题目内容

【题目】How to Become a Top Student

Successful students use different techniques(技巧) to study,which brings them more success. 1Here are the four techniques almost all topperforming students use.

They are regular. Almost all successful students study regularly, because they know “what you give is what you get”. If you put in regular hours of studying, then you will learn more and get better grades. 2This will help you to study regularly.

They have clear goals. All topperforming students have definite, specific goals. 3They motivate(激发) you and drive you to study more. But make sure that you do not get carried away. Set realistic goals which can challenge(挑战) you, but do not seem impossible or too difficult to achieve.

They study without pressure(压力). Successful students study a lot. But they study without putting strain on themselves. Most students make the mistake of studying too hard or studying continuously for a long time. 4Studying should be done in a balanced manner. Take a break for a few minutes, after studying for 30 or 45 minutes. Relax, walk around your room or house, or drink some water and return to studying. Such short breaks will refresh your brain and you will learn more.

5Studying is not something you do just because your parents ask you to do it.It's actually very important for you.Studying gives you knowledge and skills that will remain with you for the rest of your life.It gives you the ability to get a job and earn money.And successful students recognize the value of studying well.

A. This creates tension and actually slows down learning and memory.

B. Set aside some hours, each day or each week,for studying.

C. Having such goals gives you a purpose to study better.

D. Learn their techniques, and you will also join their rank.

E. They give importance to study.

F. But to score A grade in English, you should make well-planned efforts.

G. They finish their homework on time.

【答案】

1D

2B

3C

4A

5E

【解析】文章介绍怎样成为尖子生的建议,要有学习目标,学会有计划的学习,了解学习的重要性等。

1考查句意理解和上下文串联。根据上文Successful students use different techniques to study, which brings them more success.可知,成功的学生使用不同的技术学习,这让他们更成功;而下文介绍了四种尖子生的学习技术,故D项“学习他们的技术,你也会加入他们的队伍。”承上启下,故选D。

2考查句意理解和上下文串联。根据上文If you put in regular hours of studying, then you will learn more and get better grades.可知,如果你投入规律的时间学习,你会学到更多,取得更好的成绩。故CSet aside some hours, each day or each weekfor studying.是对上文的进一步解释,故选B。

3考查句意理解和上下文串联。根据上文All top-performing students have definite, specific goals.可知,尖子生都有确定具体的目标,而有目标可以让你学得更好,故选C。

4考查句意理解和上下文串联。根据上文Most students make the mistake of studying too hard or studying continuously for a long time.可知,大多数学生会犯太努力学习和长时间持续学习的错误,而这会产生出紧张,会让你学习和记忆力变慢,故选A。

5考查句意理解和上下文串联。根据下文Studying is not something you do just because your parents ask you to do it. It’s actually very important for you.可知,他们知道学习的重要性,E项概括本段内容,故选E。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

The Internet has opened up a whole new online world for us to meet, chat and go where we’ve never been before.But just as in face-to-face communication, there are some rules of behavior that should be followed when on line. 【1】 Imagine how you’d feel if you were in the other person’s shoes.

For anything you’re about to send:ask yourself, “Would I say this to the person’s face?” If the answer is no,rewrite and reread. 2 If someone in the chat room is rude to you, your instinct(本能) is to fire back in the same manner. But try not to do so. 3 If it was caused by a disagreement with another member, try to fix the situation by politely discussing it. Remember to respect the beliefs and opinions of others in the chat room.

4 Offer advice when asked by newcomers, as they may not be sure what to do or how to communicate. When someone makes a mistake, whether it’s a stupid question or all unnecessarily long answer, be kind about it. If it’s a small mistake, you may not need to say anything. Even if you feel strongly about it, think twice before saying anything. Having good manners yourself doesn’t give you license to correct everyone else. 5 At the same time, if you find you are wrong, be sure to correct yourself and apologize to those that you have offended.

It is not polite to ask others personal questions such as their age, sex and marital status. Unless you know the person very well, and you are both comfortable with sharing personal information, don’t ask such questions.

A.The basic rule is simple:treat others in the same way you would want to be treated.

B.Everyone was new to the network once.

C.Repeat the process till you feel sure that you’d feel comfortable saying the words to the person’s face.

D.It’s natural that there are some people who speak rudely or make mistakes online.

E.When you send short messages to a person online, you must say something beautiful to hear.

F.You should either ignore the person, or use your chat software to block their messages.

G.If you do decide to tell someone about a mistake, point it out politely.

【题目】Whenever anyone measures educational success, East Asian countries are always top scorers. But in a recent league table, a European country, Finland, was top of the class. South Korea was still in second place, though. Britain was at number 6.

In Korea the school day is longtypically 7 or 8 hours, followed by hours of private tutoring in the evenings. All_this_hothousing leaves Korean students so tired, they sometimes fall asleep in class next day. Worries about the effects of late night cramming (填鸭式) led the government to force cramming schools to close by 10 pm.Finnish children spend the least time in class in the developed world, often finishing just after lunch, with about one hour of homework a day. Private tuition is uncommon. The British and American school day is quite long in comparison, around 6 hours, and secondary school pupils do 2 or 3 hours of selfstudy a night.

The Korean education system, like many in Asia, is intensely competitive, with students even competing to get into the best cramming schools, to help them get ahead. Finnish education is far less cutthroat. Classes are all mixed ability, and there are no league tables. British schools again occupy the middle ground, with quite high levels of competition for places at university, and schools and universities battling to come top of league tables for everything from exam results to student satisfaction. Korea and Finland both do well, yet their education systems are so different.

However, there are some similarities in Korea and Finland. In those countries, teachers have high status in society, and education is very highly valued. Those attitudes can't change quickly. But it can be done. They might be the star pupils now, but until the 1970s, Finland's educational system was poor. Their thoroughly different approach to schooling has taken them to the top in just a generation.

1The students spend the least time in school in ________.

A. the UK B. Finland

C. the USA D. Korea

2The underlined phrase “all this hothousing” in Paragraph 2 probably refers to ________.

A. private evening tutoring

B. selfstudy at home

C. longhour study

D. school study

3From Paragraph 3, we can know that ________.

A. Finnish students are less stressed in study

B. there're also many cramming schools in Britain

C. students in Korea are the most competitive in Asia

D. British schools are less competitive than universities

4According to the author, the key to improving education is ________.

A. the attitude

B. the schooling time

C. star pupils

D. new teaching approach

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网