题目内容

15.Let's pay a visit to some of the most amazing and unusual places in the world,from icy hotels to temples on the side of cliffs(悬崖).
Hotel de Glace-Canada
If you don't mind the cold,this igloo(冰屋) style hotel is certainly for you.Nearly everything,including the bedding,is made of ice!This hotel is so well insulated(隔热) that whatever the temperature outside is,the temperature inside never changes more than a few degrees.It's around 23degrees to be exact.Since it is made of ice the hotel does have some dress requirements that can be found on their website.Arctic sleeping bags are provided for every guest,including children.For more information,visit the website:
The Tigers Nest Monastery-Bhutan
Built directly onto a cliff side,this ancient temple has claimed its spot since 1692.Rich in history,Tigers Nest is constructed around eight attractive caves on the mountainside.Most of the caves are easy to reach through the natural rock stairways.However,some are more difficult,and can only be reached by shaky rope bridges.Visit the website Dinosaur Provincial Park-Canada
Known to be one the greatest fossil locations in the world,Dinosaur Provincial Park has nearly 500specimens (标本) in all shapes and sizes.The park itself has a vast collection of fossils and a unique natural ecosystem.For more information,please visit http://tpr.alberta.ca/parks/dinosaur/index.aspx.
Leshan Giant Buddha-Sichuan China
The world's largest Buddha sits on the edge of two great rivers.Construction is believed to have started around the year 713,and at the time of this construction it was the tallest carved statue in the world.All 233feet of the stature was carved from the surrounding cliffs and preserved in amazing condition.Even the 2008earthquake was not enough to shake it.Its website http://yeschinatour.com/china-guides/china-attractions leshan-giant-buddha-leshan will provide you with more information.

36.Which of the following is NOT true about Hotel de Glace?A
A.It lies in the Arctic.
B.Even the bedding is made of ice.
C.Every guest is provided with sleeping bags.
D.You can visit its website for dress requirements.
37.Which of the following websites can give information about the Tigers Nest?If John is interested in fossils,he can pay a visit toD.
A.Leshan Giant Buddha-Sichuan China     
B.Hotel de Glace-Canada
C.The Tigers Nest Monastery-Bhutan
D.Dinosaur Provincial Park-Canada
38.This passage is mainly to tell us aboutC.
A.four different constructions in the world 
B.some popular hotels in Canada
C.four unusual places in the world    
D.all kinds of parks in Europe
39.The passage is probably taken from a magazine onD.
A.politics 
B.environment 
C.educationD.travel
D.travel.

分析 本文属于主要描述的是世界上的一些及其奇特的地方,意在宣传他们独特的魅力,引导大家参观游览这些地方.

解答 36.A.细节理解题.根据文章"Hotel de Glace-Canada"段落的描述Nearly everything,including the bedding,is made of ice!可知,B项正确;Since it is made of ice the hotel does have some dress requirements that can be found on their website.可知,C项正确;Arctic sleeping bags are provided for every guest可知,D项正确,虽然酒店位于寒冷地区,风格似冰屋,但并没有提到位于北极地区.故选A.
37.D.细节理解题.根据倒数第二段中Known to be one the greatest fossil locations in the world,Dinosaur Provincial Park has nearly 500specimens (标本) in all shapes and sizes.可知,关于虎窝以及化石的相关信息可以在Dinosaur Provincial Park 找到;故选D.
38.C.写作意图题.由开头一句Let's pay a visit to some of the most amazing and unusual places in the world,from icy hotels to temples on the side of cliffs可知,本文主要向我们描述了一些奇特的地方;故选C.
39.D.文章出处题.本文主要描述的是世界上的一些及其奇特的地方,意在宣传他们独特的魅力,由此可推断这是出自关于旅游执导的刊物;故选D.

点评 做广告类阅读理解时要快速的浏览全文,把握文章主旨大意,带着问题回到原文,寻找细节或概括相应的答案,最后要理清作者写作思路.

练习册系列答案
相关题目
3.China is becoming more and more popular as a tourist destination.When it first re-opened to ordinary foreigners in the early 1980s,it was really a place for the adventurous at heart.Nowadays it is much easier to get to and there are many more choices for traveling around.But is it necessary to travel with a group?What are the advantages of booking with a small group travel organizer?
Usually a travel package includes transport,tickets and accommodation and,often,much more besides.All of these arrangements are handled to save you from the chores-research,selection,queuing,etc.-so that you spend more time seeing and doing the things that you want.
Organized tours usually include local guides at sites so that you get a good knowledge of the site and all that is relevant.In a group you will have various levels of support.Your tour guide and group will be on hand to help with day-to-day issues and there should be some form of organization to deal with major issues.You should be provided with a number to call in emergencies.
However,there are also some disadvantages.Tour packages have a set  aitinerary nd by following this your freedom is restricted to some extent.You may feel that there isn't enough time at some sites.Since travel companies aim to make a profit then you can be sure that the prices they charge are higher than if you make the arrangements yourself.The question is,are you willing to pay that for the convenience?
Tour packages suit many people but not all.Only when you know how much you value the respective(各自的)factors can you make a decision.Typically,foreign visitors to China find themselves more willing to join a tour because the language makes it more difficult to travel independently than elsewhere.For some,that is exactly the sort of challenge that will make their travels special.

51.Why does the author raise the questions in Paragraph 1C?
A.To express his views.
B.To compare different ideas.
C.To introduce points for discussion.
D.To describe the popularity of tourism.
52.Which of the following is NOT true according to the passageA?
A.There are more and more small-group travel organizers.
B.You can know more about a site with an organized tour.
C.It is very convenient to travel along with a travel package.
D.Local guides help tourists to deal with day-to-day issues.
53.The word"itinerary"in Paragraph 4could best be replaced by"B".
A.purpose
B.schedule
C.process
D.solution
54.Foreigners to China are more willing to join a group tour becauseD.
A.they don't like to make arrangements themselves.
B.they think it will make their travels more special.
C.they want to learn how to travel independently.
D.they may have difficulty communicating in Chinese.
55.How is the passage developed?D
A.Main idea-Comparison-Supporting examples
B.Main idea-Supporting examples-Conclusion
C.Topic-explanations-Conclusion
D.Introduction-Arguments-Conclusion.
10.Last summer a tornado hit a small town nearby.I saw,in the local newspaper,a picture of a young woman,a little boy and a younger (11)D standing in front of a totally destroyed house,eyes wide open with (12)A I noticed their clothing (13)Cclosely matched ours.This would be a good opportunity to teach my children to help those less (14)C.
I (15)B their situation to my seven-year-old twins,Brad and Martin,and (16)Athe boys to donate some of their less favorite toys.My little daughter,Meghan,(17)D quietly when the boys piled up the old toys.After a while,Meghan walked up (18)B Lucy,her much-loved doll,(19)B tightly to her chest.She put her round little (20)C into Lucy's,giving her a final kiss,and then laid her (21)D on top of the others."Oh,honey",I said,"you don't have to give Lucy.You love her so much."
Meghan nodded,trying to (22)Cher tears."Lucy makes me happy,Mummy.Maybe she'll make that little girl happy,too."
The boys watched in surprise (23)A their baby sister placed Lucy in the (24)BWhile I stared at Meghan,reflecting upon my donation,they went,without a word,to their room and both (25)Cwith their valued items.Martin hesitated (26)B,then looked over at Meghan and put his model car next to Lucy.Amazed,I removed my old (27)D from the box,and (28)A it with a new one I had bought the week before,hoping the young woman would (29)D it as much.
Anyone can give away what they no longer need,but true generosity is giving what you (30)B I,who had meant to teach,was taught.

11.A.manB.womanC.boyD.girl
12.A.fearB.angerC.pityD.sympathy
13.A.brandsB.colorsC.sizesD.prices
14.A.optimisticB.thankfulC.fortunateD.wealthy
15.A.announcedB.explainedC.demonstratedD.translated
16.A.encouragedB.commandedC.requestedD.allowed
17.A.waitedB.behavedC.countedD.watched
18.A.toB.withC.byD.for
19.A.tiedB.huggedC.hungD.grasped
20.A.eyesB.earsC.faceD.head
21.A.gratefullyB.swiftlyC.painfullyD.gently
22.A.keep outB.take offC.hold backD.burst into
23.A.asB.beforeC.afterD.once
24.A.carB.boxC.roomD.picture
25.A.playedB.dealtC.returnedD.vanished
26.A.anxiouslyB.brieflyC.againD.instead
27.A.dollB.itemC.newspaperD.jacket
28.A.replacedB.balancedC.mixedD.compared
29.A.washB.keepC.wearD.love
30.A.buyB.needC.intendD.dislike

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网