题目内容
14.I ALMOST failed out of college and it nearly broke my self-confidence.I had been at the top of my high school class,the total golden child.So when I decided that I wanted to attend Columbia University for graduate school,I was sure it would be close to impossible.My goals were to prove to myself that my years of academic success in secondary school had not happened by chance and prepare for a career in children's media.But first I had to get in.
So I enrolled (报名) in a GRE test prep course and threw myself into the class.The first part was pretty scary and by the third,I knew it wasn't going to get any easier.I reconsidered my plan to take the GRE.
For the first time in my life,I considered how I should go about getting into graduate school.What were my special skills?Would any of them get me into graduate school?
I got a job working on a project sponsored by the dean's (系主任的) office on campus and enrolled in a class.I had a new plan:Be a top student in the class while working on campus,get letters of recommendation from my boss and my professor,then hope that playing to my strengths like writing interesting papers would be enough for my application.
I worked my butt off (很努力工作) that semester.With finals approaching,I felt confident I would get an"A"in the course,so it was time for step two.I asked my boss to write a letter of recommendation.She immediately agreed.But my professor said no.She did not know me well enough and the semester was not completed.However,I decided I just would not take no for an answer.I asked if she would least write a short note unofficially supporting my application.After some uncomfortable conversations,she finally agreed.In the end,I got in!
I revisit that moment of persistence (执着) again and again.I have leapt into many other opportunities since then.Now I am starting a company born out of my graduate school research in children's media.Our first product is a mobile game for teen girls that breaks down major life milestones (里程碑) into missions (任务).On its surface,the product helps girls connect with each other.But it also helps them develop the tools to live life without limits.
24.The writer stopped taking the GRE prep course becauseB.
A.the beginning of the GRE course was really frightening
B.she realized by the third part of her GRE class that her plan wouldn't work
C.Columbia University would not accept the GRE test
D.she didn't put all her efforts into the GRE course at first
25.The underlined words"playing to my strengths"in Paragraph 5probably mean"B".
A.developing my physical power
B.making use of what I am good at
C.doing something to the best of my ability
D.doing something with all the strength I have
26.One of the reasons why the professor refused to write a letter of recommendation was thatD.
A.the author had almost failed out of college
B.the author was not a top student in high school
C.the author was not her favorite student in the class
D.the professor did not know enough about the author
27.The writer succeeded in getting into the graduate school because ofC.
A.her"A"grade
B.her strong letters of recommendation
C.her strong determination and her good plan to make herself stand out
D.her interest in children's media and outstanding skills in writing interesting papers.
分析 本文讲述作者考大学失败,通过改进学习方法,取得很好的成绩
解答 24.B 考查细节理解题.根据第三段提到The first part was pretty scary and by the third,I knew it wasn't going to get any easier.I reconsidered my plan to take the GRE开始是真的吓人,到了第三部分,我知道更不容易,我重新考虑我的计划,故选B项.
25.B 考查细节理解题.根据第五段提到I had a new plan:Be a top student in the class while working oncampus,get letters of recommendation from my boss and my professor,then hope that playing to my strengths like writing interesting papers would be enough for my application我有一个新计划,在校期间做个好学生,从教授那收到推荐信,希望利用我擅长的写作能够申请工作,故选B项.
26.D 考查细节理解题.根据第六段提到But my professor said no.She did not know me well enough and thesemester was not completed.但我的教授说不,她不了解我,况且这个学期还没有完成,故选D项.
27.C 考查细节理解题.根据倒数第二段提到I worked my butt off (很努力工作) that semester.With finalsapproaching,I felt confident I would get an"A"in the course,so it was time for step two.可知作者非常努力,功课得到A,故选C项.
点评 本篇文章都是细节推理题,答题的已给选项也一般不会和短文相关词语完全相同,需要考生自己理解句子,延伸推理出题目答案,比一般细节理解题偏难.
The results come from the so-called Million Women Study,which took on women aged 50to 69from 1996to 2001,and tracked them with questionnaires and official records of death and hospital admissions.The questionnaires asked how often the women felt happy,in control,relaxed and stressed,and also instructed them to rate their health and list ailments like high blood pressure,diabetes,depression or anxiety.
When the answers were analyzed statistically,unhappiness and stress were not associated with an increased risk of death.It is not clear whether the findings apply to men.
Professor Peto said particularly important data came from 500,000women who reported that they were in good health,with no history of heart disease,cancer,or stroke.A minority of these healthy women said they were stressed or unhappy,he said,but over the next decade they were no more likely to die than were the women who were generally happy.
"This finding refutes(驳斥)the large effects of unhappiness and stress on death rate that others have claimed,"Dr.Peto said.Unhappiness itself may not affect health directly,but it can do harm in other ways,by driving people to suicide,alcoholism or other dangerous behaviors,he warned.
This type of study,in which people involved depends on their self-assessments,is not considered as reliable as a designed experiment where people involved are picked at random and assigned to a treatment or control group.But the huge number of people in this study gives it power.Still,some observers noted that measuring emotions is more nuanced(细微的)and complex than simply declaring happiness or unhappiness.
"I would have liked to see more discussion of how people translate these complicated feelings into a self-report of happiness,"said Baruch Fischhoff,a psychologist at Carnegie Mellon University.
The results of earlier studies have been mixed,with some finding that unhappiness causes illness and others showing no link,Dr.Fischhoff said."It looks to me like people have collected a lot of data without finding a clear signal,"he said.However,an editorial accompanying the study in The Lancet noted that it had the largest population so far in happiness studies and praised its statistical methods.
Professor Peto said he doubted whether the new study would change many minds because beliefs about the risks of unhappiness are so rooted."People are still going to believe that stress causes heart attacks,"he said.
Topic | Happiness Doesn't (71)NecessarilyBring Good Health |
(72)Subjects/Participantsof the research | One million women aged 50to 69 |
(73)Procedure/Steps of the research | Track the women with questionnaires. Keep official records of deaths and hospital admission. Make statistical (74)analysesof the answers. |
Results of the research | It lacks basis that unhappy people (75)tend to suffer mortality more easily. Unhappiness may (76)account/make for some dangerous behavior. Whether the conclusion applies to men hasn't been (77)confirmed/proved |
(78)Drawbacks/Shortcomings/Disadvantages/Weaknesses of the research | It just depends on how people involved (79)assess/evaluatethemselves. Measuring emotion is more nuanced and complex. The results of earlier studies have been mixed. |
Significance of the research | The largest population were involved. Statistical methods were used. |
Professor Peto's concern | The study can (80)hardly change people's minds as the beliefs about the disadvantages of unhappiness are so anchored. |
A. | which; where | B. | which; in which | C. | that; where | D. | that; in which |