题目内容
A year ago August, Dave Fuss lost his job driving a truck for a small company in west Michigan. His wife, Gerrie, was still working in the local school cafeteria, but work for Dave was scarce, and the price of everything was rising. The Fusses were at risk of joining the millions of Americans who have lost their homes in recent years. Then Dave and Gerrie received a timely gift—$7,000,a legacy from their neighbors Ish and Arlene Hatch, who died in an accident . “It really made a difference when we were going under financially.” says Dave.
But the Fusses weren’t the only folks in Alto and the neighboring town of Lowell to receive unexpected legacy from the Hatches. Dozens of other families were touched by the Hatches’ generosity. In some cases, it was a few thousand dollars ; in others, it was more than $100,000.
It surprised nearly everyone that the Hatches had so much money, more than $3 million—they were am elderly couple who lived in an old house on what was left of the family farm .
Children of the Great Depression, Ish and Arlene were known for their habit of saving, They thrived own comparison shopping and would routinely go from store to store, checking prices before making a new purchase .
Through the years, the Hatches paid for local children to attend summer camp when their parents couldn’t afford it. “Ish and Arlene never asked you needed anything,” says their friend Sand Van Weelden, “They could see things they could do go make you happier, and they would do them.
Even more extraordinary was that the Hatches had their farmland distributed. It was the Hatches’ wish that their legacy—a legacy of kindness as much as one of dollars and cent —should enrich the whole community and last for generations to come.
Neighbors helping neighbors ——that was Ish and Arlene Hatch’s story.
- 1.
According go the text, the Fusses___________.
- A.were employed by a truck company
- B.were in financial difficulty
- C.worked in a school cafeteria
- D.lost their home
- A.
- 2.
Which of the following is true of the Hatches?
- A.They had their children during the Great Depression
- B.They left the family farm to live in an old house
- C.They gave away their possessions to their neighbors
- D.They helped their neighbors to find jobs
- A.
- 3.
Why would the Hatches routinely go from store to store?
- A.They decided to open a store
- B.They wanted to save money
- C.They couldn’t afford expensive things
- D.They wanted to buy gifts for local kids
- A.
- 4.
According to Sand Van Weelden, the Hatches were ___________.
- A.understanding
- B.optimistic
- C.childlike
- D.curious
- A.
- 5.
What can we learn from the text?
- A.The community of Alto was poor
- B.The summer camp was attractive to the parents
- C.Sandy Van Weelden got a legacy form the Hatches
- D.The Hatches would like the neighbors to follow their example
- A.
BCBAD
本文主要介绍了一对关心邻里、无私奉献的夫妻。他们把自己的财产留给需要的人,强调人人互助,世界就会更美好。
1.细节理解题。从第一段前三句话可以看出,Fuss夫妇现在正处于经济困境中,所以B为正确答案。A、C项与文中有关细节不符,D项在文中没有信息支持。
2.事实细节题。第四段第一句话说Hatch夫妇是在大萧条时期出生的,而不是他们在大萧条时期有了孩子,排除A;第三段提到他们的老房子位于他们家的农场里,B错误;第二段提到他们帮助有困难的邻居们,但并未提及帮他们找工作,D错误。C项说他们把自己的财产捐赠给邻居,符合文意,故答案为C。
3.推理判断题。第四段提到他们有节约的习惯,买东西之前喜欢一个商店一个商店地比较价格,显然是为了省钱,故答案为B。A,他们决定开个商店;C,他们买不起贵的东西;D,他们想给当地的孩子买礼物,都明显与文意不符。
4.推理判断题。从文章第五段Sandy Van Weelden的话中可知,the Hatches从来不问你需要什么,而是能够发现你需要的东西,然后就来帮助你,这说明他们非常善解人意,故答案为A。B表示乐观的;C表示孩子气的,天真烂漫的;D表示好奇的,明显不符合文意。
5.推理判断题。A项错在这个社区很贫困,文章只是说这里有经济困难的人,并不是说这里是一个贫困社区;B项错在parents上;C项说Sandy Van Weelden得到了Hatches夫妇的一份遗产,文章只是提到他对他们的评价,并未说他得到遗产之事;从文章倒数第二段第二句话以及最后一段可以看出,Hatches夫妇的愿望就是他们的遗产能够为社区以及子孙后代造福,邻里之间能够互相帮助,故答案为D。
本文主要介绍了一对关心邻里、无私奉献的夫妻。他们把自己的财产留给需要的人,强调人人互助,世界就会更美好。
1.细节理解题。从第一段前三句话可以看出,Fuss夫妇现在正处于经济困境中,所以B为正确答案。A、C项与文中有关细节不符,D项在文中没有信息支持。
2.事实细节题。第四段第一句话说Hatch夫妇是在大萧条时期出生的,而不是他们在大萧条时期有了孩子,排除A;第三段提到他们的老房子位于他们家的农场里,B错误;第二段提到他们帮助有困难的邻居们,但并未提及帮他们找工作,D错误。C项说他们把自己的财产捐赠给邻居,符合文意,故答案为C。
3.推理判断题。第四段提到他们有节约的习惯,买东西之前喜欢一个商店一个商店地比较价格,显然是为了省钱,故答案为B。A,他们决定开个商店;C,他们买不起贵的东西;D,他们想给当地的孩子买礼物,都明显与文意不符。
4.推理判断题。从文章第五段Sandy Van Weelden的话中可知,the Hatches从来不问你需要什么,而是能够发现你需要的东西,然后就来帮助你,这说明他们非常善解人意,故答案为A。B表示乐观的;C表示孩子气的,天真烂漫的;D表示好奇的,明显不符合文意。
5.推理判断题。A项错在这个社区很贫困,文章只是说这里有经济困难的人,并不是说这里是一个贫困社区;B项错在parents上;C项说Sandy Van Weelden得到了Hatches夫妇的一份遗产,文章只是提到他对他们的评价,并未说他得到遗产之事;从文章倒数第二段第二句话以及最后一段可以看出,Hatches夫妇的愿望就是他们的遗产能够为社区以及子孙后代造福,邻里之间能够互相帮助,故答案为D。
练习册系列答案
相关题目