题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
E-reading and e-books are slowly conquering the world. Compared to traditional paper books, e-books in some schools and universities attract more interest because the information flow seems much easier to manage and comes in a greatly higher quantity.
Japan is known for the reform-minded attitude towards the gadget(精巧装置)world and for the fact that it is one of the first countries that encouraged in the educational system the emailing of homework.
The digital textbook looks like the logical step in the world of learning. It is natural but it is also completely untraditional.
The plan of the largest publishing companies to get in line with the trend is to save a large quantity of paper and make the kids become interested in learning using a cool gadget. Many USA universities and colleges have made students be used to the procedure of downloading the courses and of course the procedure involves interactive software and also the chance of using the computer.
The traditional education system is still unwilling when it comes to giving up books. The standard approach of information taught out of a book and Shakespeare read out of an old school novel makes studying English as traditional as it can be.
In a world where kids would rather see the movie than read a book, the digital age has brought along a completely different flavor to reading. Bringing that flavor in school will make teaching a greener and also a completely different matter.
(1)Why are e-books so popular in the world?
A.It's cheap to buy.
B.It's effective to use.
C.It's convenient to bring.
D.It's the latest fashion.
(2)Which of the following words can best take the place of the word “reform-minded” in the second paragraph?
A.Old-fashioned.
B.Aggressive.
C.Rejecting.
D.Progressive.
(3)In America, the students are encouraged to.
A.apply the procedure of downloading the courses
B.communicate with their teachers using computers
C.research some interactive software for their studies
D.do their homework in computer instead of in paper
(4)What's the author's attitude to the digital textbooks?
A.Being against.
B.Being for.
C.Not mentioned.
D.Being neutral.
【答案】
(1)B
(2)D
(3)A
(4)B
【解析】电子书籍以自己独特的优势占据着人们生活、学习的视野及空间。
(1)B细节判断题。A、C没有提及。D与题干是变相重复。根据首段中的“because the information flow seems much easier to manage and comes in a greatly higher quantity”可知答案选B。
(2)D词汇猜测题。根据“and for the fact that it is one of the first countries that encouraged in the educational system the emailing of homework”可知日本是首批鼓励孩子用电脑做作业的国家之一,因此他们的态度是进步的、开放的。故选D。
(3)A细节理解题。根据第四段最后一句中的“...have made students be used to the procedure of downloading the courses”可知答案为A。
(4)B推理判断题。文章整体都在讲数字阅读的好处;在文章最后一段作者认为:电子书籍更能激发学生阅读的兴趣;如果把电子书籍植入学校,将会使得教育成为一个更清新的和现在完全不同的事情。因此选B。
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Nowadays airfare isn't getting any cheaper with fuel costs rising every day. Luckily, there are plenty of ways to find the most affordable fares and also avoid paying as many extra charges as possible when you plan ahead.
Getting the best fare |
(1)Which advice can help you get the best fare?
A.Take a flight on Monday or Saturday.
B.Pay the flight fare in advance.
C.Never travel on Christmas Day.
D.Book a ticket two months earlier.
(2)If you arrive early on your flying day, you can probably ______.
A.reduce the chances of delaying
B.avoid getting up early
C.get a discount(折扣) on the flight fare
D.have the seats you want
(3)Which is NOT true according to the passage?
A.Flying internationally, you may get a free meal.
B.You should always try to avoid upgrading.
C.Planning to do a bit of laundry can help you travel light.
D.Your bill may be larger if you check (托运) your bag.
【题目】用所给短语的适当形式填空,其中两项是多余的。
have fun with feast one's eyes on play tricks on in memory of |
(1)Our government set up a museum the people who died in the war.
(2) each other on April Fool's Day is not our custom that we shouldn't advocate.
(3)Our English teacher is so busy with his work that he spends little time his own child.
(4)The tourist the breathtaking scenery of the West Lake in spring and forgot to go home.
(5)We Torreya Grandis Ridge with our teachers' accompany on April 9.
(6)The old picture me the sweet memory at university.
(7)I promised to give my daughter a gift and I must .
(8)My mother often the importance being an upright person.
(9)It was half past seven in the morning and one of my classmates finally at the school gate.
(10)The day I have been comes at last.