题目内容
Until about 150 years ago, the most important, expensive and renowned kind of painting was large-scale pictures that told a story, regarded as the 1. (hard) challenge for an artist. 2. (choose) suitable subjects, artists had to be well-read. Then they had to know 3. stories could be told without words, using only gestures and expressions. To create lifelike scenes, they had to understand perspective, lighting and anatomy. So history painting needed a lot of thought and 4. . (imagine). Large-scale pictures used to be reserved for grand religious or patriotic subjects, but that changed in the 19th century, as artists began creating history paintings based 5. contemporary news stories. One of the first of these was The Raft of the Medusa, inspired by the wreck of 6. French ship in 1816, which showed how art could have a powerful political impact. It presents a scene 7. the survivors of the wreck on a raft littered with bodies try to signal to a distant ship. When they 8. ( rescue ), they told how they had been abandoned by their captain, while he sailed to safety in a lifeboat. Starving, they had to eat each other to survive—though this picture makes 9. look heroic rather than violent. The picture caused a huge outcry. Some people thought the artist meant to criticize the French king, 10. had been involved in appointing the ship's captain.
1.hardest
2.To choose
3.how
4.imagination
5.on
6.a
7.where
8.were rescued
9.them
10.who
【解析】
试题分析:直到150年前,世界上最重要的、最昂贵的绘画是用来讲述宗教故事的大幅作品,这对于画家来说是个巨大的挑战。为了选材作为绘画内容,他们必须要博学、还要知道如何用绘画来表述故事。但是到了19世纪,这种情况被改变了,画家们开始用现代的故事来作为绘画内容。
1.考查形容词。根据下文对这幅绘画的讲述可知这幅作品的取材、创作都是非常耗费精力的,再根据前面的定冠词the可以判断此处用形容词最高级,答案填hardest。
2.考查非谓语动词。根据下文内容可知画家们必须要博学多才,还得了解如何不用文字来讲述这个故事,再通过To create lifelike scenes, they had to understand…..可以判断此处是强调目的,应该用不定式,填To choose。意思是:为了选择合适的主题……。
3.考查连接词。由结构可知此处是宾语从句,从句中是“主谓宾”结构,缺少状语,再根据从句的内容stories could be told without words, using only gestures and expressions.可以判断此处强调方式,指如何去做到这一点,答填how。
4.考查名词。and连接并列成分,根据所给提示单词以及空前a lot of thought and….可以判断此处填名词imagination
5.固定搭配:be based on“以……为根据”,答案填on。
6.考查冠词。ship是可数名词,单数可数名词前需有限定词,根据语境可知此处指“一艘法国船”,是泛指概念,答案填a。
7.考查定语从句。分析结构可知名词后面the survivors of the wreck on a raft littered with bodies try to signal to a distant ship.是定语从句,从句缺少状语,而先行词scene是抽象名词,表地点,故答案填where。
8.考查动词。根据句意可知状语从句的主语they和rescue是被动关系,再根据主句时态判断此处用一般过去时的被动形式,答案填were rescued。
9.考查代词。根据上文内容可知此处指代the survivors of the wreck on a raft,做make的宾语,用宾格形式。短语:make sb do sth,答案填them。
10.考查定语从句。从结构可知此处是非限制性定语从句,从句缺少主语,而先行词是the French king ,所以填who。
考点:考查学生对语法知识及语境的理解。
Most shops in Britain open at 9:00 am, and close at 5:00 or 5:30 in the evening. Small shops usually close for an hour at lunchtime. On one or two days a week—usually Thursday and/or Friday—some large food shops stay open until about 8:00 pm for late night shopping.
Many shops are closed in the afternoon on one day a week. The day is usually Wednesday or Thursday and it is a different day in different towns.
Nearly all shops are closed on Sundays. Newspaper shops are open in the morning, and sell sweets and cigarettes as well. But not all the things can be sold on Sundays.
Usually it is not difficult for foreign visitors to find where to buy things. Most shops sell the things that you want to buy. One problem is stamps. In Britain you can only buy these at post offices. Many large food shops are self-service. When you go into one of these shops, you take a basket and you put the things you wish to buy into this. You pay for everything just before you leave. If anyone tries to take things from a shop without paying they are almost certain to be caught, because most shops have detectives.
When you are waiting to be served in a shop, it is important not try to be served before people who arrive before you. Many foreign people are surprised at the British way of queuing (排队).
【小题1】Most shops in Britain stay open for about ______ a day.
| A.eight hours | B.five hours | C.ten hours | D.six hours |
| A.Some large food shops open for about 11 hours on Thursday or Friday. |
| B.Many shops are closed in the afternoon once a week on Tuesday. |
| C.Only a few things can be bought on Sundays. |
| D.It is not difficult for foreign visitors to buy things in Britain. |
| A.cigarette. | B.sweets. | C.stamps. | D.clothes. |
| A.Most shops usually close for an hour at lunchtime. |
| B.Many large shops are self-service. |
| C.Most shops have detectives. |
| D.People do not have to queue to be served. |
| A.Shops in Britain |
| B.How to buy things in Britain? |
| C.The British Way of Queuing |
| D.How long are the British shops? |
She took up skating at age 85, made her first movie appearance at age 114, and held a concert in the neighborhood on her 121st birthday.
When it comes to long life, Jeanne Calment is the world’s recordholder. She lived to the ripe old age of 122. So is 122 the upper limit to the human life span(寿命)? If scientists come up with some sort of pill or diet that would slow aging, could we possibly make it to 150-or beyond?
Researchers don’t entirely agree on the answers. “Calment lived to 122, so it wouldn’t surprise me if someone alive today reaches 130 or 135, ”says Jerry Shay at the University of Texas.
Steve Austad at the University of Texas agrees. “People can live much longer than we think, ”he says. “Experts used to say that humans couldn’t live past 110. When Calment blew past that age, they raised the number to 120. So why can’t we go higher? ”
The trouble with guessing how old people can live to be is that it’s all just guessing. “Anyone can make up a number, ”says Rich Miller at the University of Michigan. “Usually the scientist who picks the highest number gets his name in Time magazine. ”
Won’t new anti-aging techniques keep us alive for centuries? Any cure, says Miller, for aging would probably keep most of us kicking until about 120. Researchers are working on treatments that lengthen the life span of mice by 50 percent at most. So, if the average human life span is about 80 years, says Miller, “adding another 50 percent would get you to 120. ”
So what can we conclude from this little disagreement among the researchers? That life span is flexible(有弹性的), but there is a limit, says George Martin of the University of Washington. “We can get flies to live 50 percent longer, ”he says. “But a fly’s never going to live 150 years. ”Of course, if you became a new species (物种), one that ages at a slower speed, that would be a different story, he adds.
Does Martin really believe that humans could evolve (进化)their way to longer life? “It’s pretty cool to think about, ”he says with a smile.
【小题1】 What does the story of Jeanne Calment prove to us?
| A.People can live to 122. |
| B.Old people are creative. |
| C.Women are sporty at 85. |
| D.Women live longer than men. |
| A.the average human life span could be 110 |
| B.scientists cannot find ways to slow aging |
| C.few people can expect to live to over 150 |
| D.researchers are not sure how long people can live |
| A.Jerry Shay. | B.Steve Austad |
| C.Rich Miller | D.George Martin |
| A.Most of us could be good at sports even at 120. |
| B.The average human life span cannot be doubled |
| C.Scientists believe mice are aging at a slower speed than before. |
| D.New techniques could be used to change flies into a new species |