题目内容
Have you ever dreamed about sending a letter to yourself or your friends in the future ? While express mail representing efficiency and speed is prevalent(盛行的)in China , there is another type of mail appearing as a new business : “ Future Mail ” . “ Future Mail ” service can make people slow down and let them understand the meaning of “ time ” in another way . And “ Future Mail ” letters are “ reminders of affection , friendship and love ”.
Lin Xiaofan , a senior high school student in Hefei , wrote a letter to her mother in advance to express her love to her mother for next Mother’s Day . Feng Xiao , a youth who feels pressure despite of some achievements in her career decided to write a letter to herself on her 25th birthday and have it delivered five years later on her 30th birthday through a “ Future Mail ” . She expressed her thoughts about her present life and her expectations for the future to encourage herself to face up to the challenges of her life with courage .
While “ Future Mail ” is gaining popularity , some people are concerned about what happens if the postal address of the receiver changes or if the company goes broken before letters are delivered . Actually , customers required to complete an acceptance form and make an assessment so they can be compensated if their letters or goods are lost or damaged .
Most of the business’s customers are college students and young white-collar workers . Psychologists said young Chinese might be given a vent(发泄)to their negative feelings through the service . Most people put their hopes and wishes in the letters so they can experience the connection between “ past ” and “ present ” while they receive the letters . It can help people reunderstand the meaning of “ time ” .
1.The underlined word in Para . 3 probably means .
A. paid B. changed C. bought D. repaired
2.Which of the following is NOT true ?
A. People can express their thoughts and feelings to themselves or others through a “ Future Mail ” .
B. The “ Future Mail ” business is not perfect .
C. Only young people accept the new “ Future Mail ” service .
D. “ Future Mail ”service can let people reunderstand the meaning of “ time ” .
3.You can read this article in newspaper’s part .
A. sports . B. science
C. leisure(闲暇) D. policy
4.Which is NOT the purpose of Feng Xiao’s letter ?
A. To encourage herself to face up to the challenges .
B. To express her thoughts about her present life .
C. To express her expectations for the future .
D. To remind herself of something she must do .
5.The best title of this article should be .
A. The Different Kinds of Letter
B. “ Future Mail ” Business Taking off in China
C. The Advantage of “ Future Mail ”
D. The Letter in Future
1.A
2.C
3.C
4.D
5.B
【解析】
试题分析:本文讲述了“慢递”服务作为一种新商业出现,慢递服务可以让人们慢下来,让用另一种方式他们理解"时间"的含义。
1. , customers required to complete an acceptance form and make an assessment so they can be compensated if their letters or goods are lost or damaged . 实际上,客户需要填写验收表,并作出评估,所以如果他们的信件或物品丢失或损坏,他们可以得到补偿。此处compensated据句意理解为支付,赔偿。故选项中只有paid符合此意。故选A。
2. Xiaofan wrote a letter to her mother in advance to express her love to her mother for next Mother’s Day . 林晓凡给她母亲写了封信,提前为明年的母亲节表达她对母亲的爱。以及Feng Xiao,She expressed her thoughts about her present life and her expectations for the future她表达了对她目前的生活和她的未来期望的想法。故A正确;选项B,从文中第三段some people are concerned about what happens if the postal address of the receiver changes or if the company goes broken before letters are delivered . 有些人担心在信件到来之前如果接收器的邮政地址更改或者公司破产了,那会发生什么。故B正确;选项D,从文中最后一段It can help people reunderstand the meaning of “ time ” . 它可以帮助人们重新理解"时间"的意义。故D正确;而选项C,从文中最后一段Most of the business’s customers are college students and young white-collar workers . 企业的客户大多是大学生和年轻的白领工人。并不是只有年轻人,故C不正确,故选C。
3.
4. expressed her thoughts about her present life and her expectations for the future to encourage herself to face up to the challenges of her life with courage . 她表达了对她目前的生活和她的未来期望的想法来鼓励她自己要有勇气正视生活中的挑战。故选D。
5.
考点:考察社会生活类阅读