题目内容

7.There are thousands of coral reefs(珊瑚礁) in the world.Unfortunately,however,they are now in serious danger.More than one-third are in such bad shape that they could die within ten years.(16)BHere are the three main causes discovered.
The first cause is pollution on land.The pollutants run with rainwater into rivers and streams,which carry the poisons into the ocean.(17)ESo they will be easily infected with diseases.(18)A Higher ocean temperatures kill the important food source(来源) for the coral-the algae(海藻),the tiny greenish-gold water plants that live on coral.(19)GThis process has happened more and more frequently in recent years.
The last factor contributing to the disappearance of coral reefs is people.People sometimes crash into reefs with their boats,breaking off large blocks of coral.(20)CMoreover,some people even break coral off to collect for souvenirs since it is so colorful and pretty.

A.Global warming is another reason.
B.Many might not even last that long!
C.Divers who walk on reefs can also do serious damage.
D.Reefs provide a home for 25% of the fish in the ocean.
E.Chemicals from the poisons kill reefs or make them weak.
F.Steps must be taken now to stop over-fishing and pollution of the oceans.
G.When the algae die,the coral loses its color and it also dies in the end.

分析 作者通过这篇文章介绍了全球的海洋珊瑚礁正在受到破坏,文章主要介绍了对珊瑚造成危害的不同的原因.

解答 16.B:考查上下文串联和句意理解:根据上文:More than one-third are in such bad shape that they could die within ten years.可知超过三分之一的珊瑚礁会在十年之内死去,故选B.
17.E:考查上下文串联和句意理解:根据上文:The pollutants run with rainwater into rivers and streams,which carry the poisons into the ocean.可知来自毒品的化学物质会杀了珊瑚礁或让它们变得虚弱.故选E.
18.A:考查上下文串联和句意理解:根据下文:Higher ocean temperatures kill the important food source(来源) for the cora可知全球气温变暖是另外一个问题,故选A.
19.G:考查上下文串联和句意理解:根据上文:the algae,the tiny greenish-gold water plants that live on coral.可知当水藻死了,珊瑚会失去颜色,最终死亡,故选G.
20.:C  考查上下文串联和句意理解:根据上文:The last factor contributing to the disappearance of coral reefs is people.可知在礁石上行走的潜水员也会造成伤害.故选C.

点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关题目
16.Jean Driscoll can go faster in her wheelchair than the world's best marathoners(马拉松运动员) can run!
In April,Jean finished the Boston Marathon in 1hour 34 minutes 22 seconds.That's about 33 minutes faster than the winning male runner!She competed on the track,too.She was second in the 800 meter wheelchair race at the 1992 Olympics.
Jean doesn't like to be told she's brave."I'm in sports because I'm a competitive person!"Jean was born with spina befida(脊柱裂),a birth illness that damages the spine(脊椎).She began to use a wheelchair to get around in high school.Then she tried wheelchair race and was amazed."Players crashed into each other and fell out of their chairs,"she says,"It was fun."
Jean tried other wheelchair sports.At the University of Illinois,her wheelchair basketball team won two national titles.
Now Jean coaches and teaches.She tries to get people to set goals."When I sign my autograph(亲笔签名),says Jean,"I write,dream big and work hard."

11.What made Jean take part in sports?B
A.She was brave.
B.She was competitive.
C.She was strong.
D.She was disabled.
12.What kind of education did she receive?C
A.High school.
B.Junior middle school.
C.High education.
D.Primary school.
13.What is Jean's advice on how to succeed?D
A.Work hard.
B.Hope for the best.
C.Dream a lot.
D.Have great wishes and work hard.
2.I've ridden a lot of buses in my time.There was the one in India that was so crowded,I had to climb onto the top just to breathe.Neither will I forget the bus in South Africa that was almost taken up by monkeys.No matter how entertaining they were at the time,none can compare to my first ride on what I now call the Leisure Village Local.
When I first moved into Leisure Village,I didn't even know bus transportation was provided.Then I had an operation on my left foot and I couldn't drive.As I didn't want to keep making trouble for friends to shop for me,I decided to try out the Leisure Village Local.
The next morning,undaunted,I stood with the support of my crutches(拐杖) and waited.Suddenly,the bus arrived.As soon as I boarded the bus,I discovered I was all by myself.Then the bus approached another stop,and four women climbed aboard.They sat next to me and introduced themselves.
A few minutes later,we arrived at the Wal-Mart in Middle Island.As soon as we entered,one of my new friends showed me how to operate the motorized shopping cart(购物车).Another walked alongside the entire time,waiting to help if something was out of reach.One hour later,another insisted on carrying my bags onto the bus.And the fourth woman carried my bags to my front door when we got back.I thanked them all for their help,and told them I would see them soon.
The next day morning,I found a brown paper bag at the front door.Inside was a giant bowl of chicken soup,and a note.
"Get well soon."It was signed,"Your guardian angels."
I rode the Leisure Village Local two more times later,but didn't see any of my guardian angels.Maybe they're helping someone else,I thought.Or,maybe they flew south for the winter.
21.Why did the author decide to try out the Leisure Village Local?D
A.He had an operation to carry out.
B.He has no other transportation choices.
C.He was not permitted to drive by local law.
D.He was too considerate to trouble his friends again.
22.The four women passengersB.
A.helped the author onto the bus
B.were friendly even to strangers
C.each cooked the author a bowl of soup
D.finally became the author's friends
23.The underlined sentence shows the writer's sense ofC
A.guilt        B.panic        C.humor            D.security
24.Which of the following can be the best title for the text?D
A.An Unexpected Gift                   B.An Unforgettable Trip Abroad
C.A Pleasant Shopping Experience       D.A Chance Meeting with Angels.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网