题目内容

8.Arthur Miller (1915-2005)is universally recognized as one of the greatest dramatists of the 20th century.Miller's father had moved to the USA from Austria Hungary,drawn like so many others by the"Great American Dream".However,he experienced severe financial hardship when his family business was ruined in the Great Depression of the early 1930s.
Miller's most famous play,Death of a Salesman,is a powerful attack on the American system,with its aggressive way of doing business and its insistence on money and social status as indicators of worth.In Willy Loman,the hero of the play,we see a man who has got into trouble with this system.Willy is"burnt out"and in the cruel world of business there is no room for sentiment:if he can't do the work,then he is no good to his employer,the Wagner Company,and he must go.Willy is painfully aware of this,and at a loss as to what to do with his lack of success.He refuses to face the fact that he has failed and kills himself in the end.
When it was first staged in 1949,the play was greeted with enthusiastic reviews,and it won the Tony Award for Best Play,the New York Drama Critics'Circle Award,and the Pulitzer Prize for Drama.It was the first play to win all three of these major awards.
Miller died of heart failure at his home in Roxbury,Connecticut,on the evening of February 10,2005,the 56th anniversary of the first performance of Death of a Salesman on Broadway.
21.Why did Arthur Miller's father move to the USA?B
A.He suffered from severe hunger in his home country.
B.He was attracted by the"Great American Dream."
C.He hoped to make his son a dramatist.
D.His family business failed
22.The play Death of a SalesmanA.
A.exposes the cruelty of the American business world
B.discusses the ways to get promoted in a company
C.talks about the business career of Arthur Miller
D.focuses on the skills in doing business
23.After it was first staged,Death of a SalesmanA.
A.achieved huge success
B.won the first Tony Award
C.was warmly welcomed by salesmen
D.was severely attacked by dramatists.

分析 纵观全文不难看出本文主要介绍Arthur Miller 以及他的戏剧Death of a Salesman《推销员之死》.

解答 21.B.细节理解题.根据文章第一段的第二句Miller′s father  had  moved to the USA from  Austria Hungary.Drawn like so many other by the"Great American  Dream"可知,Miller的父亲像许多其他人一样,在"伟大的美国梦"的吸引之下来到了美国.故选B.
22.A.推理判断题.根据第二段可知,这部戏剧是对美国制度的一个有力抨击.表现了一种激进的做生意的方式以及金钱至上和看重社会地位的价值取向.主人公Willy陷入了生存困境,然而在这个冷酷的生意场上是没有温情可言的:如果他做不了,那么对老板而言,他就一无是处,他必须离开.故此部戏剧揭露了美国职场的残酷.
23.A 细节理解题.根据第三段可知,这部戏剧自1949第一次搬上舞台,就一举囊括了"托尼戏剧音乐奖"、"纽约戏剧评论奖"、"普利策戏剧奖"三项大奖,获得极大的成功.故选A.

点评 本文是一个人物故事类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关题目
18.Alexis,17,sat quietly in the passenger seat of her dad's car.She let her eyes lazily scan the landscape for wildlife.Then a deer came into view about 200yards in front of them."Dad,there's a deer there!"Alexis said.It was a male deer with sharp antlers (角) on each side of its head.
As the car moved closer,Alexis saw that the deer's head was bent toward the ground.Then she heard a scream and saw an arm fly up near the deer's head.Alexis realized the deer was attacking a woman.Sue,a 44-year-old mother,had been out for her morning run.The deer followed her and edged closer."I knew I was in trouble,"Sue says.She went to pick up a stick for self-defense,and the deer charged.It lifted her with its antlers and threw her into the air.Sue could feel blood flew down her leg.Within seconds,the deer had pushed her off the road.
When Alexis and her father pulled up,the deer was throwing Sue like a doll.Alexis looked into the woman's terrified eyes,and before her father had even stopped the car,the teenager jumped quickly out of the car and ran toward the deer."I was kicking it to get its attention,"she says.Then her father,who had followed his daughter,pushed the deer away from the women.
Alexis helped Sue into the car,and then applied a piece of cloth to Sue's injured leg."We're going to get you to a hospital,"Alexis said.Then she heard her father shout loudly.He had been knocked to the ground.Alexis took hold of a hammer from the car and ran to where her father lay on his back.She beat
the deer's head and neck,but the blows didn't scare it away."I was losing faith,"she says."A couple more strikes,Alexis,"said her father."You can do it."
Turning the hammer around,Alexis closed her eyes and beat the deer's neck with all her strength.When she opened her eyes,the deer was running away.
Alexis got in the driver's seat and sped toward the nearest hospital.
After Sue was treated,she tearfully thanked her rescuers."You expect a teenage girl to get on the phone and call for help,"she says,"not to beat up a deer."
32.What was Sue doing when she was attacked by the deer?B
A.She was driving home.
B.She was taking exercise.
C.She was resting on the road.
D.She was feeding wild animals.
33.What did Alexis do to save Sue?A
A.She hit the deer with her feet.
B.She pushed the deer away.
C.She drove the car to hit the deer.
D.She beat the deer with a hammer.
34.Which of the following words can best describe Alexis?D
A.Strong.
B.Cruel.
C.Energetic.
D.Brave.
35.What is the best title for the passage?C
A.A Woman Was Seriously Injured
B.A Dangerous Deer Attacked a Woman
C.A Teenager Saved Others from a Deer Attack
D.A Girl Rescued Her Father Successfully.
3.Niels Bohr did well at school without ever being brilliant,usually coming third or fourth in a class of about 20students.If he really was good at any subject,it was,perhaps,physical education.He was an excellent soccer player,yet not as good as his brother.This was Niels Bohr,the worldfamous Nobel prize winning physicist.
Born to a physiology(生理学)professor,Niels lived in a world of ideas and discussion from his very early childhood at home.He developed an interest in physics and mathematics from the early days of his education.With no laboratory available in school and college,he would perform experiments in his father's laboratory.His first work on surface tension was done here,for which he won the Gold Medal in 1906from the Royal Danish Academy of Sciences.
Early in his scientific career,Bohr made great contributions to the understanding of atomic(原子的)structure based on quantum mechanics(量子力学).Neils Bohr came up with the model of an atom which was able to explain all the properties(性质)of the atom.It is this atomic model that is accepted even today with only ver slight improvements.This work won him the Nobel Prize for physics in 1922.
When the Nazis controlled Denmark,his life became difficult.He had to escape to Sweden in 1943in a fishing boat;from there he fled to England.England opened up opportunities of working on the atom bomb(原子弹).After a few months he joined a British research team and went to Los Alamos in the United States where the team continued to work on the project.
Niels was also deeply concerned with making people realize the destructive power of the atomic bomb.He published a letter to the United Nations in 1950which asked them to help get rid of nuclear(核的)weaponsin the world.This and his other activities won Bohr the first U.S.Atoms for Peace Award in 1957.He spent his remaining years showing,people that nuclear energy must be used in a positive and productive way.
29.Who probably helped Niels Bohr develop an interest in physics?D
A.His brother.
B.His mother.
C.His teacher.
D.His father.
30.Niels Bohr received the Nobel Prize mainly because ofB.
A.his physical education 
B.his atomic model
C.his understanding of quantum mechanics
D.his work on surface tension
31.Niels Bohr did his research work on the atom bomb inB
A.Denmark
B.America  
C.England 
D.Sweden
32.From the last paragraph we can infer thatB
A.the power of the atomic bomb will be used properly
B.Niels thought it wrong to develop nuclear weapons
C.nuclear energy has been used in quite a few ways
D.Niels would like to go on with his research work.
20.Listed below are some customs or ways of behaving that are typically Canadian and which may differ from your home country.
Punctuality.(36)EIf you must be late for class,enter the class quietly,take your seat making sure not to disturb the others.(37)C
When invited to someone's home for dinner,it's customary to arrive on time or a few minutes later,but not early.You should always take with you a hostess gift such as flowers,candy or something from your home country.You're expected to stay for a couple of hours after dinner.
Table Manners.Before eating,Christian families say a prayer of thanks.You'll probably be expected to help yourself to food as it is passed around the table.(38)DNever start to eat until everyone is seated.Canadians don't chew with their mouths open.Canadians like to talk during meals so please join in the conversation.At the end of the meal,it's customary to pay a polite compliment(称赞)to the mal.
Please,Thank you,and the Tone(语气)of Voice.It's important to start all requess with"Please"and to say"Thank you"for favors.(39)BWhen someone speaks forcefully,it sounds bossy and offensive.
Body Contact.Hugging and kissing is common in Canadian homes.Host mother or fathershouldn't kiss you but you may get a kiss goodnight on the cheek by younger family members.
(40)FIf you're uncomfortable with it,talk to the headmaser.
A.Gift Giving.
B.Canadians are used to speaking gently.
C.Going to Someone's House for Dinner.
D.Be careful to consider how much food you require.
E.Being on time for classes is seen as polite and important.
F.The host mother or father may give you an occasional hug.
G.Canadians prefer to look into the eyes of the person they're talking to.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网