题目内容
2.On Saturday 17September 2016,you may catch sight of hundreds of apes(猩猩) running around the streets of London.They'll have been filming a new Planet of the Apes movie,you'll probably think.But in fact,when the starter's pistol sounds for the Great Gorilla Run next year,this highly popular event will have been raising money for thirteen years.People from all over the world will run,jog or walk 8km in gorilla costumes through the capital's streets,passing such iconic landmarks as The Tower of London and St Paul's Cathedral.By the time the last ape crosses the finishing line,the runners will have raised millions for endangered species and education projects in Central Africa.Unusual charity events such as these are a huge trend for raising money for worthwhile causes.If,however,you're looking to really like the idea of running through mud and freezing cold ice,then The Tough Mudder is perhaps what you've been searching for.In this difficult and tiring team event,participants finish a 10to 12-mile barrier course that tests physical strength and mental courage.It's more about friendship than winning.Over 150such events worldwide have raised£5million.
But fundraising doesn't have to involve physical effort.Students at a school in Illinois played Justin Bieber's song‘Baby'over loudspeakers and urged fellow students to pay to stop the song.They needed to raise 1,000in one week to achieve this.Beyond expectations,they exceeded(超过) the goal within three days.Even teachers chipped in.
If you want to join the ranks of gorillas next September,you only have to pay£60to register.This includes the gorilla suit,which you can keep.If you take part,not only will you have been helping the gorillas and people who depend on their habitat,you'll never have to buy another set of fancy clothes again!
28.What is the Great Gorilla Run held for?B
A.To film a new Planet of the Apes
B.To collect money for Central Africa
C.To make a study of the origin of man
D.To enjoy famous senic spots in London
29.What can we learn about the Tough Mudder?D
A.It is disgusting
B.It is unique
C.It is competitive
D.It is challenging
30.What does the phrase"chipped in"in the third paragraph refer to?B
A.Joined in singing
B.Made a contribution
C.Scolded the organizers
D.Interrupted the activity
31.Which can be a suitable title for the passage?A
A.Going Crazy for Charity!
B.Protecting Our Rare Animals!
C.Competing in Unusual Events!
D.Watching Out for Aggressive Animals!
分析 本文主要写了筹集资金,开展不寻常的慈善活动是一个巨大的趋势.
解答 28.B 细节理解题.由文章首段最后一句"By the time the last ape crosses the finishing line,the runners will have raised millions for endangered species and education projects in Central Africa."可知,大猩猩赛跑的举办目的是为了给非洲中部的濒危物种以及教育项目筹集资金,故选B项.
29.D推理判断题.根据第二段第二、三句If,however,you're looking to really like the idea of running through mud and freezing cold ice,then The Tough Mudder is perhaps what you've been searching for.In this difficult and tiring team event,participants finish a 10 to 12-mile barrier course that tests physical strength and mental courage.然而,如果你真的很喜欢在泥泞、冰冷的地方跑,The Tough Mudder很可能是你一直寻找的.在这个困难和劳累的团队事件中,参与者完成10到12英里的障碍路程,那测试体力和精神勇气.可知参加这种活动是一种挑战,故选D.
30.B 词义猜测题.结合上文"They needed to raise $1,000 inone week to achieve this.Beyond expectations,they exceeded(超过) the goal within three days."可知,他们在三天之内筹集到的钱超过了一千美元,故此处应表示老师们也进行了捐赠,故选B项.
31.A主旨大意题.根据文章第一句On Saturday 17 September 2016,you may catch sight of hundreds of apes(猩猩) running around the streets of London.你会看到数百只猩猩围绕着伦敦街头跑;第二段第一句Unusual charity events such as these are a huge trend for raising money for worthwhile causes.为筹集资金,像这样不寻常的慈善活动是一个巨大的趋势,和文章最后一段If you want to join the ranks of gorillas next September,you only have to pay£60 to register.明年九月如果你想加入大猩猩的行列,你只需要支付60£注册;众所周知,"猩猩"是动物,经常和它为伍自然是危险的,所以"为了募捐变得疯狂".故选A.
点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.
| A. | universal | B. | favorable | C. | attractive | D. | generous |
health.( )
| A. | common | B. | normal | C. | regular | D. | usual |
| A. | Nowhere will sticking to convention get us | |
| B. | Nowhere can we get sticking to convention | |
| C. | Sticking to convention getting us nowhere | |
| D. | Sticking to convention,we will get nowhere |