题目内容

17.One day my wife wanted me to take another woman out to dinner and a movie.The other woman my wife wanted me to visit was my mother,who has been living alone for 19years,but the demands of my work and my three children had made it impossible to visit her often.
That Friday after work,when I arrived at her house,my mother waited in the door with her coat on.She had curled her hair and was wearing the dress that she had worn to celebrate her last wedding anniversary(周年).
We went to a restaurant that,although not classical,was very nice and comfortable.My mother took my arm as if she were the First Lady.After we sat down,I had to read the menu.Her eyes could only read large print."It was I who used to have to read the menu when you were small,"she said."Then it's time that you relax and let me return the favor,"I answered.
During the dinner,we had a pleasant conversation nothing special but catching up on recent events of each other's life.We talked so much that we missed the movie.
As we arrived at her house later,she said,"I'll go out with you again,but only if you let me invite you."I agreed.
A few days later,my mother died of a heart attack.It happened so suddenly that I didn't have a chance to do anything for her.
Some time later,I received an envelope with a copy of a restaurant receipt(收据) from the same place Mother and I had dined.A note said:"I paid this bill in advance.I wasn't sure that I could be there; but I paid for two plates-one for you and the other for your wife.You will never know what that night meant for me.I love you,son."
At that moment,I understood the importance of saying in time:‘I LOVE YOU'and to give our loved ones the time that they deserve.Nothing in life is more important than your family.Give them the time they deserve,because these things cannot be put off till some"other"time.

25.why did the writer read the menueB.
A.His mother couldn't read at all
B.His mother couldn't see clearly
C.he wanted to order something her mother liked
D.he wanted to order something he liked
26.According to the passage,we know the writer's motherD
A.lives with her son's family.
B.wanted to invite her son to have dinner again.
C.wrote a letter to tell her son about her illness.
D.died of a heart attack all of sudden.
27.The author found a note written byAafter his mother died
A.his mother    B.his wife   C.himself     D.his children
28.What do you think is the best title of this passage?C
A.My Mother's Life
B.An Unforgettable Meal
C.Love is Something You should never Put off
D.My Mother And I.

分析 主要讲述了作者的母亲在年迈时看不清菜单而作者为她念菜单以及母亲生前为作者做的时,告诉读者爱就是那个心里对某人的不离不弃.结合选项,故选C

解答 25.B细节题.根据文章内容,.After we sat down,I had to read the menu.Her eyes could only read large print.我们坐定之后,我就念菜单给她听,因为妈妈的眼睛看不清小字了.结合选项,故选B
26.D细节题.根据文章内容.A few days later,my mother died of a heart attack.It happened so suddenly that I didn't have a chance to do anything for her几天以后,母亲突然心脏病发作离世了,它是如此的突然以至于我都来不及为她做点什么.结合选项,故选D
27.A 细节题.根据文章内容,Some time later,I received an envelope with a copy of a restaurant receipt(收据) from the same place Mother and I had dined.A note said:"I paid this bill in advance.I wasn't sure that I could be there; but I paid for two plates-one for you and the other for your wife.You will never know what that night meant for me.I love you,son."没多久,我收到了一个信封,里面装着我和妈妈去吃饭的那家餐馆的收据复印件.而一个纸条上写着:我提前为你和你的妻子付了费了,我不知道我哪天会离开…结合选项,故选A
28.C 主旨题.根据文章内容,主要讲述了作者的母亲在年迈时看不清菜单而作者为她念菜单以及母亲生前为作者做的时,告诉读者爱就是那个心里对某人的不离不弃.结合选项,故选C

点评 本文是一个人物故事类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关题目
8.Last night I was driving from Harrisburg to Lewisburg,a distance of about eighty miles.It was late.Several times I got stuck behind a slow-moving truck on a narrow road with a solid white line on my left,and I became increasingly impatient.
At one point along an open road,I came to a crossing with a traffic light.I was alone on the road by now,but as I drove near the light,it turned red and I made a stop.I looked left,right and behind me.Nothing.Not a car,no suggestion of car lamps,but there I sat,waiting for the light to change,the only human being for at least a mile in any direction.
I started wondering why I refused to run the light.I was not afraid of being caught,because there was clearly no policeman around,and there certainly would have been no danger in going through it.
Much later that night,the question of why I'd stopped for that light came back to me.I think I stopped because it's part of a contract we all have with each other.It's not only the law,but it's an agreement we have,and we trust each other to honor it:we don't go through red lights.
Trust is our first inclination(倾向).Doubting others does not seem to be natural to us.The whole construction of our society depends on mutual(相互的)trust,not distrust.We do what we say we'll do,we show up when we say we'll show up;and we pay when we say we'll pay.We trust each other in these matters,and we're angry or disappointed with the person or organization that breaks the trust we have in them.
I was so proud of myself for stopping for the red light that night.

25.Why did the author get impatient while driving?B
A.He was lonely on the road.
B.He was slowed down by a truck.
C.He got tired of driving too long.
D.He came across too many traffic lights.
26.What was the author's immediate action when the traffic light turned red?A
A.Stopping still.
B.Driving through it.
C.Looking around for other cars.
D.Cheeking out for traffic police.
27.The event made the author strongly believe thatD.
A.traffic rules may be unnecessary                    
B.doubting others is human nature
C.patience is important to drivers               
D.a society needs mutual trust
28.Why was the author proud of himself?D
A.He kept his promise.
B.He held back his anger.
C.He followed his inclination.
D.He made a right decision.
12.Danielle Steel,America's sweetheart,is one of the hardest working women in the book business.Unlike other productive authors who write one book at a time,she can work on up to five.Her research before writing takes at least three years.Once she has fully studied her subjects,ready to dive into the book,she can spend twenty hours nonstop at her desk.
Danielle Steel comes from New York and was sent to France for her education.After graduation,she worked in the public relations and advertising industries.Later she started a job as a writer which she was best fit for.Her achievements are unbelievable:390 million copies of books in print,nearly fifty New York Times best-selling novels,and a series of"Max and Martha"picture books for children to help them deal with the real-life problem of death,new babies and new schools.Her 1998 book about the death of her work shot to the top of the New York Times best-selling list as soon as it came out.Twenty-eight of her books had been made into films.She is listed in the Guinness Book of World Records for one of her books being the Times best-seller for 381weeks straight.
Not content with a big house,a loving family,and a view of the Golden Gate Bridge.Danielle Steel considers her readers to be the most important resource and has kept in touch with them by e-mail.While she is often compared to the heroines of her own invention,her life is undoubtedly much quieter.But,if she does have anything in common with them,it is her strength of will and her inimitable (独特的)style.There is only one Danielle Steel.

25.Danielle Steel is different from other writers in thatA.
A.she can write several books at the same time
B.she often does some research before writing a book
C.she is one of the most popular American women writers
D.she can keep writing for quite a long time without a break
26.Children who have read"Max and Martha"picture books may knowC.
A.how to deal with affairs at school
B.what to do if Max and Martha die
C.what to do when new babies are born into their families
D.how to solve the difficult problems in their writing classes
27.One of Danielle Steel's achievements is thatC.
A.some TV plays were based on her books
B.her picture books attracted a lot of young men
C.one of her books became a best-seller in 1998
D.she wrote the Guinness Book of World Records
28.We can learn from the passage that Danielle SteelB.
A.lives an exciting life
B.values her readers a lot
C.writes about quiet women
D.is pleased with her achievements.
2.Johnny Smith was a good math student at a high school.He loved his computer.He came home early every day,then he worked with it till midnight.But Johnny was not a good English student,not good at all.He got an F in his English class.One day after school Johnny joined his computer to the computer in his high school office.The school office computer had the grades of all the students:the math grades,the science grades,the grades in arts and music,and the grades in English.He found his English grade.An F!Johnny changed his English grade from an F to A.Johnny'parents looked at his report card.They were very happy.
"An A in English!"said Johnny's Dad."You're a very clever boy,Johnny."
Johnny is a hacker.Hackers know how to take information from other computers and put new information in.Using a modem,they join their computers to other computers secretly.School headmasters and teachers are worried about hackers.So are the police,for some people even take money from bank computer account and put it into their own ones.And they never have to leave home to do it!They are called hackers.

25.Johnny changed his English grade with the computer inB.
A.the classroom           
B.his own house
C.a bank near his house    
 D.the school office
26.When Johnny's parents saw the report,they were delighted becauseA.
A.They thought Johnny was not poor in English any longer
B.Johnny loved computers
C.Johnny could join one computer to another
D.Johnny was a good English student all the time.
27.Which of the following about hackers is wrong?C
A.Hackers can take information from other computers in secret.
B.Hackers don't have to leave home to take money from bank computer.
C.Hackers can't make the police worried any more.
D.Hackers know computer technology very well.
28.The last paragraph is aboutB.
A.Johnny      
B.hackers      
C.computers      
D.Modem.
7.Ants are troublesome,best known for itchy bites and ruining picnics.But,a new species of crazy ant is taking over Texas.In some ways they appear to be worse than fire ants and there's no good way to stop them.These ants move fast and are plentiful in some areas.
The crazy ants first sprang in Pearland in 2002 and have been becoming more and more of a problem ever since."An invasion of these can be so extreme that it's hard to call it just a nuisance,"University of Texas entomologist Edward LeBrun told The Austin American-Statesman."The ants have been known to crawl into and ruin televisions,appliances and other electronic devices.No one is entirely sure why,"He said.
David Oi,a research entomologist at the Department of Agriculture,told The New York Times in 2013,the strange idea that the ants are actually attracted to the electricity itself can't be ruled out.
The crazy ants or Raspberry ants-yep,that's actually what they are called-are found in 23 Texas counties.The ants have very little venom(毒液),but do cause a slight sting when they bite.Mostly,though,they're a hazard to electrical equipment.
They are a relatively new species in the region and little is known about how to control or kill the population.And,unfortunately,there doesn't seem to be much that can be done about them right now.So,for the moment,the best advice is not to stay close to ant piles and groups,and hope that none make it inside to crawl around the electronics.

28.What do the ants do in Texas?C
A.Bite some people.
B.Damage local crops.
C.Destroy appliances.
D.Pollute environment.
29.The underlined word"nuisance"in Paragraph 2 is closest in meaning to"C".
A.story     
B.visit         
C.problem       
D.failure
30.When meeting with ant piles,we'd betterD.
A.kill them all          
B.control them
C.drive them away  
D.stay away from them
31.What can we know from the text?B
A.The crazy ants first appeared in Texas in 2013.
B.The crazy ants cause huge toss to the people in Texas.
C.The government is taking measures to deal with the ant.
D.David Oi is sure why the ants ruin electronic devices.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网