题目内容

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。

Celebrities(名人) have become a powerful influence on some people because of their social position and their economic situation.

First,some people admire and imitate stars because they allow themselves to be influenced by the media. Television,radio,and magazines invade(侵扰) the lives of audience with a variety of shows,information,and publications about stars and their lives. For instance,Britney Spears has become the target of paparazzi(狗仔队).In May,Britney appeared at the front page of the most popular magazines revealing that she married her best friend in Vegas,Nevada. Media also invade stars' lives because reporters know they get high profits from readers who buy and follow their favorite artists' news.

Second,some mad audience imitate their celebrities for their lack of confidence. Some people who are shy and lack personality may find that imitating others will cause a good impression. For instance,my cousin Jenny,who lacks a social life because of her introverted(内向的) personality,believes that acting and dressing like Jennifer Lopez will make her popular in high school.

Finally,several fans of stars imitate them because of peer(同龄人) pressure. Since my niece's girlfriends formed an Antonio Banderas' fan club,she had also joined the group. Although she wasn't a huge fan of his,now she collects most of Banderas' possessions. In fact,when I asked Arianna,my niece,why she was part of Banderas' fan club,she replied with a doubtful tone that she did not wish to be rejected by the other teens.

In conclusion,it is true that celebrities play spectacular roles in their performances in Hollywood,which entertains many people all over the world;however,modern celebrities influence the audience to the point where their fans admire and try to imitate their lives.

【1】What does the passage mainly tell us?

A.Why people are influenced by celebrities.

B.The harmful influence of celebrities.

C.What kind of people are influenced by celebrities.

D.How to avoid the influence of celebrities.

【2】We can infer from Paragraph 2 that ________.

A.media are on the side of stars

B.stars know how to take advantage of media

C.media can give wrong information about stars

D.media invade stars' lives for their own good

【3】Jenny acts and dresses like Jennifer Lopez because ______________.

A.she admires Jennifer Lopez's personality

B.she wants to become famous too

C.she wants to change her own personality

D.she lacks selfconfidence

【4】Arianna joined the Antonio Banderas' fan club to ________.

A.seek encouragement from the star

B.be accepted by other teens

C.become a real fan of the star

D.learn more about the star

【5】The author of the passage probably believes that ________.

A.it's easy for people to resist the influence of celebrities

B.all young people are easily influenced by celebrities

C.it's no good for people to imitate celebrities blindly

D.people can improve their personality by imitating their favorite stars

【答案】【1】A

【2】D

【3】D

【4】B

【5】C

【解析】名人由于他们显赫的社会和经济地位对人们有较大的影响。

【1】主旨大意题。文章的第一段提出一种现象,接下来从不同角度分析了产生这种现象的原因,故文章主要讲述 人们受名人影响的原因。

【2】推理判断题。通读第二段内容可知A、B、C三项的说法都不对,从第二段的最后一句可推知D项正确。

【3】细节理解题。第三段第一句是该段的主题句,接下来作者举了Jenny的例子就是为了证明该论点,故可知D项正确。

【4】细节理解题。第四段的第一句是该段的主题句,Arianna的例子就是为了证明该论点,另外从该段的最后一句也可知答案为B。

【5】推理判断题。从最后一段的内容可推知作者认为人们盲目地模仿明星是不好的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。

(2012年辽宁卷,C)If Confucius(孔子) were still alive today and could celebrate his September 28 birthday with a big cake,there would be a lot of candles. He'd need a fan or a strong wind to help him put them out.

While many people in China will remember Confucius on his special day,few people in the United States will give him a passing thought. It's nothing personal. Most Americans don't even remember the birthdays of their own national heroes.

But this doesn't mean that Americans don't care about Confucius. In many ways he has become a bridge that foreigners must cross if they want to reach a deeper understanding of China.

In the past two decades,the Chinese studies programs have gained huge popularity in Western universities. More recently,the Chinese government has set up Confucius Institutes in more than 80 countries. These schools teach both Chinese language and culture. The main courses of Chinese culture usually include Chinese art,history and philosophy(哲学).Some social scientists suggest that Westerners should take advantage of the ancient Chinese wisdom to make up for the drawbacks of Western philosophy. Students in the United States,at the same time,are racing to learn Chinese. So they will be ready for life in a world where China is an equal power with the United States. Businessmen who hope to make money in China are reading books about Confucius to understand their Chinese customers.

So the old thinker's ideas are still alive and well.

Today China attracts the West more than ever,and it will need more teachers to introduce Confucius and Chinese culture to the West.

As for the old thinker,he will not soon be forgotten by people in the West,even if his birthday is.

【1】The opening paragraph is mainly intended to ________.

A.provide some key facts about Confucius

B.attract the readers' interest in the subject

C.show great respect for the ancient thinker

D.prove the popularity of modern birthday celebrations

【2】We can learn from Paragraph 4 that American students ________.

A.have a great interest in studying Chinese

B.take an active part in Chinese competitions

C.try to get high scores in Chinese exams

D.fight for a chance to learn Chinese

【3】What is the best title for the passage?

A.Forgotten Wisdom in America

B.Huge Fans of the Chinese Language

C.Chinese Culture for Westerners

D.Old Thinker with a Big Future

【4】The passage is likely to appear in ________.

A.a biography

B.a history paper

C.a newspaper

D.a philosophy textbook

【题目】[1] One of the tough things about being a high school student is that you never Seem to get enough sleep at night, which often leaves you nodding off during classes.The best amount of sleep is about seven and a half to eight hours.Spending either less than six or more than nine hours in sleeping puts your health at risk.

[2] A popular solution to a lack of sleep at night is to take a “power nap” during the day, but does this work?

[3] Generally speaking, it can be beneficial.Research shows that a nap in the middle of the day—even a brief one as Short as five or 10minutes—can clear your mind and leave you with increased energy and improved productivity.

[4] But here are some things you need to know to do it correctly.To start with, every time you doze off (打瞌睡) during the day does not count as a “power nap”.The best time to take a power nap is in the mid-afternoon, when your energy level tends to decrease.

[5] But how long should a power nap be? Ideally, it should be kept to between 10 and 30 minutes.Nodding off for five minutes does not really provide established sleep.If you, however, go into the deeper stage you will wake up feeling weak.

[6] However, refreshing as it might be, if you get adequate sleep at night, taking a power nap isn’t such a wise choice.The reason is that sleeping during the day can interfere with your body’s biorhythms.The brain gets used to going to bed and getting up at roughly the same time each day, and you don’t want to disturb this routine.

[7] One more thing to keep in mind is that a power nap should never be used as a replacement for a good night’s sleep.A power nap during the day is not like a tablet which will definitely work.An hour’s sleep before midnight is worth a couple of hours’ sleep after midnight.

【1】What is the main idea of the passage? (no more than 5 words)

_____________________________________________________________________

【2】What if a person spends less than six or more than nine hours in sleeping?

(no more than 9 words)

_____________________________________________________________________

【3】According to Paragraph 3, what benefits can we get from a nap in the middle of the day?

(no more than 4 words)

_____________________________________________________________________

【4】When is the best time to take a power nap? (no more than 5 words)

_____________________________________________________________________

【5】Why is it sometimes unwise to take a nap? (no more than 8 words)

_____________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网