题目内容
【题目】阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。
Holidays are not necessarily for fun or rest. Doing something meaningful can also gain special pleasure. When the final bell rang, the students were reminded that there was no school on Monday—the Labor Day. “Enjoy your extra day off,”said the teacher to her class.
An extra day of fun suited Kayla just fine. She loved breaks. She wanted to go out to play with her friends. When the school bus dropped Kayla off, she ran into the house happily.
“How was school, Kayla?” asked her mom.
“It was great, Mom. I am excited about no school on Monday. ”
“You just started back to school two weeks ago. Already in need of a break, huh?” asked Kayla’s mom with a laugh.
Kayla slept in the next morning. Saturday was her favorite day of the week. It rained most of the day, so Kayla enjoyed playing video games inside. On Sunday, her friends came over and they played basketball for several hours.
Then it was Labor Day, you know, the extra day off that Kayla was so looking forward to. But Kayla was awakened early that morning by her dad. He told Kayla that in honor of Labor Day, the family would be cleaning both inside and outside the house. Kayla couldn’t believe it. This was a holiday. A day when she was supposed to be enjoying freshly squeezed lemonade while playing in her tree house. As Kayla wiped her eyes, she began to wonder if this was just a bad dream.
“Kayla, your breakfast is ready. We have a lot of work to do today. Let’s get a move on, ”said Kayla’s mom. As she sat down at the kitchen table, Kayla asked her parents,
“Are you serious about working today? Isn’t Labor Day a holiday?”
“Yes, Kayla. It is, ”replied her dad. “But your mom and I thought working hard today would make you appreciate why Labor Day was observed in the first place. ”
Paragraph1:
At first, Kayla felt disappointed at her parents’ plan for the holiday.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph 2:
But things began to change as she was doing the chores.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】Paragraph1:
At first, Kayla felt disappointed at her parents’plan for the holiday. How eagerly she wanted to go to out to play with her friends! She was against the annoying plan from the bottom of her heart, but she had no choice. First, Kayla was arranged to wash the breakfast dishes. After that, she was asked to give their puppy a bath. She knew it was a hard task, which needed a lot of tiring, careful and patient work. She has begun the work with great unwillingness.
Paragraph 2:
But things began to change as she was doing the chores. Brushing the puppy, she found it was a lot of fun with so many soap bubbles. Then it was on to yard work where Kayla helped to pick up sticks. She pretended the small sticks were basketballs, and shot them into a large trash can. So the work was done with great pleasure. Kayla felt proud to see how much better the yard looked. When she finished her meaningful chores, Kayla enjoyed relaxing in her tree house. The lemonade tasted wonderful after a hard day of work.
【解析】
这是一篇读后续写作文。
通过阅读所给文章可知,文章主要记叙了本来以为劳动节放假可以休息的Kayla,早上被爸爸吵醒,告诉她为了庆祝劳动节,全家会打扫屋子内外。Kayla不明白,父亲告诉她这么做是为了让她明白劳动节的由来。
续写部分分为两段,第一段开头是:一开始,Kayla对父母的假期计划感到失望。所以后文应该是讲述Kayla内心对这个计划的看法,她虽然反对,但是也别无选择。讲述了Kayla做家务的经过。第二段开头是:但随着她开始做家务,情况开始发生变化。本段应该写Kayla在做家务过程中的感受,她发现了做家务的乐趣,觉得做家务有意义。
最后还要注意所续写短文的词数应为150左右。