对...有害=be bad for do good to sb/do sb good/ be good for/ benefit sb./be of benefit to 对...有好处/益 16. take measures/steps/action 采取措施 17. be used to sth/ doing sth 习惯于- 18. adapt to 适应 adapt oneself to 使自己适应于 adjust to 适应 19. become endangered 频临危险 20. the original species 原有的物种 species 21. first of all 首先 at first; above all 22. make a big difference 大改观,影响大 LANGUAGE STUDY 23. devote oneself to sth/doing sth 致力于-be devoted to sth/doing sth 投身于 a devoted friend / wife 24. at present 目前 at the present time be present at 出席 25. in the wild 处于野生状态 26. explain sth to sb 向某人解释-=explain to sb sth 27. set-free 释放 =free INTEGRATING SKILLS 28.be careful with 细心,认真 be careful of/about 注意,留意 29. throw away 扔掉,throw about 四处乱扔 31. care about 关心 care for 喜欢, WORKBOOK 32. go on a tour to 去-观光/游览 33. a large amount of 34. word for word 逐字地 answer point for point 逐点答复 对比:one by one; little by little 35. up to 大约, 多达 (3)理应,视为...的职责 ◘What’s he up to? 他在干什么? ◘I guess the fellow is up to no good. 我猜这个家伙要图谋不轨. ◘The little boy can count up to twenty. 这小孩能从一数到二十. ◘The students are allowed up to two hours to finish the test. 学生们有长达两小时的时间来完成试题. ◘It’s up to you to decide what to do next. 由你来决定我们下一步做什么. ◘The success of this project is up to us. 这个项目的成败取决于我们. 36. become extinct = die out 37. keep-as a pet 把-当宠物养on adj. 常见的:共同的:普遍的(侧重指共性,强调“非特殊性,非优秀性 或 "不足为奇的" usual adj 通常的,寻常的,惯常的 (多指 习惯性的.遵循常规的.一贯如此的" 强调时间角度. ordinary 通常的,普通的. 也指普遍的.但不是因为大家所共有而普遍常见. 而是因为符合事物的正常法则及一般规律而十分普遍, 也可带贬义.指低于一般标准的事物或人. popular 普及的,通俗的. 指为广大群众所接受或深受喜爱的 general 一般的,普通的, 指属于大部分人或大部分事物的属性. 因此是一般的.普通的.可能也包括了一些极少数的例外.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2491096[举报]

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

One day a few years ago we had an uninvited guest—a sparrow.  36  the little bird had flown into our open garage. Then I  37  the bird before I saw it.

“What’s that?”I asked when I first heard the sound.

“It’s coming from the  38  .”my wife, Anita, said. “Maybe it’s one of the little  39  .”

I looked into the garage. No children at all. But there was that sound again, coming from right up there. And that’s  40   I saw the sparrow. It was flying  41  just inches below the ceiling. It was clearly  42  to get out, but couldn’t see the way out was not up, but  43  and and out through the garage door. So the bird continued flapping its wings and bumping its little head 44  the ceiling.

I tried to terrify it out, but only succeeded in driving it into the  45  open space between the door and the ceiling. Then I tried to show the bird how to fly down a few feet  46   it could get outside, but that only seemed to  47  it more.

“Why don’t we just leave for a few minutes,” Anita  48  .“I’m sure he’ll figure it out eventually.”

We went back into the house, where we  49  to hear the ongoing struggle between the sparrow and the ceiling. Then suddenly, it was  50  and our uninvited guest was gone.

I’ve  51  that little sparrow through the years, and I’ve decided that birds are not different much from people. We think we were  52  to fly ever upward, and we don’t even consider the  53  that something good might happen if we just fly down a little bit. Once we figure out that we can make  54  without banging(碰)our heads against ceilings, we can usually save ourselves much  55  .

36.A. Still              B. Somehow          C. Instead              D. Perhaps

【答案】B

【解析】不知怎么的,这只小鸟飞进了我们开着的车库。B.不知怎么的。

37.A. heard            B. caught               C. searched           D. observed

【答案】A

【解析】根据下文when I first heard the sound, 可知本句的意思是“未见其鸟,先闻其鸣”。

38.A. house           B. backyard           C. garage               D. basement

【答案】C

【解析】根据36题所在的句子可知, 小鸟进入了garage,所以声音应该从garage传来。

39.A. birds            B. guests               C. cats                  D. kids

【答案】D

【解析】根据下文no children at all.可知, 作者的妻子认为是期中一个孩子

40.A. when            B. how                  C. why                  D. whether

【答案】A

【解析】when引导表语从句。“就在那时我看到了那只麻雀。”

41.A. quickly         B. anxiously           C. cautiously          D. slowly

【答案】B

【解析】anxiously不安的,焦虑的。因为被困,所以很焦虑。

42. A. deciding       B. hesitating           C. trying                D. choosing

【答案】C

【解析】try to get out努力要出去。

43. A. up               B. backward          C. forward            D. down

【答案】D

【解析】但是它看不到出去的路不在上方,而在下方。

44. A. against         B. off                    C. along                D. into

【答案】A

【解析】bump its little head against the ceiling 小脑袋撞击天花板

45. A. free             B. small                 C. wide                 D. dark

【答案】B

【解析】门和天花板之间的空间很小。

46. A. in case         B. even if               C. as though          D. so that

【答案】D

【解析】so that 引导目的状语从句。

47. A. puzzle          B. confuse             C. frighten             D. disturb

【答案】C

【解析】但是这样似乎使它更害怕。Frighten sb使某人害怕, 吓唬某人

48. A. suggested     B. explained           C. insisted             D. demanded

【答案】A

【解析】why don’t sb do 是表示建议的用语。 所以选择A。

49. A. attempted     B. continued          C. refused             D. failed

【答案】B

【解析】continue to do sth继续干某事

50. A. fierce           B. empty               C. safe                  D. silent

【答案】D

【解析】根据下文our uninvited guest was gone, 所以没有声音了,很安静

51.A. looked after   B. worried about    C. thought about    D. brought up

【答案】C

【解析】A.照看 B.担心 C.思考  D. 提出。下文题到“鸟和人没有什么不同”,所以作者是在思考。

52. A. forced         B. determined         C. born                 D. urged

【答案】C

【解析】be born to do 天生就是干某事的。 “我们认为我们天生就是往上飞的”

53. A. idea             B. possibility          C. challenge           D. problem

【答案】B

【解析】我们甚至没有考虑这种可能性,如果我们飞的低一些,好事也可能会发生。

54. A. progress      B. peace                C. decisions           D. efforts

【答案】A

【解析】make progress取得进步

55. A. panic           B. pressure            C. loss                  D. trouble

【答案】D

【解析】save some trouble 省去很多麻烦。

查看习题详情和答案>>

阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到答题纸相应的位置上(请注意问题后的字数要求)。

[1] To ensure the protection of our global village from pollution for us and for future generations, it is the duty of everybody to take an active part in environmental protection.

[2] They have often heard that there are dangerous levels of air pollution in big cities of the world. Yet little has been done to solve this problem. Researchers are telling us that it will certainly cost money to make there polluted cities clean. if not, people will suffer from a lot of serious diseases.

[3] As a result of continued pollution, it is sure that people have to pay more money in health care in the future. Then, cleaning up our water and protecting our food supply will cost us too much. Scientists are trying to inform us that in the future, they will save money and our natural resources by ___________________ now.

[4] It seems to me that people should pay more attention to the environment. The potential damage to the environment should be thought first. In particular, it is for those economists in governments to take the costs of harming the environment into consideration. Once they do that, it will be clearer to everyone that it will pay to change the way they currently go about functioning in society.

[5] Thanks to technologies, especially. clean technologies, a lot less pollution could be produced. It is just a matter of cost. And it will be very important that the developed countries not only just give old and useless technologies to the developing ones.

76. What's the best title of the passage? (Please answer within 10 words)

________________________________________________________________________________

77. Which sentence in this passage could be replaced by the following one?

    “People should pay special attention to any possible harm people do to the environment.”

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

78. Fill in the blank in the third paragraph with proper words to complete the sentence. (Please answer within 10 words)

________________________________________________________________________________

79. What is the result of the pollution from the text? (Please answer within 30 words)

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

80. Translate the underlined sentence in the last paragraph into Chinese.

________________________________________________________________________________

查看习题详情和答案>>

(山东省潍坊市2010届高三上学期阶段性测试)

A

Climate change has caused the disappearance of ice in Antarctic. It will not only do harm to wildlife in the area but also cause levels of oceans and seas around the world to rise. The old city of Venice, Italy has long been threatened by rising sea levels. Its old buildings, built on a body of water called a lagoon, are slowly “sinking”. When the city was founded about one thousand six hundred yours ago, the water level was almost two meters lower than it is today.

    Mount Kilimanjaro in northeastern Tanzania is the highest point in Africa, with five vegetation zones and many kinds of animals. The ice glaciers on the mountain are disappearing very quickly. This will have a bad effect on the mountain’s plants and animals and on Tanzania’s travel industry. Also, a valuable record of thousands of years of weather history will also be lost if the ice melts. Scientists study pieces of the glacier to know the weather thousands of years ago.

    In the United States, the ice in the Glacier National Park in Montana may soon completely disappear because of climate change. In 1950, there were about 150 glaciers in the park. However there are only 26 glaciers remaining today. Scientists say that the glaciers will be gone by 2030. Many kinds of plants and animals in this mountain park are also disappearing.

   Rising sea temperatures are greatly harming the Great Barrier Reef in Australia. In some areas, healthy yellow, brown and green reefs have turned white. The coral whitens when it becomes breathless because of high temperatures. Its food also becomes less and less because the water is deepening.

   These places are included in the book called “Disappearing Destinations: 37 Places in Peril and What Can Be Done to Help Save Them.” It aims to call on the world to protect these places of interest in danger.

56.Which of the following can show us the climate many centuries ago?

A.Old buildings in Venice

B.Mount Kilimanjaro

C.The Glacier National park in Montana

D.The Great Barrier Reef

57.From the third paragraph we can infer______.

A.there will be no life in the Glacier National Park in Montana in 2030

B.the present plants in the glacier National Park like warm weather

C.the weather in America half a century ago was colder than it is today

D.there is no ice existing in the Glacier National Park in Montana now

58.What makes the coral of the Great Barrier Reef turn white?

A.That the water around gets dirty

B.that it attacked by other animals

C.That it cannot get enough food

D.that the high temperature doesn’t suit it

59.The book “Disappearing Destinations: 37 Places in Peril and What Can Be Done to Help Save Them” is mainly about______.

A.the disappearing of wild plants and animals

B.the effects of disappearing ice in Antarctic

C.the travel places that are in danger now

D.the harm tourists do to the places of interest

60.What is the main idea of the passage?

A.The old city of Venice is disappearing.

B.The glaciers in the Glacier National Park in Montana is becoming less and less.

C.Why does the coral of the Great Barrier Reef turn white

D. Climate change has caused many environmental problems.

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网