题目内容
【题目】When I was in my third year at university, my roommates were American footballers, so I decided to join them. I remember seeing them in front of me wearing pads (防护垫), and thinking they were going to kill me. I got tackled (阻截) so hard that I was frightened. But then I realized it was just physical contact. I’ve been addicted since.
The fundamental aim of the game is to score by running with the ball into, or receiving the ball inside the opposition’s end zone. Every player on the field has a set responsibility. I’m a running back. My job is using my speed, strength and skill to carry the ball and keep running until either I score or I get put down. And it does hurt.
I’ve broken two fingers and hurt my shoulder, but the worst was when I trapped the ligaments (韧带) in the back of my leg. I had to take a year out. But none of that put me off- all I could think was how I was going to come back stronger. Besides training with the team, I now have my gym routine to get fitter, faster and stronger.
Although people think American football is aggressive, there’s much more to it. Every team has its own playbook, outlining everyone’s role in different scenes. My playbook was 73 pages long. Words can’t describe how it feels when it all comes together on the field.
American football has changed my life for the better. I’ve learned time management, how to take responsibility for my action, and how much I treasure being part of a team. Within the four lines of the field, it is physical. Emotions run high. If you’re on the opposing team, you are my enemy. But once the game is done, we’re like a big family.
【1】The author’s body parts were hurt EXCEPT .
A. his arm B. his shoulder
C. his leg D. his finger
【2】What can we infer (推断) from the text?
A. The author was very delighted when first playing.
B. The author has benefited more than suffering from the sport.
C. The author began to play at the beginning of his university life.
D. Playing American football is very popular among university students.
【3】How does the author find his playing American football?
A. Relaxing. B. Challenging.
C. Boring. D. Rewarding.
【4】The passage is manly about .
A. the rules of playing American football
B. how painful it is to play the sport
C. how the sport has changed the author’s life
D. the reason for the author's playing American football
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】C
【解析】因为舍友是足球运动员,作者加入了足球队并一发不可收拾的迷恋上足球。作者介绍自己在足球队中的角色,以及通过足球赛学到的很多东西,足球让他的生活变的更好。
【1】细节理解题。根据第三段的第一句I’ve broken two fingers and hurt my shoulder, but the worst was when I trapped the ligaments (韧带) in the back of my leg.可知作者受伤的部位有finger,shoulder以及leg。故没有受伤的是arm。故选A。
【2】推理判断题。根据最后一段的内容American football has changed my life for the better. I’ve learned time management, how to take responsibility for my action, and how much I treasure being part of a team.(美式足球让我的生活变的更好。我学会了时间管理、如何为我的行为负责以及多么珍惜自己作为团队的一员。)可知虽然作者因为足球运动受了一些伤,但是获益更多。故选B。
【3】推理判断题。根据最后一段的内容American football has changed my life for the better. I’ve learned time management, how to take responsibility for my action, and how much I treasure being part of a team.(美式足球让我的生活变的更好。我学会了时间管理、如何为我的行为负责以及多么珍惜自己作为团队的一员。)可知,作者认为他加入美式足球是值得的。故选D。
【4】主旨大意题。通读全文可知,文章介绍作者加入美式足球队以及从这种运动中学到的东西,让他变得更好。结合最后一段的内容American football has changed my life for the better.可知文章主要说的是这种运动如何改变作者的生活。故选C。
主旨大意题解题思路分析:
概括主旨大意的方法有:
A:寻找主题句,有些段落大意在主题句上。主题句有的在句首,有的在段中,有的在段尾。
B:寻找关键词,有些段落大意就散落在关键词上。
阅读理解的问题也以如下形式出现:
1. What is the best title for/of the passage?
2. What can be inferred from the passage?
3. What does the author mainly tell us about in the text?
4. What is mainly discussed in the article/passage/text? 做答这类问题时,将阅读重点放在首尾部分,中间部分则可采用略读或扫读的方式,一是省时间,二则目标明确,正确率自然也相应提高了。如本文的第4小题,由题干The passage is manly about .可知这里考查了本文的主旨。根据主旨大意题的解题技巧A,通读全文,根据文章结尾部分—American football has changed my life for the better. 可知文章主要说的是这种运动如何改变作者的生活。可选出答案为C。
【题目】书面表达。假定你是重庆第一中学校学生会主席李华,你校将举办一次英语演讲比赛,希望重庆大学外籍教师Brown女士来做评委。请参照以下比赛通知给她写一封信。
英语演讲比赛 |
注意: 1. 可适当增加细节,使结构完整 2. 词数120左右
词汇:学生会主席 president of Students' Union