题目内容

【题目】House Sitting

In many countries of the world people do what is called house sitting. It means that if owners of the house are going away, they want someone to come into their home and look after the house and maybe pets while they are away.

In Australia, many people travel. After people retire, they might buy a van and travel all over the country. 1

So if someone wants to travel or go away for some reason, they might want someone in their home to care for it and keep the gardens tidy. House sitters might have to care for pets. Also, quite a few people have swimming pools in their back yard and they need cleaning. 2 I feel it is a great way of seeing the country, because you go and stay in a new city, get to meet new people, and have time to go sightseeing in a new area.

3 There are websites where you find the advertisements by people who want to travel, and by replying to the advertisement, you can make arrangements to go and look after their home.

There are some requirements to be a house sitter. You must be a trusted person, so that the home owner knows you will not steal anything. You must be able to go when the house owner wants you to go, so you need lots of free time. 4 You need to be good with pets, able to care for cats and dogs, or other pets they may have.

It is also possible to do house sitting in other countries. 5 One of the important things to get is references from the home owners where you have stayed. A reference is a written letter to say that you are trustworthy and have looked after their home well. You can show these letters to possible house sitting jobs and they know you will do a good job.

A. Thousands of people do this all the time.

B. I have done house sitting for many times.

C. Generally you have many chances to get a house sitting job.

D. Then you can travel to many different countries and stay there.

E. You must take a little care over what your description says about you.

F. This is an international house sitting service for all city and country areas.

G. You must have a good car, so you can travel to different parts of the country.

【答案】

1A

2B

3C

4G

5D

【解析】本文主要介绍了当人们外出旅行时,经常会雇佣一些人来照看自己的房子和宠物本文也给出了看房人所必备的一些条件。

1本段主要介绍了大量的人每年都外出旅行这个现象。空格前的many people travelB项中的“thousands of”对应,故选A。

2下句是作者接收给别人看房的一些好处,故作者应该是在介绍自己的经验,并且空格前句“house sitter”B项中的“house sitting”对应,故选B。

3根据空后的“advertisements,replying,look after their home”可知有很多网站发布人们招聘看房人的照片,并且和C中的house-sitting job“”可知选C。

4首先空格后的阐述,你可以去旅行,但还要照顾好主人的家,所以应有一辆好汽车,G项所表达的意思为到这个国家不同的地方去旅游,与本段主旨一致,故选G。

5后句提到你可以到国外去。可以得知本段是关于到国外寻找看房人这项工作的机会,并且空格后的“different countries”D项中的“other countries”对应,而D项所表达的意思也与空格后的内容相关联,故选D。

七选五题要求学生根据文章的结构、逻辑、上下文的内容选出相应的五句话填入空白处将文章补充完整。主要目的在于考查考生对文章的整体内容和结构以及上下文逻辑意义的理解和掌握。

试题的位置不同,解题策略也不同

1.若问题在段首通常是段落主题句。认真阅读该段落,根据段落一致性原则,查找相关词或者同义词,从而推测出主题句,找到答案。 例如___3___ There are websites where you find the advertisements by people who want to travel, and by replying to the advertisement, you can make arrangements to go and look after their home.根据相关词“advertisements,replying,look after their home”可以判断出有很多网站发布人们招聘看房人的照片,故选C

2.若问题在段尾通常是结论、概括性语句。要注意表示总结的信号词,如therefore, as a result, hence,thus, to sum up, to conclude, in short, in a word等词语,选项中也可发现前文的同义词句。例如:In Australia, many people travel. After people retire, they might buy a van and travel all over the country. ___1___空格前的many people travelB项中的“thousands of”对应可以判断选A。

3若问题是位于自然段中 承上启下是空格的主要任务,分析句子之间的逻辑关系及内容的连贯性,注意句子间的衔接手段。将选项代入原文,如果前后内容连贯,符合逻辑,就能得出正确答案。 例如:It is also possible to do house sitting in other countries. ___5___ One of the important things to get is references from the home owners where you have stayed.本段前一句说“在国外从事看家工作也有可能”,可以得知本段是关于到国外寻找看房人这项工作的机会,并且空格后的“different countries”D项中的“other countries”对应,而D项所表达的意思也与空格后的内容相关联,承上启下。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。
The Lost Rules of Etiquette
Etiquette, or good manners, used to be the glue that held society together.Sadly, these days it has mostly gone by the wayside. This list is several best rules of etiquette that have now disappeared.
Opening the Door
In days gone by, a gentleman would always open doors for ladies.This has now almost entirely disappeared and it is pot entirely the fault of the men. I have seen women laugh at men for opening a door for them. They seem tobe confusing manners with chauvinism(大男子主义).
Writing Thank-You Notes
In days gone by, whenever a personreceived a gift, they would write a thank-you note as soon as possible. Parents would sit children down after a birthday or Christmas and coach them in theirfirst thank-you note. It is a shame that gift giving has now become a virtualobligation and the idea of a thank-you note would be laughed at.

We seem to have completely lost theconcept of correct timing when it comes to parties these days.
After all, aparty normally has a guest of honor-this is usually the oldest woman present.It was considered extremely rude in the past to leave a party before the guestof honor-and once the guest of honor left, it was a signal to all that theyshould begin their own preparations to leave.
A. Arriving on Time.
B. Leaving at the Right Time.
C. People leave with various excuses.
D. It enabled people to get on well with each other.
E. This rule was true even if the giverwas a relative.
F. It could be the lady they weredriving, or a stranger.
G. We've thrown away the concept of aguest of honor at will.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网