题目内容

12.Many people think dreams are full of messages that may not be clear to us common people.But if we think about what is going on in our lives,we can usually come up with an answer.Let's look at some of the most common dreams.What do these dreams mean?
Falling
You're falling,falling,falling…and then you wake up.Thi s dream is said to mean you are afraid of something or worried about something.There may be something in your life that is out of control and there is nothing you can do to stop it.Another explanation is that you may experience failure in something.Maybe you're not doing well in school or work.
Taking an exam(or forgetting that you have one)
You suddenly realize you have to take an exam at that very moment.You might be running here and there to find your classroom.Experts say this dream may mean you're being tested about something or maybe you are facing a challenge.
Flying
Dreaming that you are flying means you are on top of things.You are in control of the things that matter to you.It may also mean you have confidence in yourself and think no one and nothing can beat you.
Trying to run,but going nowhere
You're trying to run,but either of your legs won't move or you simply aren't going anywhere.Some experts think this dream means you're trying to do too many things at once and can't catch up or move forward.
In fact,unlike these dreams,there are also many strange dreams that experts may not be able to explain.
                      (81)Title:What do dreams mean?
Descriptions of dreamsAnswers to dreams
FallingYou have something to fear or (82)worryabout.
You (83)failin something like schooling or work.
Taking an exam
(or forgetting that you have one)
You're being tested about something or facing something (84)challenging/difficult.
FlyingYou're able to control what (85)mattersto you.
You believe in yourself and think you can (86)beatanyone and anything.
Trying to run,but going
(87)nowhere
You're trying to do too many things at the same (88)time,which prevents you from (89)moving
forward.
Conclusion:We can come up with (90)explanationsabout some dreams,but not all the dreams.

分析 短文主要讲了一些我们在日常生活中做的梦蕴含的意思,并指明还有很多梦是专家也没法解释的.

解答 81.Title,考查主旨归纳,短文主要讲了梦的含义,这是短文的题目.
82.worry,考查词义转换,根据句子Thi s dream is said to mean you are afraid of something or worried about something可知,be worried about sth.=worry about sth..
83.fail,考查细节理解,根据句子指Another explanation is that you may experience failure in something.Maybe you're not doing well in school or work可知,另一种含义就是在学业或者工作做的不好,因此使用fail in sth.
84.challenging/difficult,考查细节理解,根据句子Experts say this dream may mean you're being tested about something or maybe you are facing a challenge.可知,你正面临着挑战,也就是发现事情是富有挑战性的或困难的,因此使用形容词challenging/difficult.
85.matters,考查词义转换,根据句子You are in control of the things that matter to you可知,你掌握着那些对你来说是重要的事情,what充当从句主语,谓语动词matter应使用第三人称单数.
86.beat,考查细节理解,根据句子It may also mean you have confidence in yourself and think no one and nothing can beat you.可知,你认为没有人或事物能打败你.
87.nowhere,考查细节理解,根据标题Trying to run,but going nowhere可知答案为nowhere.
88.time,考查词义转换,根据句子Some experts think this dream means you're trying to do too many things at once,专家认为你同时间要做的事情很多,使用短语at the same time.
89.moving,考查词义转换,根据句子can't catch up or move forward."阻止你向前进",使用短语prevent sb from doing sth..
90.explanations,考查词义转换,根据最后一句In fact,unlike these dreams,there are also many strange dreams that experts may not be able to explain,有些梦是专家也没法解释的,可知我们能想出一些梦的解析,但并不是所有的梦.

点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关题目
10.Love Is Blind:The Magic of Tabby
In October,2003 I started my work at my local animal shelter's Adoption Department.Over the years,more than 50,000 animals have (36)Bthe doors of the shelter.Most of them,I do not remember.But occasionally there are(37)Danimals,who touch me so deeply that I could never possibly (38)Cthem.Tabby was one such animal.
Tabby was an ancient Cocker Spaniel,probably 14 years old.What's more,she was blind and deaf.Tabby's chances at adoption seemed (39)Aat best.After all,we didn't have many adopters coming in (40)DCan you show me all of your really old dogs who are also(41)C?"We had all thought that Tabby would live out the rest of her life at the (42)B.
One day a woman named Loretta came to the shelter.Her son,Gary,had (43)CTabby's picture and stories on the shelter's website at home.They were interested in meeting her!It was the only (44)Dwe ever received about Tabby.What could a young child possibly see in a 14-year-old dog who was both blind and deaf?Most boys would want a dog who could grow with them and (45)Bthrough grassy fields on summer days.Tabby would (46)Cbe able to do that.But after meeting her,Loretta and Gary decided that she was the right dog for their family.They adopted Tabby!
If Tabby's story had simply ended with her(47)Aadoption,it would still have been something very special indeed.(48)A,it was what happened after her adoption that people might regard as"magic".Gary (49)Bfrom seizures(癫痫).Since Gary and Tabby met they became (50)D.They did everything together.They became so"in tune"with one another that Tabby began to telegraph Gary's seizures(51)Cthey occurred,giving his family (52)Dthat one was about to strike.What's more,Gary seemed to be having fewer and fewer seizures since Tabby's (53)A.
How could it be?Nobody could explain (54)BTabby did it.But those of us who were fortunate enough to know her and her family had(55)Athe magic,the kind that has its roots in love.
36.A.brokenB.passedC.paintedD.locked
37.A.strangeB.activeC.wildD.special 
38.A.recallB.leaveC.forgetD.abandon
39.A.remoteB.greatC.fairD.potential
40.A.wonderingB.statingC.seekingD.asking
41.A.stubbornB.activeC.disabledD.patient
42.A.hospitalB.shelterC.farmD.roadside  
43.A.postedB.takenC.seenD.drawn
44.A.letterB.donationC.callD.enquiry
45.A.getB.runC.lookD.break
46.A.oftenB.possiblyC.neverD.generally
47.A.successfulB.normalC.temporaryD.early
48.A.HoweverB.MoreoverC.ThereforeD.Otherwise
49.A.learntB.sufferedC.heardD.differed
50 A.indifferentB.uncomfortableC.unfortunateD.inseparable
51.A.sinceB.unlessC.beforeD.though
52.A.explanationB.noticeC.suggestionD.warning
53.A.arrivalB.birthC.returnD.recovery
54 A.whereB.howC.whenD.whether
55.A.witnessedB.createdC.achievedD.performed
8.The ninth week of SEAL(Sea,Air,Land) training is referred to as Hell Week.It is six days of no sleep,physical and mental suffering and one special day at the Mud Flats (泥沼)where you will sink into the mud.
It is on Wednesday of Hell Week that we came down to the mud flats and spend the next 15 hours keeping alive in the freezing-cold mud,the cold wind and the strong pressure from the instructors to give up.
As the sun began to set that Wednesday evening,my training class,having broken some of the rules,was ordered into the mud.We sank into the mud until only our heads could be seen.The instructors told us we could leave the mud if only five men would give up---just five men and we could get out of the cold.
Looking around the mud flat,it was clear that some of us were about to give up.It was still over eight hours till the sun came up---eight more hours of coldness.Our cries were so loud that it was hard to hear anything.And then,one voice began to fly through the night---one voice raised in song.
The song sounded terrible,but it was sung with great power.One voice became two,and two became three,and before long everyone in the class was singing.
We knew that if one man could rise above the suffering then others could as well.The instructors warned us of more time in the mud if we kept up the singing---but the singing went on and on.And somehow,the mud seemed a little warmer,the wind a little weaker and the morning not so far away.
If I have learned anything in my time traveling the world,it is the power of hope.The power can change the world by giving people hope.
So,if you want to change the world,start singing when you're up to your neck in mud.

51.What did the writer experience during Hell Week?C
A.He suffered sleeplessness for one day.
B.He was physically and mentally crazy.
C.He went through some hard tests.
D.He sank into the mud for the week.
52.Why did the class have the experience at the Mud Flat?A
A.Because it was one of the training courses.
B.Because the weather was terribly bad.
C.Because the instructors were strict with them.
D.Because they wanted to break the rules.
53.What did the class do when they were in the mud?D
A.Five of them gave up.
B.They cried all the time.
C.Someone sang from the beginning.
D.Everybody joined in the singing.
54.What is probably the author's job?B
A.A terrorist.B.A soldier.C.An instructor.D.A trainer.
55.What does the writer want to tell us?D
A.Singing helps change the world.
B.Singing solves problems in life.
C.People should help each other.
D.Hope helps pull through difficulties.
1.For many years,machines have been doing work that people once did,including some difficult jobs.Search and rescue operations in dangerous environments are often seen as the first areas that will employ high technology robots.But there is another area where they may soon take jobs traditionally held by human beings:the restaurant industry.
Teams from around the world competed in early June at the DARPA Robotic Challenge Finals in California.A team from South Korea and its robot called DRC-Hubo,won the first place in the competition.The second and third place winners were from the United Sta tes.The robots were required to drive a vehicle,climb up steps and do mechanical work.Such activities are easy for humans to perform,but more difficult for machines.Not all of the c ompetitors were successful.The failures showed how difficuit it is to design effective walking
machines.
Akihiro Suzuki works at Yaskawa Electric,a company that develops robots.He says robots cannot do everything a human can,but they are able to work without becoming tired.He says robots cannot taste food,change heating levels or seasonings to get the best flavor (风 味).But he says if a food can be easily prepared,a robot can repeat the same movement to reproduce the same meal.
One Japanese woman who saw the robots working wanted to bring them home.Masayo Mori says she would like to have a husband who could work like a robot.Suzumo Machinery showed its sushi (寿司)maker robot.It performs the often difficult work of wrapping the popular Japanese food.Hiroshi Monden is an official with the company.He says people all over the world now eat sushi,but there are not enough skilled workers to prepare it.He says his machine can help anyone make sushi.
29.In Paragraph 1,the author tells us.C
A.robots just do difficult jobs
B.robots are sometimes dangerous
C.robots are widely used in our life
D.robots are gradually replacing humans
30.Why did some teams fail at the DARPA Robotic Challenge Finals?D
A.Their robots cannot be applied at home.
B.Preparing food is really difficult for robots.
C.Their robots can just repeat the same movement.
D.They failed to design effective walking robots.
31.We can infer from the last paragraph that.B
A.Japanese men are lazy
B.robots are popular in Japan
C.Japan has advanced high technology
D.robots usually take the job of making sushi in Japan
32.In which column can we probably see the text?D
A.Education.B.Culture.C.Health.D.Science.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网