题目内容
阅读理解
Milk was one of the main human foods long before history was written. It will probably remain one as long as there are animals that give milk.
The old word “milk” came from Sanskirt (梵文) , one of the oldest languages known to man. A very old picture of milking has been found. It was drawn five thousand years ago.
In the years long ago, people got their milk from their own animals. But in modem times new inventions made the milk industry a big business. In 1851 Gall Borden found a way to take some of the water from milk. This made it keep longer. Four years later, Louis Pasteur introduced a way to kill the bacteria (细菌) in milk. Next, a special milk bottle was made. This was followed by the invention of machines that could fill bottles with milk.
These discoveries had a great effect on the industry. They meant that milk could be stored longer.
Some people believed that milk drinking will become less popular than it has been, but remember how long milk has been an important food and think of the many ways in which it is useful. It seems safe to say that milk industry will always be important.
1.People began to milk animals ________.
[ ]
2.Sanskirt is a language ________.
[ ]
3.In order to ________ people kill the bacteria in milk.
[ ]
4.Which of the following is true?
[ ]
A.Louis introduced a way to kill the bacteria in milk in 1851
B.People drink milk as a kind of food
C.A picture of milking was discovered five thousand years ago
D.In ancient times people kept milk longer
5.In the writer's opinion, ________.
[ ]
A.milk drinking will be popular as it used to be
B.milk is not useful in many ways
C.milk was important to people more than 100 years ago
D.nobody dare drink milk today
解析:
|
1.“Milk was one of the main human foods long before history was written”提示了。 2.“The old word 'milk' came from Sanskit, one of the oldest language known to man.” 提示了。 3.第四段 “These discoveries had a great effect on the industry They meant that milk could be stored longer,”提示。 4.A项:应是1851年后的四年即1855年;C项不是发现,而是绘制;D项不是古代,而是现代。 5.最后一句“It seems safe to say that milk industry will always be important.” |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||