题目内容
【题目】We all know what it means when a nice envelope lands in your mailbox: Someone’s getting married, and they’re hoping that you can be there for the big day. While saying yes to the invitation is a relatively straightforward process, things can get a bit awkward if you’re not so sure about attending. 【1】. To help you get out of these formal engagements without feeling awkward, we’ve consulted Katie Balmer, a leading wedding expert in Scotland.
Follow the format
The level of formality should be informed by the way that the invitation was sent.【2】, you should decline via post. If the message came in an email, a simple email expressing your regrets will do.
Don’t put off your response
If you already know that you can’t make it for whatever reason, don’t hesitate to let the happy couple know why. “It is very important to respond in. good time.【3】,” says Balmer.
【4】
While it’s a nice gesture to offer a reason for your refusal, there’s no need to be extreme. A simple response will do, and it’s an especially bad idea to emphasize your reason if it’s cost-related. It will establish nothing beyond making the couple feel bad.
Don’t change your decision
【5】, it is important to stick to that decision. “Going back and forth only adds to the inconvenience for the soon-to-be newlyweds,” says Balmer. “As long as you are honest and timely, the bride and groom should understand.”
A. Make it up to the couple
B. Be brief in your explanation
C. If the offer was sent to you by mail
D. Do not leave it until the last possible moment
E. Once the decision not to attend the wedding has been decided
F. Otherwise, you risk adding to the couplers last-minute wedding stress
G. Turning down a wedding is a situation where you can feel very personal
【答案】
【1】G
【2】C
【3】D
【4】B
【5】E
【解析】这篇短文介绍如果接到婚礼邀请,如果没有时间要及时拒绝,不要拖延,也不要来回变化。
【1】考查上下文推理能力。根据上一句提到不确定参加的话,事情会变得很尴尬。推知下一句要表达拒绝婚礼会怎么样。G项意思是:拒绝婚礼是一种让你觉得很私人的情况。符合语境。故选G.
【2】考查上下文推理能力。根据这一段标题是按照格式来做。设空处后一句也是其中一种假设,推知该处也可以是一种假设。C项意思是:如果邮寄给你,你应该通过邮寄来拒绝。放在此处符合语境。故选C.
【3】考查上下文推理能力。根据本段的标题“不要拖延你的回复”,以及本段意思是说如果确定自己无法参加,不要拖延,尽快地让对方知道。D项意思是:Balmer说:“不要把它留到最后一个可能的时刻。”符合本段语境。故选D.
【4】考查上下文推理能力。根据本段中的“A simple response will do”,可知本段表达自己的解释要简短。B项意思是:你的解释要简短。符合语境。故选B.
【5】考查上下文推理能力。根据标题“不要改变决定”,以及下文提到开会反复会给新婚夫妇带来不便。E项意思是:一旦决定不参加婚礼,重要的是要坚持这个决定。符合语境。故选E.