题目内容
When I put a foot in the school for the first time, the thing that I will never forget is a big smile coming from the people of the reception. This is the kind of things that means a lot to you when you are feeling like a strange person in a country that you have never been, as it was in my case.
In the classes, I don’t know if I’m a lucky person, but the teachers that I have had, in my opinion, are excellent, very professional in their jobs, and they just seem to enjoy teaching, and make the lessons useful and classes amusing.
Another fact that I’ve really enjoyed is that the school is not only aimed at the English language knowledge. You can also find every kind of activity intended to entertain the students in their free time, with things like going to museums and galleries, visiting special places in the city or going to the very famous pub night to have a few beers with your friends. So here you have the opportunity to enjoy the stay in London, to meet new friends, and also to learn everything about the city and the British culture.
Personally, there are some facts that have not been easy for me since I arrived, like being so far away from my family, the differences between English food and the food I used to eat, and the high prices for everything. However, I am impressed about a very developed and multicultural city, with people aware of the sense of living in community, with a public transport amazingly thorough, with outstanding tourist places, with opportunities for work and with food from every part of the world that you can imagine.
I’ve experienced something priceless with my friends in London. Every time I made contact with my friends from another country, I learn about their culture. I was lucky to have such good friends. I think that time was a present for me
- 1.
What is the passage mainly about?
- A.The author’s learning experience in London
- B.The friends the author made while in London
- C.The author’s progress in learning English
- D.The poor memories in a foreign country
- A.
- 2.
When setting foot in the new country, the author ________
- A.felt the great pressure from foreigners
- B.was uneasy in the unfamiliar environment
- C.missed everything and everyone in his back home
- D.had difficulty dealing with different cultures and customs
- A.
- 3.
Which of the following statements is TRUE according to the passage?
- A.The author’s experience in London is worthless
- B.Schools in London focus on no activities
- C.The author had some difficulty in adapting to the life in London
- D.The teachers are easily confused by the international students
- A.
- 4.
What did the author do besides his studies while in London?
- A.He learned the differences between languages
- B.He got to know the city with different cultures
- C.He served at many outstanding tourists places
- D.He made contact with friends from his home
- A.
试题分析:这篇文章讲述了作者在英国伦敦求学时的学习经历和感悟,作者通过参观、旅游等方式,逐渐了解到城市的发展和多元文化。
1.主旨题:这篇文章讲述了作者在英国伦敦求学时的学习经历和感悟,由此可知选项A正确。
2.细节题:根据第一段的“when you are feeling like a strange person in a country”可知,作者初到一个陌生的国度时,感到周围的事物都是陌生的,故选项B正确。
3.细节题:根据文章第4段第一句可知起初作者不适应那里的饮食和物价,由此可知选项C正确。
4.细节题:根据文章第4段的“I am impressed about a very developed and multicultural city”可知,作者通过参观、旅游等方式,逐渐了解到城市的发展和多元文化,由此可知选项B正确。
考点:考查文化类短文
I got interested in the idea of standing desks about a year ago. The health advantages of standing instead of sitting for eight hours a day are clear, so when the company Ergotron invited me to review their WorkFit C-Mod Dual Desk, I jumped out of my chair---really.
After several hours putting the desk together, I finally got to try it out. The standing desk had a desktop that I could use for writing.
At first I absolutely loved it. Standing during the day instead of sitting was fantastic. Although I felt more tired after all that standing during the day, I knew the health benefits were worth the slight discomfort. However, after the initial novelty (新奇)of the desk wore off, I realized that I could not use it in the long term.
It was just not practical. While using the desk for a month , I could definitely foresee problems arising from using it full time.
I enjoy having a lot of things on my desk. The standing desk just did not have enough room for all of my things.
I can easily foresee awkward situations when I put that desk in an office space. When someone comes into your office, does your guest have to stand as well? If you office is big enough, maybe you have room for two chairs for you and a visitor, which is great. Yet for the ordinary worker in a small office, the standing desk creates a very awkward situation.
Additionally, the amount of money I would have to spend to replace my current workspace with a standing desk was another issue. The desks I have looked at were highly expensive.
Yes, spending the day standing can offset(抵消) many of the negative effects of too much sitting, but we humans are designed for movement. Through activity changes like taking the stairs instead of the elevator, you can easily increase the time you spend on your feet. Best of all, those options are completely free.
【小题1】When the author was asked to try the standing desk out, he was ____.
| A.excited | B.surprised | C.unhappy | D.uninterested |
| A.thought it was boring | B.thought it was wonderful |
| C.felt less tired than usual | D.felt quite uncomfortable |
| A.takes up too much space | B.is suitable for long-term use |
| C.is cheaper than traditional desks | D.is impractical though good for health |
| A.How to use the standing desk. | B.What he does during the workday. |
| C.His opinion on the standing desk. | D.The advantage of the standing desk. |
In the animal kingdom, weakness can bring about aggression in other animals. This sometimes happens with humans also. But I have found that my weakness brings out the kindness in people. I see it every day when people hold doors for me, pour cream into my coffee, or help me to put on my coat. And I have discovered that it makes them happy.
From my wheelchair experience, I see the best in people, but sometimes I feel sad because those who appear independent miss the kindness I see daily. They don’t get to see this soft side of others. Often, we try every way possible to avoid showing our weakness, which includes a lot of pretending. But only when we stop pretending we’ re brave or strong do we allow people to show the kindness that’ s in them.
Last month, when I was driving home on a busy highway, I began to feel unwell and drove more slowly than usual. People behind me began to get impatient and angry, with some speeding up alongside me, horning (按喇叭) or even shouting at me. At that moment,I decided to do something I had never done in twenty-four years of driving. I put on the car flashlights and drove on at a really low speed.
No more angry shouts and no more horns!
When I put on my flashlights, I was saying to the other drivers, “I have a problem here. I am weak and doing the best I can.” And everyone understood. Several times, I saw drivers who wanted to pass. They couldn’t get around me because of the stream of passing traffic. But instead of getting impatient and angry, they waited, knowing the driver in front of them was in some way weak.
Sometimes situations call for us to act strong and brave even when we don’t feel that way. But those are few and far between. More often, it would be better if we don’t pretend we feel strong when we feel weak or pretend that we're brave when we’re scared.
【小题1】The author has discovered that people will feel happy when ________.
| A.they offer their help |
| B.they receive others’ help |
| C.they feel others’ kindness |
| D.they show their weakness |
| A.he has a soft heart |
| B.he relies much on others |
| C.some people pretend to be kind |
| D.some people fail to see the kindness in others |
| A.They speeded up to pass. |
| B.They waited with patience. |
| C.They tried their best to help. |
| D.They put on their flashlights too. |
| A.handle problems by ourselves |
| B.accept help from others |
| C.admit our weakness |
| D.show our bravery |