题目内容

6.World travel has moved on to a new level as new websites spring up to enable travelers to plan their trips online.Virtual tourism is the latest name of the game and although relatively new,has seen some tourism websites grow to host over one-million users.
   Typically,this development features a website that contains the answers to almost any tourism question.Tips and information are not provided by a single source,such as the website host,but rather from travelers themselves-often in the thousands.This has proven to be exceptionally beneficial for would-be travelers who are seeking infomtation on questions such as where to find the best museum or beach; whether it is better to tour Brussels with a bicycle or on foot; and which exchange rate bureaus are available in Italy.Questions about food and restaurants; tourist spots; safety; accommodation; and others are all answered.In addition,posted tips promote better preparation,such as what to pack when heading for Sicily(西西里岛).
   Apart from the useful tips,visual images and virtual tours have also been made available.If you'd like to visit the Eiffel Tower,it's a good idea to view the surrounding areas; to pick a safer train route; or to know that it's very close to the Seine River and that a walk along it would enhance the experience.
   Virtual tours have sprung up globally.In South Africa,John Gore established the Virtual Tour Guide in November last year.On his blog,Gore was quoted a saying,"The world is panoramic(全景的)."'We are able to tum our heads and look in all directions and get a feel for where we are,but the typical photograph cannot show or describe that experience completely."However,there is an answer-technology makes it possible to share the world around us in a 360 degree panoramic way,which really makes the viewer feel as though he or she is really there.
67.Why is virtual tourism more and more popular?B
A.Online games are more and more attractive.
B.Many new websites appear and develop fast.
C.More and more people want to travel abroad.
D.It helps travelers save as much money as possible.
68.From the second paragraph we knowD
A.we can solve any problem on websites          
B.websites offer all the tips and information
C.we can get all our questions answered online     
D.we can get many tips about tourism on websites
69.What does the underlined word"sprung up"most probably mean?A
A.Appeared.B.Moved.C.Competed.D.Reduced.
70.What makes us see the world in a panoramic way?C
A.Information.B.Photograph.C.Technology.D.Virtual images.

分析 文章主要讲述了虚拟旅游网站越来越兴盛,它可以为旅游者提供很多有用的建议和信息.

解答 67.B,推理判断题.根据"World travel has moved on to a new level as new websites spring up to enable travelers to plan their trips online."(随着新网站雨后春笋般地出现,世界旅游发展到了一个新水平,游客可以在线规划他们的旅行)可知,虚拟旅行越来越受欢迎,是受益于新网站的快速发展(Many new websites appear and develop fast).选择B项.
68.D,推理判断题.根据"Typically,this development features a website that contains the answers to almost any tourism question."(很明显的,这种发展有着这样的特色:在旅行中遇到的几乎所有问题,在一个网站上都能找到答案)可知,在网站上我们能找到很多关于旅行的忠告."we can get many tips about tourism on websites"符合语境,选项A、B、C没有提到旅行.选择D项.
69.A,词义猜测题.根据第一段提到"some tourism websites grow to host over one-million users."(虚拟旅行网站已发展了一百多万用户)、第二段提到"Sicily"、第三段提到"the Eiffel Tower、the Seine River"和第四段提到"In South Africa"可知,虚拟旅行已经在全球好多地方出现,所以"Virtual tours have sprung up globally"中的"sprung up"应该"出现"的意思.选择A项.
70.C,细节理解题.根据"there is an answer-technology makes it possible to share the world around us in a 360 degree panoramic way"(有一种应答技术使得通过360度全景方式分享我们周围的世界成为可能)可知,只有技术(Technology)才能让我们以全景方式看世界.选择C项.

点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关题目
14.Never go into a supermarket hungry!This is a good piece of advice.If you go shopping for food before lunchtime,you'll probably buy more than yo u plan to.Unfortunately,however,just this advice isn't enough for consumers these days.Modern shoppers need an education in how and how not to buy things at the store.First,you check the weekly newspaper ads.Find out the items that are on sale and decide if you really need these things.In other words,don't buy anything just because it's cheaper than usual!"New and Improved!"or"All Natural"on the front of a package influence you.Instead,read the list of contents on the back.Third,compare prices,that is,you should examine the prices of both differ ent brands and different sizes of the same brand.
Another suggestion for consumers is to buy ordinary item s instead of famous brands.Ordinary items in supermarket s come in plain packages.These products are cheaper because producers don't spend much money on packing or advertising.The quality,however,is usually as good as the quality of well-known name brands.In the same way,in buying clothes,you can often find high quality and low prices in brands that are not famous.Shopping in discount clothing stores can help you save a lot of money.Although these stores aren't very attractive,and they usually do not have individual dressing rooms,not only are the prices low,but you can often find the same famous brands that you find in high-priced department stores.
Wise consumers read magazine ads and watch TV commercials,but they do this with one advantage:knowledge of the psychology behind the ads.In other words,well informed consumers watch for information and check for misinformation.They ask themselves questions:Is the advertiser hiding something in small print at the bottom of the page?Is there any real information in the commercial(商业广告),or is the advertiser simply showing an attractive image?With the answers to these questions,consumers can make a wise choice.
32.All the following statements are true about the phrase"ordinary items"in Paragraph 2 exceptD.
A.ordinary products are usually cheaper than famous brands.
B.producers spend less money on packaging of ordinary items.
C.the quality of ordinary items is usually as good as that of famous brands.
D.ordinary items never say"New and Improved"or"All Natural".
33.What does the writer think about ads?C
A.They are believable.
B.They are attractive.
C.They are helpful.
D.They are harmful.
34.One of the author's suggestions to consumers isB.
A.to buy any ordinary items instead of famous brands.
B.to make use of advertisements carefully for shopping.
C.to buy high quality items such as famous brands after lunch.
D.not to buy items with words like"New and Improved"or"All Natural".
35.The author implies thatA.
A.advertisements sometimes don't tell the truth to the consumers.
B.discount clothing stores are only good places to go to for shopping.
C.going into the supermarket hungry,you may buy less than you plan to.
D.the quality of ordinary items is usually high and the prices are relatively low.
11.The past fifty years or so have seen the gradual disappearing of animals from this earth,fishes from the sea,trees and plants from the land.
Many factors result in this unpleasant phenomenon.Among them,hunting is the main factor that endangers wild life.Some people kill wild life for sport.They take pleasure in collecting heads and hides.Yet others specialize in commercial hunting like killing whales.
Apart from this,the rapidly growing human population threatens wild life on land,too.Towns expand and roads have to be built,so forests are burnt and trees are chopped down.It seems that man needs every inch of land within his reach,so he moves on to the natural habitat of wild life.Tigers,lions and leopards slowly die off without the food and shelter that the forests provide.
In addition,rapid urbanization means industrial expansion.Very often,poisonous chemicals,industrial wastes and oil are dumped into the rivers and seas.Fish and birds are threatened.
Man depends greatly on animals for survival.He needs their flesh,hides and furs.Thus,man cannot do without wild life; or he himself would become extinct.The public should be made aware that it would be better to shoot the animals with a camera than with a gun.In this way,they can preserve and help wild life to continue living rather than to remove all signs of it.
Man must learn to farm the sea as he does the land.He should control the amount and the frequency of his catch.He should allow fish to breed and multiply before netting them.Man also needs to build forest reserves,and to pass laws prohibiting the killing of animals,especially those that are already rare.To keep the present animal kingdom,the least that man can do is to clean the seas and rivers and to prevent pollution.
The cycle of nature is such that it forms a vicious circle.The pesticides(杀虫剂) that we spray on crops can kill the birds and animals that feed on them.When man eats these poisoned animals,he himself can die.We must therefore test the chemicals to be used before they are sprayed or it might mean the death of man!

13.The author's purpose in writing the passage is toD.
A.explain how important wild life is to human beings.
B.call people's attention to serious problem of pollution.
C.explain relationship between wild life and human being
D.call people's attention to the protection of wild life
14.Which of the following is NOT true according to the passage?C
A.The growing human population threatens wild life because people take land from animals
B.Some people devote themselves to killing animals for money.
C.People can preserve and help wild life to continue living by shooting the animals with a camera.
D.Fishes are threatened by poisonous chemicals,industrial wastes and oil.
15.The last paragraph is mainly aboutA.
A.the importance of wild life to human beings
B.how the circle of nature is formed
C.how animals are gradually disappearing form the earth
D.how to solve the problem of pollution.
16.A new survey conducted by the National Geographic Society (NGS) shows that although consumers in many countries are adopting environmentally-friendly behavior,others live in wasteful cultures of consumption.
The 2014online survey of 18,000people in 18countries judged environmental attitudes and habits-and their sustainability-when it came to housing,transportation,food and consumer goods.
1.Some consumer behavior is improving.
In half the countries surveyed,people acted in more environmentally-friendly ways than they had in 2012.For example,Russians are using more public transportation and British consumers are buying more green electricity.
But some countries reported that people's habits were less sustainable than in the previous survey.Around 68percent of Germans drink bottled water daily,and Canadians are among the most likely to own at least two car or trucks.
2.Anxiety about the environment is growing.
A slim majority of consumers-51percent-agree that global warming will negatively affect their own lives.Latin Americans are the most concerned,with more than three in four Brazilians convinced that climate change will impact them personally.
3.Americans resist going green.
Nearly one in four American households owns four or more TVs.Americans are also among the most likely to avoid paying extra for environmentally-friendly products,and they consume more packaged and processed food than people in most other countries.And since the 2012survey,more Americans are saying that they view owning a big house as an important goal in their lives.
4.The least green feel the least guilt.
As in past surveys,the worst offenders express the least guilt about the size of their environmental footprint.British,German and Swedish consumers not only feel the least regret but also are the most likely say they won't change their ways.
5.Repairing,reusing and recycling are on the rise.
Majorities in 17of the 18countries say they'd rather repair than replace a broken item,with Chinese and German consumers the most likely to fix something and Japanese consumers the least likely.American and French consumers are the most likely to buy used items; Canadian,British,and Australian consumers are the biggest recyclers.
29.The author's purpose in mentioning Germans isD.
A.to say that dinking bottled water is not environmentally-friendly at all
B.to point out that bottled water is a less sustainable product
C.to emphasize that Germans should change their habits
D.to explain that people in some countries have some less sustainable habits
30.Which of the following is TRUE about the survey results?B
A.Japanese consumers are among the biggest recyclers.
B.The majority of Brazilians believe climate change will affect their lives.
C.Chinese and Canadian consumers like to repair broken items.
D.Used items are popular with French and British consumers.
31.What can we learn about Americans from the passage?B
A.Three in four American families don't have TV sets.
B.Many of them dream of owning a big house.
C.They think green products are too expensive.
D.They prefer packaged and processed food to health food.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网