题目内容

7.They had shared a flat with Watson for two years,so they knew that he slept like a dog.Any amount of noise in the flat quite failed to wake him up if he was sound asleep.If they even rushed into his room shouting his name to the skies,the sleeping Watson would not move.Even so,they were surprised and amused when he told them about his holiday in Norfolk.He had spent nearly a week riding a bike slowly round the long coastline,sight-seeing by day and camping out each night i n a different place.He slept in a sleeping bag in a small tent,which he put up usually in a corner of a field near the roadside,with his bike locked ont o one of the tent poles.Well,poor Watson woke up on the fifth morning about ten o'clock and looked about to find not only his bike and the tent pole gone but also the tent and all his clothes.Watson always slept with nothing on,so now he had to walk to the nearest house dressed only in his bed,so to speak,in which he had made two holes for his feet.
6.Watson's one shortcoming was that heA.
A.slept a dead sleep        
B.camped out at night
C.made noise to the skies    
D.slept in the field
7.In Norfolk,Watson slept in the sleeping bagC.
A.which did not belong to him    
B.he brought with him
C.he bought there               
D.which he put up
8.When Watson woke up,he foundC.
A.all his clothes were stolen except a short pair of trousers
B.everything in the tent was gone
C.he was sleeping in the open air
D.he had to go to the nearest house with nothing on
9.The last sentence of the paragraph tells us that WatsonB.
A.made two holes and made a long pair of trousers of the sleeping bag
B.put his feet out of the bed through the two holes and used the bed as his clothes.
C.sent his two feet out because the bed was too small for him to stay in
D.made two holes so that he could easily carry the bed to the nearest house.

分析 本文写了Watson因为睡觉睡得太沉,在野外的宿营中被人偷走了所有的东西包括衣服,他竟然一觉到天亮而没有发觉.

解答 6.A细节理解题. 根据句子he slept like a dog.Any amount of noise in the flat quite failed to wake him up if he was sound asleep他睡觉睡得很沉,如果他睡熟,公寓里任何的噪音都不能把他吵醒.所以答案选A.
7.D推理判断题.根据句子He had spent nearly a week riding a bike slowly round the long coastline,sight-seeing by day and camping out each night i n a different place 他花了将近一个星期的时间骑着自行车慢慢地绕着长长的海岸线,白天看风景,每天晚上在不同的地方露营.由此可以推断出他随身携带的睡袋,所以答案选D.
8.C推理判断题.根据句子looked about to find not only his bike and the tent pole gone but also the tent and all his clothes.他环顾四周,发现他的自行车和帐篷的支柱不见了,帐篷和衣服也都不见了.可以推测出他醒来的时候发现自己在露天睡觉,所以答案选C.
9.B 细节理解题.根据句子so now he had to walk to the nearest house dressed only in his bed,so to speak,in which he had made two holes for his feet.所以现在他只能穿着他的床走到最近的房子,也就是说,他为他的脚做了两个洞,所以答案选B.

点评 故事类文章在阅读过程中,我们一直在某个线索的引导下,随着作者的思路去了解一个故事或一件事情的始末,因此会感到比较轻松.命题往往从故事的情节、人物或事件之间的关系、作者的意图和态度、故事的前因和后果等方面入手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力. 阅读故事类文章时,应注意把握主旨大意,弄清主要情节,立足文章的内容揣摩作者的态度和意图,根据文章的情节展开合理的想象,从而达到解题的目的.

练习册系列答案
相关题目
2.China is a land of bicycles.At least it was back in 1992when I traveled the country.Back then everyone seemed to be riding a bicycle.Millions of them,all black.Cars were rare.Yet since my arrival in Beijing last year,I've found the opposite is true.There are millions of cars.However,people still use their bicycles to get around.For many,it's the easiest and cheapest way to travel today.Bicycles also come in different colors---silver,green,red,blue,yellow,whatever you want.
It's fun watching people biking.They rush quickly through crossroads,move skillfully through traffic,and ride even on sidewalks(人行道).Bicycles allow people the freedom to move about that cars just can't provide.
Eager to be part of this aspect of Chinese culture,I decided to buy a bicycle.Great weather accompanied my great buy.I immediately jumped up on my bicycle seat and started home.
My first ride home was orderly (守秩序的).To be safe,I stayed with a"pack"of bikers while cars on the streets came running swiftly out of nowhere at times.I didn't want to get hit.So I took the ride carefully.
Crossing the streets was the biggest problem.It was a lot like crossing a major highway back in the United States.The streets here were wide,so crossing took time,skill and a little bit of luck.
I finally made it home.The feeling on the bicycle was amazing.The air hitting my face and going through my hair was wonderful.I was sitting on top of the world as I passed by places and people.Biking made me feel alive.
21.According to the author,why are bicycles still popular in China today?B
A.Because they are traditional and safe.
B.Because they are convenient and inexpensive.
C.Because they are colorful and available.
D.Because they are fast and environment friendly.
22.The author decided to buy a bicycle because he intendedC.
A.to ride it for fun
B.to use it for transport
C.to experience local culture
D.to improve his riding skills
23.How did the author feel about his street crossing?B
A.It was boring.
B.It was difficult.
C.It was lively.
D.It was wonderful.
24.Which of the following best describes the author's biking experience?D
A.The author enjoyed showing off his biking skills.
B.The author was annoyed by the air while riding.
C.The author was praised by the other bikers.
D.The author took great pleasure in biking.
16.You hear the comment all the time:the U.S.economy looks good by figures,but it doesn't feel good.Why doesn't ever-greater wealth promote ever-greater happiness?It is a question that dates at least to the appearance in 1958of The Wealthy Society by John Kenneth Galbraith,who died recently at 97.
The Wealthy Society is a modern classic because it helped describe a new moment in the human condition.For most of history,"hunger,sickness,and cold"threatened nearly everyone,Galbraith wrote."Poverty (贫穷) was found everywhere in that world.Obviously it is not of ours."After World War II,the fear of another Great Depression gave way to an economic growth.In the 1930s unemployment had averaged 18.2percent; in the 1950s it was 4.5percent.
To Galbraith,materialism (物质主义) had gone mad and would cause discontent.Through advertising,companies conditioned consumers to buy things they didn't really want or need.Because so much spending was artificial,it would be unsatisfying.Meanwhile,government spending that would make everyone better off was being cut down because people wrongly considered government only as"a necessary bad."
It's often said that only the rich are getting ahead; everyone else is standing still or falling behind.Well,there are many undeserving rich-overpaid chief managers,for instance.But over any meaningful period,most people's incomes are increasing.From 1995to 2004,people feel"squeezed"because their rising incomes often don't satisfy their rising wants-for bigger homes,more health care,more education,and faster Internet connections.
The other great disappointment is that it has not got rid of insecurity.People regard job stability as part of their standard of living.As company unemployment increased,that part has gradually become weaker.More workers fear they've become"the disposable American,"as Louis Uchitelle puts it in his book by the same name.
Because so much previous suffering and social conflict resulted from poverty,the arrival of widespread wealth suggested utopian (乌托邦式的) possibilities.Up to a point,wealth succeeds.There is much less physical suffering than before.People are better off.Unfortunately,wealth also creates new complaints.
Advanced societies need economic growth to satisfy the multiplying wants of their citizens.But the search for growth cause new anxieties and economic conflicts that disturb the social order.Wealth sets free the individual,promising that everyone can choose a unique way to self-accomplishment.But the promise is so unreasonable that it leads to many disappointments and sometimes inspires choices that have anti-social consequences,including family breakdown.Figures indicate that happiness has not risen with incomes.
Should we be surprised?Not really.We've simply confirmed an old truth:the seeking of wealth does not always end with happiness.
28.The Wealthy Society is a bookD.
A.about poverty in the past
B.written by Louis Uchitelle
C.indicating that people are becoming worse off
D.about why happiness does not rise with wealth
29.According to Galbraith,people feel discontented becauseA.
A.materialism has run wild in modern society
B.they are in fear of another Great Depression
C.public spending hasn't been cut down as expected
D.the government has proved to be necessary but ugly
30.Why do people feel"squeezed"when their average income rises considerably?C
A.They think there are too many overpaid rich.
B.There is more unemployment in modern society.
C.Their material demands go faster than their earnings.
D.Health care and educational cost have somehow gone out of control.
31.What does Louis Uchitelle mean by"the disposable American"?B
A.People with a stable job.
B.Workers who no longer have secure jobs.
C.Those who see job stability as part of their living standard.
D.People who have a sense of security because of their rising incomes.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网