题目内容

11.Tony Wheeler was born to travel.His father worked for an airline.For the first 16years of his life.Wheeler and his family lived in many different countries.
In the early 1970s,Tony met a young woman named Maureen.They soon married.Before getting jobs,Tony and Maureen wanted to travel.They took a year-long trip from England,through Asia,to Australia.On the trip,they visited places like Iran( 伊朗).India,and so on.
When Tony and Maureen arrived in Australia,people asked many questions about their trip.To answer these questions,Wheeler wrote a book called Across Asia on the Cheap.The book told people about different countries'weather,customs( 风俗),and places to see.But unlike other travel books then,Tony Wheeler's book also talked about places most tourists did not go.He also wrote about unusual things to see and do.The book was very popular.
Tony and Maureen started a company called lonely Planet.They continued travelling.They wrote books for each place they visited.Today,800people work for Lonely Planet.The company has over 650books.Tony Wheeler,the great traveler,still writes about travels to many places and will bring us more surprises.
1.Tony Wheeler wrote the book Across Asia on the Cheap toD.
A.make money for his next trip
B.tell people about his new company
C.draw people's attention to his family
D.answer people's questions about his trip
2.How was the book Across Asia on the Cheap different from other travelCbooks then?
A.It was longer and more popular.
B.It was the first travel book in the world.
C.It talked about places most tourists did not go.
D.It talked about a country's weather and customs.
3.Which of the following is TRUE about Tony Wheeler's company?C
A.His father started it.
B.It is an airline company.
C.Hundreds of people work for it.
D.It has no books about travelling.
4.The passage mainly talks aboutA.
A.a great traveler and his books     
B.a tour of different countries
C.a great writer and his family        
D.different kinds of companies.

分析 本文讲述Tony Wheeler和他的妻子旅行到澳大利亚时当地居民问了他们许多关于旅行的问题,Tony Wheeler写了一本书里面包含了他们问的所有问题.并且这本书很受欢迎.此后,他们开了一家公司并且继续旅行来完善他们的书也给我们带来了更多的惊喜.

解答 1.D 细节理解题.根据第三行第二句话To answer these questions,Wheeler wrote a book called Across Asia on the Cheap."为了回答这些问题,Wheeler写了一本叫做《便宜走亚洲》的书籍."可知答案为D.
2.C 细节理解题.根据第三段第四句话But unlike other travel books then,Tony Wheeler's book also talked about places most tourists did not go."但是不像那时其他的旅行书籍,Tony Wheeler的书还记载了一些大多数游客没有去过的地方."可知答案为C.
3.C 细节理解题.根据最后一段Today,800 people work for Lonely Planet.如今,800人在为 Lonely Planet工作.故C正确
4.A 主旨大意题.文章讲述的为一个旅行家的旅行历程并创下了他自己的书,故答案为A.

点评 故事类文章在阅读过程中,我们一直在某个线索的引导下,随着作者的思路去了解一个故事或一件事情的始末,因此会感到比较轻松.命题往往从故事的情节、人物或事件之间的关系、作者的意图和态度、故事的前因和后果等方面入手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力. 阅读故事类文章时,应注意把握主旨大意,弄清主要情节,立足文章的内容揣摩作者的态度和意图,根据文章的情节展开合理的想象,从而达到解题的目的.

练习册系列答案
相关题目
15.Do you want to get home from work knowing you have made a real difference in someone's life?If yes,don't care about sex or age!Come and join us,then  you'll make it!
Position:Volunteer Social Care Assistant (No Pay but with Free Meals)
Place:Manchester
Hours:Part Time
We are now looking for volunteers to support people with learning disabilities to live active lives!Only 4days left.Don't miss the chance of lending your warm hands to help others!
Role:
You will provide people with learning disabilities with all aspects of their daily lives.You will help them to develop new skills.You will help them to protect their rights and their safety.But your primary task is to let them know they are valued.
Skills and Experience Required:
You will have the right values and great listening skills.You will be honest and patient.You will have the ability to drive a car and to communicate in fluent written and spoken English since you'll have to help those people with different learning disabilities.Previous care-related experience will be a great advantage for you.
5.The text is meant toC.
A.leave a note                      
B.present a document
C.carry an advertisement             
D.make an apology
6.What does the underlined part (you'll make it) (Para.1)mean?A
A.You'll make others'lives more meaningful with this job.
B.You'll arrive home just in time from this job.
C.You'll earn a good salary from this job.
D.You'll succeed in getting this job.
7.The volunteers'main task is to help people with learning disabilitiesC.
A.to get some financial support
B.to properly protect themselves
C.to realize their own importance
D.to learn some new living skills
8.Which of the following can first be chosen as a volunteer?C
A.The one who can drive a car.
B.The one who has patience to listen to others.
C.The one who has done similar work before.
D.The one who can use English to communicate.
2.There is no question that fewer teenagers are on the roads in the US.
In 1978,50% of 16-year-olds had got their first driving licence.In 2008,according to the US Transportation Department,it was just 30%.The number of those aged 19and under with driving licences has also been declining since 1978,when 11,989,000had licence.In 2010,it was 9,932,441,or 4.1% of American drivers.
In the UK,683,273teenagers have driving licences-just1.85% of total licence holders,according to Department of Transport figures from September 2010.
But the decline in the US may have more to do with tougher tests and the introduction of the new rule in many states,which force drivers aged under 16to be accompanied by licensed drivers of 21years and older when driving,than the growth of social networking.
In recent years,the annual number of journeys being made by American drivers of all ages has declined clearly for the first time ever.Car use began falling in 2007,when average petrol prices almost doubled to $4.12a gallon,and the economy became worse.
But there are signs that American remains a country on wheels.It has a higher number of cars per head of population than any other country in the world.
"Cars will always be a popular means of transportation in America.You have to take into consideration some places don't have access to public transportation.Cars are the only way some people can get around,"says Kristin Nevels.This makes driving necessary in some rural states,where about twice as many teenagers are on the road than in big cities.

29.What would be the best title for the text?D
A.Driving in the US.
B.Transportation in the US.
C.US Teenagers Drive Less.
D.People Like Cars in the US.
30.which of the following is not the reason why cars are used less than before?C
A.traffic jams              
B.harder tests
C.expensive petrol          
D.worst economy
31.We can learn from the last paragraph that Kristin NevelsC.
A.doubts the popularity of the car use in the future.
B.thinks American people can live without cars.
C.holds confident attitude to the cars'use in America.
D.believes America should build up its public transportation.
32.What can be inferred from the text?B
A.The UK has more teenager drivers than the US.
B.A 15-year-old boy cannot drive alone in the US.
C.The US has very developed bus transportation system.
D.Big cities have more teenager drivers than rural areas in the US.
20.When you are travelling in Thailand,which means of transport is the best choice?
You can rent a variety of motorbikes or bikes in Thailand.It seems to be very popular in most of the beaches and islands along the places in the north.The most popular bikes are the little 125 cc Honda Dream which you can get for about 150 baht (铢) a day or as little as 3,000 baht per month,making it the cheapest way to tour Thailand for the people from other countries.
Sometimes you will have to go somewhere by taxi.When you are in cities in Thailand,especially in Bangkok,always remember to get a taxi that is traveling on the roads.Some drivers outside hotels refuse to use the meter(计程表).They will ask a price which is several times the price when they use the meter!
The quality of the roads in Thailand is generally pretty good,so renting cars is another way to get around.The big car rental companies may offer you slightly older cars at a very reasonable(合理的) price.It is a little surprising considering that the cost of buying a car in Thailand is more than that in the West.Petrol is also reasonably priced in Thailand,more expensive than American prices,but much cheaper than what is paid in Europe.In the past,Bangkok could be a difficult place to drive in-signs were generally in Thai only,making it a hard job to find exactly where you were by looking around.But now,the situation is improved.In a lot of places,even the farthest corners of the country,street signs are in both Thai and English.
21.To a foreigner,the most economical way to get around Thailand is renting aD.
A.motorbike 
B.car 
C.taxi 
D.bike
22.What is the writer's advice about taking a taxi in Thailand?B
A.To make sure there is a meter in it.
B.To take a taxi parked outside hotels.
C.To take a taxi going on the road.
D.To bargain with the driver over the price.
23.It was difficult to drive in Bangkok in the past becauseB.
A.there were too many traffic jams on the roads
B.the signs were written only in their own language
C.there were no signs at the farthest corners
D.the quality of the roads was not good.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网