题目内容
8.This is the season for giving.Looking to get in touch with your generous side?Learn these four habits of truly thoughtful gift givers.1.(36)A Considerate gift giving is as much about planning as it is about how well you know the person.Take time to think about his or her personality and interests to figure out how he or she will get the most value.
2.They don't focus on cost.
The practice of thoughtful giving offers a wealth of benefits,but that doesn't mean givers should focus on expensive gifts.(37)DIt seems that having more cash could actually reduce compassion(同情).And isn't compassion what this time of year is all about?So don't take it too hard if you don't have a lot to spend.(38)B
3.They make gifts personal.
Gifting is an opportunity to let a person know how much you appreciate and love him,and show how well you know him.(39)GBook a massage (按摩),take them to a wine tasting event,or get a couple of tickets to a concert or show.If you're buying for a parent,taking their kids for an evening could be the best gift of all.
4.They think about the presentation.(40)ESee what you have around your house to customize packaging.You can use pretty towels to cover something like a bottle of wine.You can also tie on a decoration that fits the theme of your gift.
A.They plan ahead.
B.Instead,get creative.
C.They enjoy giving more than receiving.
D.In fact,thoughtful gift givers don't concentrate on the cost of presents.
E.Thoughtful gift givers pay attention to detail,including how their gifts are packaged.
F.Make a list of your ideas ahead of time to make sure you find the perfect fit for everyone.
G.If you're buying for someone who seems to have everything,consider gifting an experience.
分析 文章主要介绍了四种赠送礼物的习惯.小标题是对段落大意的总结和概括,做题时需要把握段落大意,另外还要注意前后句的逻辑关系.
解答 36.A.推理判断题.根据文章Considerate gift giving is as much about planning as…Take time to think about his or her personality and interests"可知,本段讲的是事先做好送礼物的计划,抽时间考虑对方的性格和兴趣爱好,故选A.
37.D.推理判断题.根据文章They don't focus on cost…but that doesn't mean givers should focus on expensive gifts"可知,本段讲的是考虑周到的送礼者不会注重礼物的价格,故选D.
38.B.推理判断题.根据文章And isn't compassion…is all about?So don't take it too hard if you don't have a lot to spend."可知,并非最贵的礼物就是最好的,B项"礼物要有创意"与前句"如果没有太多资金"相符,故选B.
39.G.推理判断题.根据文章Book a massage (按摩),take them to a wine tasting event…"可知,这里讲的按摩、品酒等都不是实物,而是一次生活体验,故选G.
40.E.推理判断题.根据文章They think about the presentation…to customize (自定义) packaging"可知,本段讲的是礼品的包装,只有E项提到了礼品的包装,故选E.
点评 七选五阅读是完成性阅读,和完形填空很类似,不同的是一个选词,一个选句子.解题时,要注意上下文语境,充分考虑信息词(选项中和空格前后句子中相同或相近的词),选出最符合语境的句子.
I grew up with a lot of(44)Aand rules that were meant to(45)Cme.For example,I was not(46)Ato walk home from school by myself,even though everyone I knew already did.I couldn't(47)Bevening parties or go to summer camp,(48)Dwhat if something happened to me?
As I got older,the list of things to(49)Bgot longer.I became natural(50)AI was concerned about things like getting cancer,losing my wallet,and being caught in car accidents and earthquakes-(51)Dbig and small,real and(52)C.The funny part is that you'd never know it by looking at my life,because I'm constantly(53)Cmyself to do the things that frighten or worry me.In fact,I've developed a(54)Afor myself:If it scares me,then I have to do it(55)Donce.I've done lots of things that would have(56)Bmy mom:I've ridden motorcycle,I've traveled alone,and I've performed stand-up comedy.
Courage isn't a natural attribute(品质)of human beings.I believe that we have to practice being courageous.The more(57)CI do things that scare me or that make me(58)B,the more I realize that I can do a lot more than I originally thought I could do.
Even though I inherited(经遗传获得)my mother's cautious(59)A,I've also come to believe that fear can be a good thing,if we(60)Dit.Believing that has made my world a less scary place.
| 41.A.sign | B.change | C.scene | D.lesson |
| 42.A.Slowly | B.Logically | C.Fortunately | D.Suddenly |
| 43.A.important | B.inspiring | C.convenient | D.dangerous |
| 44.A.restrictions | B.considerations | C.judgments | D.comparisons |
| 45.A.limit | B.help | C.protect | D.train |
| 46.A.allowed | B.encouraged | C.reminded | D.advised |
| 47.A.arrange | B.attend | C.decorate | D.support |
| 48.A.hut | B.though | C.or | D.because |
| 49.A.hope | B.fear | C.count | D.hear |
| 50.A.worrier | B.dreamer | C.adult | D.thinker |
| 51.A.ideas | B.affairs | C.actions | D.disasters |
| 52.A.special | B.common | C.imaginary | D.practical |
| 53.A.expecting | B.warning | C.forcing | D.promising |
| 54.A.rule | B.form | C.case | D.hobby |
| 55.A.in all | B.at most | C.after all | D.at least |
| 56.A.threatened | B.shocked | C.confused | D.entertained |
| 57.A.rarely | B.quickly | C.often | D.fairly |
| 58.A.confident | B.uncomfortable | C.happy | D.generous |
| 59.A.nature | B.duty | C.work | D.task |
| 60.A.know | B.get | C.avoid | D.face |