题目内容

3.In the more and more competitive service industry,it is no longer enough to promise customer satisfaction.Today,customer"delight"is what companies are trying to achieve in order to keep and increase market share.
It is accepted in the marketing industry,and confirmed by a number of researchers,that customers receiving good service will promote business by telling up to 12 other people; those treated badly tell tales of worse to up to 20 people.Interestingly,80 percent of people who feel their complaints are handled fairly will stay loyal.
New challenges for customer care have come when people can obtain goods and services through telephone call centers and the Internet.For example,many companies now have to invest a lot of money in information technology and staff training in order to cope with the"phone rage"-caused by delays in answering calls,being cut off in mid-conversation or left waiting for long periods.
"Many people do not like talking to machines,"says Dr,Storey,Senior Lecturer in Marketing at City University Business School."Banks,for example,encourage staff at call centers to use customer data to establish instant and good relationship with them.The aim is to make the customer feel they know you and that you can trust them-the sort of comfortable feelings people have during face-to-face chats with their local branch manager."
Recommended ways of creating customer delight include:under-promising and over-delivering (saying that a repair will be carried out within five hours,but getting it done within two); replacing a faulty product immediately; throwing in a gift coupon as an unexpected"thank you"to regular customers; and always returning calls,even when they are complaints.
Airlines face some of the toughest challenges over customer care.Fierce competition has convinced them that delighting passengers is an important marketing tool,while there is great potential for customer anger over delays caused by weather,unclaimed luggage and technical problems.
For British Airways staff,a winning telephone style is considered vital in handling the large volume of calls about bookings and flight times.The Airways also says its customer care policies are applied within the company and staff are taught to regard each other as customers requiring the highest standards of service.
Customer care is obviously here to stay and it would be a foolish company that used slogans such as"we do as we please".On the other hand,the more customers are promised,the greater the risk of disappointment.

41.We can learn from Paragraph 2 thatD.
  A.complaining customers are hard to satisfy
  B.unsatisfied customers receive better service
  C.satisfied customers catch more attention
  D.well-treated customers promote business
42.The writer mentions"phone rage"(Paragraph 3)to show thatC.
  A.customers often use phones to express their anger
  B.people still prefer to buy goods online
  C.customer care becomes more demanding
  D.customers rely on their phones to obtain services
43.What does the writer recommend to create customer delight?

  A.Calling customers regularly.   B.Giving a"thank you"note.
  C.Delivering a quicker service.  D.Promising more gifts.
44.Customer delight is important for airlines becauseB.
  A.their telephone style remains unchanged
  B.they are more likely to meet with complaints
  C.the services cost them a lot of money
  D.the policies can be applied to their staff
45.Which of the following is conveyed in this article?C
  A.Face-to-face service creates comfortable feelings among customers.
  B.Companies that promise more will naturally attract more customers.
  C.A company should promise less but do more in a competitive market.
  D.Customer delight is more important for air lines than for banks.

分析 文章讲述了如何提高顾客的满意程度的各种方法和措施.

解答 41:D细节题.由第二段第一句中"customers receiving good service will promote business"可知正确答案为D.
42:C推断题.由第三段可知,作者举了 phone rage 的例子是为了说明顾客可以通过电话服务中心和互联网获得服务,由此可推断公司为满足客户需求而要面对的挑战越来越多,故正确答案为C.
43:C细节题.由第五段第一句"…under-promising and over-delivering (saying that a repair will be carried out within five hours,but getting it done within two)"可知让客户愉快的方法之一是提供更快的服务,而另外三项在第五段都没有提及,故正确答案为C.
44:B推断题.由第七段最后一句"while there is great potential for customer anger over delays caused by weather,unclaimed luggage and technical problems."可知航空公司面对的潜在投诉很多,所以如果他们不能让客户满意,他们最终会面对更多的投诉,故正确答案为B.
45:C主旨题.由最后一段最后一句"On the other hand,the more customers are promised,the greater the risk of disappointment."可知作者认为公司不能许诺太多,而由第五段第一句"under-promising and over-delivering (saying that a repair will be carried out within five hours,but getting it done within two)"可知作者认为公司应该做得更多,故公司应该少许诺但多做,所以C项符合文意.B、D项文中没有相关内容,A项只是文章的一部分,但不是主旨,故正确答案C.

点评 本文是健康环保类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关题目
20.A Swedish man was dug out alive after being snowed in his car on a forest track for two months with no food,police and local media reported on Saturday.
The 45-year-old from southern Sweden was found on Friday,February17,too weak to say more than a few words.
He was found not far from the city of Umea in the north of Sweden by snowmobilers who thought they had come across a ruined car until they dug their way to a window and saw movement inside.
The man,who was lying in the back seat in a sleeping bag,said he had been in the car since December 19.
"Just incredible that he's alive considering that he had no food,but also since it's been really cold for some time after Christmas,"a rescue team member told regional daily Vasterbottens-Kuriren,which broke the news.Ebbe Nyberg,duty officer at the Umea police,said police saw no reason to doubt that the man had been stuck in the car for a very long time.
"We would not make up something like this.The rescue services were on site too and saw the same as us."he told Vasterbottens-Kuriren.Umea University Hospital,where the man is recovering after being rescued by police and a rescue team,said in a statement he was doing well considering the circumstances.
Doctors at the hospital said humans would normally be able to survive for about four weeks without food.Besides eating snow,the man probably survived by going into a dormant-like(休眠似的) state,physician Stefan Branth told Vasterbottens-Kuriren.
"A bit like a bear that hibernates.Humans can do that."he said."He probably had a body temperature of around 31 degrees which the body adjusted to.Due to the low temperature,not much energy was used up."
"Why the man ended up under the snow in the forest remains unknown,"police said.
24.Who found the Swedish man in the snow?A
A.Snowmobilers.B.The police.C.A rescue team.D.Local people.
25."Police saw no reason to doubt that the man had been stuck in the car for a very long time."Implies thatB.
A.police didn't think it true               
B.police were sure of the fact
C.police had some doubt on the fact      
D.police had reasons to doubt the fact
26.The reason why the man could survive was most probably thatC.
A.he was only forty-five years old       
B.he slept in the sleeping bag
C.he was in a dormant-like state
D.he did not use any energy
27.Which of the following can be the best title of the passage?D
A.A Traffic Accident                 
B.A Successful Rescue
C.A Long Sleep in Winter             
D.An Incredible Survival
18.EXPERTS have put forward detailed plans for a tunnel to join Taiwan with the Chinese mainland.
The shortest proposed route would be 126 kilometers-more than twice the length of the English Channel Tunnel.And the longest proposed route would be 207 kilometers.
A recent conference in Xiamen,Fujian Province brought together more than 70 experts.The event was co-sponsored by universities from Taiwan and the Chinese mainland.
Fujian is the province where both proposed routes would begin.There is no direct passenger access between the mainland and Taiwan by road or sea at the moment.Experts say that it is better to start research sooner rather than later,despite the current lack of government funding.There are no technical problems to build a Taiwan tunnel.But it will require an improved political relationship across the Straits.
Tsinghua University Professor Wu said,"A special feature of huge projects is that the period of preparation is longer than the period of construction."For instance,Wu said,the English Channel Tunnel took 14 years of planning and had been discussed for two centuries.And preparations for the huge Three Gorges Dam on the Yangtze River began in the 1950s.
The Xiamen conference focused on the longest southern route,which would use the Taiwan-controlled islands of Jinmen and Penghu as stepping stones.
The first stage of the new project could be a bridge to cover the five kilometers between Xiamen and Jinmen.This would mean that travelling from Xiamen to Jinmen by car would only take five minutes.
The longest tunnel now being planned anywhere in the world is the 54-kilometre land tunnel to link Lyon in France with Turin in Italy.The tunnel will not be completed until 2015-2020.

56.What is mainly talked about?C
A.The longest tunnels of the globe.                 B.The English Channel Tunnel.
C.Bridge for Taiwan and mainland.                   D.Preparations of two centuries.
57.Why is it better to start research sooner rather than later?D
A.Currently,there is a lack of government supporting.
B.No direct passenger access between Taiwan and the mainland.
C.There are some technical problems to build a tunnel.
D.The period of preparation is longer than that of construction.
58.What can be learned from the passage?A
A.2020 will see the longest tunnel between France and Italy.
B.It took two centuries to prepare for the Three Gorges Dam.
C.A tunnel has been constructed between Xiamen and Jinmen.
D.Experts are sure about an improved political relationship across the Straits.
59.How long will it take to go from Xiamen to Taiwan by car when the tunnel is completed?D
A.5 minutes.      B.14 hours.
C.54 minutes.     D.The passage doesn't mention it.
8.A.Sunworld Dynasty Hotel
   The signature crab feast thoughtfully prepared by our NO.1 Chef Chen Ruirong combines the essence of the centennial Zhejiang and Jiangsu cuisine culture with modern concepts of healthy eating.Guests can enjoy delicious crab prepared in classic style.For our more discerning guests Chef Chen is happy to use his exquisite techniques to create the dishes that answer your desires.
   For reservations or further information,please contact (8610)5816 8888 ext 8288
B.Grand Hotel Beijing
   The new year draws near and the Grand Hotel Beijing has been preparing its annual series of gift boxes.These traditional foods,including hand-made sausages,salted Beijing duck and varieties of Chinese bread,will give you and your loved ones a taste of pure old Beijing during the holiday festivities.With just a call,you can enjoy"five-star"delicacies at home!
   For ordering please contact:(86-10)651300540 ext.312 or 313
C.Grand Metropark Yuantong Hotel Beijing
   This impressive Western-style architecture has an old world interior with traditional Chinese elements.Ideally situated on Financial Street,it is convenient to the subway and other public transportation,with the Mei Lanfang Theater nearby and several business districts within walking distance.An enterprise of the Beijing Dadi Yuantong Group,this five-star hotel is managed by the CTS HK Metropark Hotels Management Co.Ltd.
   For reservations please contact:(86-10)66026688
D.Beijing Minzu Hotel
   Beijing Minzu Hotel is an ideal place for you to spend your Christmas Eve this year.The hotel will present a special holiday dinner steeped in"European Flavor"on December 24.Excellent French wine,classical music,festive decorations and elegant cuisine will leave you feeling jolly and warm on that wonderful night.And if you are lucky Santa might have some surprising gifts for you.
   For reservations please contact:(86-10)66014466 ext.162or 163
E.Beijing Far East International Youth Hotel
  Beijing Far East International Youth Hotel,affiliated with the Beijing Tourism Group,is the first hotel in China to join the International Youth Hostels Federation.The hotel has 158 guestrooms that face into a typical Beijing courtyard.It ranks in the Top 10 of a list determined and compiled by Hostel.com on the basis of customer satisfaction,and was selected best Youth Hotel in 2006 by Hostelbookers.com.in addition,the hotel offers a very convenient location,only a few minutes walk to cultural and commercial districts such as Liu Li Chang,Tian'anmen Square,Qianmen,Dashilan and the Forbidden City.
  Website:www.fareastyh.c
  Tel:(86-10)5195 8565 ext 8561
F.Hilton Beijing Wangfujing Hotel
  Currently the Hilton Beijing Wangfujing Hotel is sweetening the pot by granting a 50 percent discount on ice-cream,desserts and cakes sold on the premises.
  Guests have a wide range of choices:on the first floor,delicious desserts and cakes can be enjoyed in repose and peace in the Library; special Macanese ice-cream can be savored in Vascoon restaurant on the fifth floor; and all can be topped off with a fine Martini in the Flames bar.The 50 percent discount also applies to those planning to enjoy that take-away cake in the comfort of home.
  Tel:(86-10)5812 8888 ext 8411.
请阅读以下个人信息,然后匹配符合他\她要求的酒店信息.
46.Charlie,a college student from America,majors in medicine.He is fond of Chinese culture,especially the Chinese ancient buildings.So he'll come to Beijing alone.Without any friends or relatives in Beijing,he has to find a good hotel according to the information given in magazines.E
47.Daisy is a sweet food lover,She is a foreign student studying in Beijing university.She likes the university very much except for its food.So she always eats outside or takes food back from outside.She enjoys reading"CHINA TODAY"to get latest information and discount information about food.F
48.David is a businessman from England.When free he enjoys going to theaters.Recently he is very interested in learning the financial information about developing countries.He has been to many countries.This month he'll come to China to investigate the market situation.C
49.Laura has to stay in Beijing owing to her project in China for a whole year,but she felt it a nice thing to have an opportunity to spend the new year festival here.She'd like to take some Chinese traditional foods to meet the need of her family.
B
50.Johnson is an epicure.Crab is his favorite.He will catch every chance to taste special,different and traditional foods all over the world.Chinese cuisine culture has made deep impression on him.So he thinks his visit to China this Summer will be a good expectation.A.
15.[1]My best friend was born in South Korea and adopted (收养) by American parents when she was two years old.She has two first names.One is Heather,and the other is Na-ri.I have never seen her____________.But today,for the first time,she is writing a letter with this name.
[2]Two days ago,she received a letter from South Korea.The letter was sent to Na-ri.She was so surprised that she couldn't open the letter.So I did it for her.The letter was written in Korean.I said,"Heather,you should ask someone to read this for you.It is written in Korean."But she was silent.
[3]Yesterday,on the way home,I saw her sitting on a bench near my house and crying."What is it,honey?"I said.She told me that her birth mother had blood cancer,and the only solution for her illness might be Heather's blood.I asked how she knew this.Heather said,she had learned Korean secretly.Crying hard,Heather only asked again and again,"What should I do?What should I do?"I really had no answer.
[4]This morning,Heather called me."Can you be with me when I write a letter to South Korea?"I gladly went over to her house.Heather didn't seem to have slept at all.I hugged (拥抱) her and told her everything would be okay.Now I am sitting in front of Heather watching her write a letter.She hasn't told me what she is writing,but I can guess.Heather is writing,"Na-ri is coming,mother."
76.What happened to Heather when she was two years old?(no more than 8 words)
She was adopted by American parents.
77.Fill in the blank in Paragraph I with proper words.(no more than 5 words)
use the name Na-ri.
78.How did Heather feel when she received a letter from South Korea?(no more than 5 words)She felt very surprised.
79.Why could Heather read the letter in Korean?(no more than 6 words)
Because she had learned Korean secretly.
80.What is the main idea of Paragraph 4?(no more than 8 words)
Heather decided to help her birth mother.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网