题目内容

8.Will life in the future be better,worse or the same as now?Futurologists(未来学家) predict that life will probably be very different in 2050.
First of all,it seems that TV channels will have disappeared by 2050.A computer will send the program directly to the television.On TV screen appear holograms,which are pictures with certain height,width and depth.We will be able to see,smell and touch the things that we see on television.
Water has become one of our most serious problems.Agriculture is changing and people are growing more fruit and vegetables to export.Demand for water will increase ten times in 2050.Some futurologists predict that water will be the cause of war if we don't act now.
In transport,cars will run on new fuels and go very fast.A car will have computers to control its speed and there won't be any accidents.On the other hand,space planes will take people around the earth in about three hours.People will fly from Los Angeles to Tokyo by space plane in just half an hour.
In the field of technology,robots will have replaced people in factories.By 2050,we will see robots everywhere.They do not ask for pay rises or go on strike,and they work 24hours a day.
Medicine technology will have conquered many diseases by 2050; we will be able to help blind and deaf people see again and hear again.Scientists have discovered how to control genes.They have already produced clones of animals and will be able to produce clones of people and decide how they look,how they behave and how much intelligence they have.If you want all this to come true,you should study science and technology hard.
29.What is the main difference between today's and 2050's TV?D
A.We can use a computer to turn off the TV set.
B.We can talk with the characters appearing on TV.
C.We can choose whatever we like to see on TV.
D.We can touch the things we see on TV.
30.What will be more likely to cause the war in the future?A
A.The lack of water.
B.The less farmland.
C.The shortage of robots.
D.The more space planes.
31.Which of the following is TRUE about the transport in the future?B
A.Robots will control the speed of the car.
B.We can travel around the earth in about three hours.
C.There will be more flights from Los Angeles to Tokyo.
D.Cars can run without any fuel.
32.From the passage we can infer that by 2050C.
A.people will spend less time in studying
B.more and more people needn't go to school
C.people will have more time to relax or rest
D.no patients will be found in the world.

分析 本文是一篇展望未来的文章.预测了在2050年我们生活上可能出现的几个大的改变.

解答 29.D 细节理解题.根据文章第二段最后一句"We will be able to see,smell and touch the things that we see on television."可知如今的电视和2050年的电视区别在于,到2050年,我们可以看到,闻到和摸到我们在电视上看到的东西.故选D.
30.A 细节理解题.根据文章第三段最后一段"Demand for water will increase ten times in 2050.Some futurologists predict that water will be the cause of war if we don't act now."可知在未来,水资源可能会引发战争.故选A.
31.B 细节理解题.根据文章第四段倒数第二句"On the other hand,space planes will take people around the earth in about three hours."可知在未来我们可以在三小时之内环游地球.故选B.
32.C 推理判断题.根据文章第五段最后一句"By 2050,we will see robots everywhere.They do not ask for pay rises or go on strike,and they work 24 hours a day."可以推知,工作可以让机器人做,人们会有更多的时间来放松和休闲.故选C.

点评 本文是一个科教类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关题目
3.Assistant Professor,Musical Theatre Dance
Wichita State University seeks a full-time,9-month assistant professor,beginning in August.Applicants are required to have a degree in dance area,teaching experience at a professional or college level,ability to direct and teach stage movement.The salary depends on qualifications and experience.
For complete information,visit http://finearts.wichita.edu.
Full Professor in Theatre and Dance
The Department of Theatre & Dance at the University of California at San Diego (http://www-theatre.uscd.edu) is seeking an experienced theatre artist in lighting design.Applicants must work for us for at least one year.Significant professional experience is required.This position is expected to teach at both graduate and undergraduate levels.
A review of applications will start on June 1st.Application deadline:September 1st.
Technical Director in Performing and Fine Arts
DeSales University's Performing and Fine Arts Department seeks a highly skilled,professional technical director.The position is a 10-month staff position with the possibility of summer employment with the Pennsylvania Shakespeare Festival.Professional experience is required; MFA is preferred.
Please email materials to john.bell@desales.edu.Screening of applications begins immediately and will continue until the position is filled.
Assistant Director-Media Resources Center
Maryland Institute College of Art is seeking an Assistant Director of Media Resources Center in the Academic Affairs Division.
Qualifications for the position include a degree in Art History or related fields with knowledge of art and design history,library experience,excellent interpersonal and communication skills and familiarity with photoshop and scanning.
A review of applications will begin immediately; job announcements will remain open until the position is filled.Applicants are required to work for us at least 11months.They can send emails to jobs@mica.edu.The salary differs depending on your experience.Please include your desired salary in your application letter.

21.What ad may an applicant pay close attention to if he/she has 9.5-month free time?A
A.Assistant Professor,Musical Theatre Dance.
B.Assistant Director-Media Resources Center.
C.Technical Director in Performing and Fine Arts.
D.Full Professor in Theatre and Dance.
22.Which can you apply to if you have excellent interpersonal and communication skills?B
A.The University of California.
B.Maryland Institute College of Art
C.DeSales University.
D.Wichita State University.
23.What can we learn from the advertisements?D
A.All the job announcements will remain open until the positions are filled.
B.All the reviews of applications will begin immediately.
C.All the jobs mentioned above promise a good salary.
D.All the jobs mentioned in the text require experience.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网