题目内容

It’s high time someone spoke up for today’s college students. They’re probably the most hardworking, ambitious people in America and their problems are not properly appreciated.

People like the Secretary of Education simply don’t know what they’re talking about when they knock students. Nor do those who complain about falling academic standards.

The vast majority of the nation’s 12 million students are struggling to pay for their educations. They are part of the invisible workforce. Many hold down full-time jobs. They’re frying hamburgers, photographing weddings, working in construction, and waiting on tables. The fact that they even show up for classes is a wonderful event.

The financial situation of most students explains a lot about what is happening in schools. Why are the traditional courses so unpopular? Why are students flocking to accounting and computer science and any professional programs that seem to lead to careers?

Answer: Today’s working student has been forced into a kind of premature matter-of-fact way of viewing things. Romance is gone. The notion of transforming one’s self through study alone has disappeared. Today’s students seek freedom from manual labor, and the status conferred by a good job.

There are other consequences. Today’s students don’t have much time or energy to be devoted, and carry out independent research or even do serious homework. That’s the secret behind falling academic standards. Students have become consumers. They want grades and certifications. Their professors can’t be expected to give a grade of failure to students who are clearly tired from the effort to pay their bills.

There’s a lot wrong with this situation. It’s twisting the definition of education out of shape. Worse, it’s creating a generation that is totally unpleasant. The brightest students turn out to be yuppies (雅皮士). The vast majority are, at least, good-natured semi-literates.

The time has run out for philosophical debates about fixed courses of study. What this country needs is someone to stand up and say that being a full-time student during one’s formative years is an honorable calling worthy of support. If families can’t or won’t give it to their children, then the government should.

1. The author’s purpose in writing this article is to __________.

A. awaken the whole society to the problems today’s college students face

B. warn Americans that academic standards are falling

C. advise college students to study hard

D. provide a suggestion that only full-time students be enrolled

2. The most suitable word to describe the author’s feelings about today’s college students

is _________.

A. criticize B. sympathize

C. complain D. urge

3.Which of the following CANNOT be learned from the passage?

A. Many students are often absent from classes.

B. Traditional courses are not popular.

C. Students commit crimes with computers.

D. Students don’t devote much time and energy to their homework.

4.By saying “Romance is gone” in paragraph 5, the author means ____________.

A. today’s students do not believe in love stories any more

B. today’s students become more practical in dealing with things

C. students think there is no affection any more and break up with their lovers

D. today’s students hold matter-of-fact opinions on love

5.Which of the following suggestions will the author not agree with?

A. We should encourage students to give up full-time jobs.

B. Families should offer their children more help financially.

C. We should stand up and say something for today’s college students.

D. We should make more strict regulations to force students to study hard.

1.A

2.B

3.C

4.B

5.D

【解析】

试题分析:这篇文章告诉人们,在美国大学生应该是最勤奋最有抱负的人,他们的问题没有得到应有的重视。现在到了有人该大胆地为今天的大学生说一说的时候了。

1.1】A推理判断题。根据文章第一段第一句 It’s high time someone spoke up for today’s college students现在到了有人该大胆地为今天的大学生说一说的时候了。最后一段第二句What this country needs is someone to stand up and say that being a full-time student during one’s formative years is an honorable calling worthy of support.国家需要有人站起来说,在性格形成时期的全职的学生是一个光荣的职业值得支持。从这里可以推断出选A。

2.2】B推理判断题。根据第一段It’s high time someone spoke up for today’s college students. They’re probably the most hardworking, ambitious people in America and their problems are not properly appreciated. .现在到了有人该大胆地为今天的大学生说一说的时候了。在美国他们应该是最勤奋最有抱负的人,他们的问题没有得到应有的重视。因此选B。

3.3】C细节理解题。根据第三段最后一句The fact that they even show up for classes is a wonderful event. 可排除A。根据第四段第二句Why are the traditional courses so unpopular?为什么传统的课程这样不受欢迎?可排除B。根据第六段第二句Today’s students don’t have much time or energy to be devoted, 。今天的学生没有太多的时间和精力投入。排除D。从上面可以看出此题选C。

4.4】B推理判断题。根据第五段第一句Today’s working student has been forced into a kind of premature matter-of-fact way of viewing things.今天的学生已经被迫进入一种看待事物的方式过早的问题。因此可推断出B项正确。

5.5】D综合理解题。A. We should encourage students to give up full-time jobs. 我们应该鼓励学生放弃全职的工作。根据常识,作为一个学生应把学习看作主项,故排除A;根据文章最后一句If families can’t or won’t give it to their children, then the government should.如果家庭不能或不愿意给孩子们经济支持,那么政府应该支持。故排除B。根据文章第一句It’s high time someone spoke up for today’s college students. 现在到了有人该大胆地为今天的大学生说一说的时候了。故排除C。综上所述可知选D。

考点:考查社会现象类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Psychologist George Spilich and colleagues at Washington College in Chestertown, Maryland, decided to find out whether, as many smokers say, smoking helps them to “think and concentrate.” Spilich put young non-smokers, active smokers and smokers deprived (被剥夺) of cigarettes through a series of tests.

In the first test, each subject (试验对象) sat before a computer screen and pressed a key as soon as he or she recognized a target letter among a grouping of 96. In this simple test, smokers, deprived smokers and nonsmokers performed equally well.

The next test was more complex, requiring all to scan sequences of 20 identical letters and respond the instant one of the letters transformed into a different one. Non-smokers were faster, but under the stimulation of nicotine (尼古丁), active smokers were faster than deprived smokers.

In the third test of short-term memory, non-smokers made the fewest errors, but deprived smokers committed fewer errors than active smokers.

The fourth test required people to read a passage, then answer questions about it. Non-smokers remembered 19 percent more of the most important information than active smokers, and deprived smokers bested those who had smoked a cigarette just before testing. Active smokers tended not only to have poorer memories but also had trouble separating important information from insignificant details.

“As our tests became more complex.” Sums up Spilich, “non-smokers performed better than smokers by wider and wider margins” He predicts, “smokers might perform adequately at many jobs until they got complicated. A smoking airline pilot could fly adequately if no problems arose, but if something went wrong, smoking might damage his mental capacity.”

1.The purpose of George Spilich’s experiments is _______.

A. to test whether smoking has a positive effect on the mental capacity of smokers

B. to show how smoking damages people’s mental capacity

C. to prove that smoking affects people’s regular performance

D. to find out whether smoking helps people’s short-term memory

2.Which of the following statements is true?

A. Active smokers in general performed better than deprived smokers.

B. Active smokers responded more quickly than the other subjects.

C. Non-smokers were not better than other subjects in performing simple tasks.

D. Deprived smokers gave the slowest responses to the various tasks.

3.We can infer from the last paragraph that _______.

A. smokers should not expect to become airline pilots

B. smoking in emergency cases causes mental illness

C. no airline pilots smoke during flights

D. smokers may prove unequal to handing emergency cases

An incredible dog has mastered more than just the doggy paddle (狗刨式游泳) — the golden brown pet helps disabled children learn how to surf. Ricochet’s owner Judy Fridono said, “I was working with her at balance and coordination (协作). Her balance is so good that she can help to stabilize the board for the kids. And it makes them feel good to know that Ricochet is there with them, keeping them company.”

After becoming an expert, two-year-old Ricochet helps the disabled children build up the confidence to get on the board themselves. Dressed in a yellow jacket, Ricochet helps to counter-balance the board and acts as a reassuring presence.

Ms. Fridono knows what an impact her beloved dog can have. She herself was severely disabled since her teens. Having Ricochet around lifts her spirits, and inspires her to conquer her pain to get on the board. “Ricochet has taught me to focus on what I can do, rather than what I can’t,” she said.

One of those who have benefited from Ricochet’s skills is six-year-old Ian McFarland. In 2008 a car crash left him with brain damage. Although he had loved surfing before the accident, he was too nervous to go back into the water. His fear turned to excitement, when he was told he could try a tandem (双人) surf session with Ricochet. Their session was a success and by the end of it, Ian was smiling from ear to ear. As well as helping with treatments, Ricochet also raised ?5,000 to help continue Ian’s recovery.

Over the last 10 months, Ricochet’s excellent performances on the sea have raised more than ?30,000 for a number of charity causes.

1.According to the passage, Ricochet is .

A. a dog B. a doctor

C. a dog owner D. a disabled boy

2.What role does Ricochet play according to the passage?

A. She acts as a pet to please its owner.

B. She accompanies the disabled children at home.

C. She works as a guide dog for the blind

D. She helps the disabled children learn to surf.

3.Which statement can best describe Ricochet?

A. The two-year-old dog is severely disabled.

B. Ricochet helps youngsters build up their confidence.

C. Ricochet helps youngsters in their daily life.

D. Ricochet is a lifesaver on the sea.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网