题目内容
Most job seekers have a general idea of what to expect during a job interview. You'll be ready to discuss your work history and respond to a series of standard questions, such as “Where do you see yourself in five years?” Depending on the position, you may also be asked about your proficiency (熟练程度) with various software applications or be asked to take a skills test. The hiring manager wants to know if' you have the requisite (必不可少的) experience so you'll hit the ground running once hired.
The process is more complex when you reach the executive level. Management will be entrusting you with significant responsibilities, and you'll be playing a role in setting policy for the firm. As a result, you'll be judged on qualities not easily summarized on a resume. You will likely go through several rounds of interviews, not just one or two. The people you meet with will be conducting an in-depth evaluation to determine whether you have the vision, experience, creativity, and management skills to be a successful leader. You'll not only need to provide thoughtful answers to questions but also present a clear picture of why you're right for the position.
Make sure you have a thorough understanding of the organization's business priorities, its strengths and weaknesses, and its chief competitors. Consider how you would address some of the issues facing the company. Your research efforts are critical to a successful interview. Those with whom you meet will be assessing how well you understand the business and what ideas you bring to the table. You'll need to show that you're knowledgeable about not only accounting and finance but also the broader issues impacting the company.
1. From the first paragraph, we can learn that——.
A. most job seekers can realize their expectations for the job when having an interview
B. you will have to respond to a series of standard questions or be asked to take a skills test during a job interview
C. the hiring manager wants to know if you are requisite to his company
D. work experience is important to job seekers
2. If you apply for a position of the executive level, you——.
A. must set policy for the firm during the course of interview
B. don't need a resume because it can not summarize all qualities you have
C. must present a clear picture of the organization's development in the future
D. need to show clearly why you are the most appropriate person for the position
3. The following statements are false EXCEPT——.
A. You must go through several rounds of interviews, not just one or two, when you apply for a position of the executive level
B. You must provide thoughtful answers to questions when interviewing
C. You need to know not only the basic things about the company but the broader issues impacting the company
D. You need to have a thorough understanding of competitors applying for the jobs in the organization
4. The passage is mainly about ——.
A. the requirement of a job interview
B. how to succeed in a job interview
C. the content of a job interview and how to prepare it
D. the interview of the executive level
解析:
1.A。第一段第一句概括了该段的内容,即大多数求职者对面试中会发生什么有大致的了解。接下来作者举了几个可能会出现的情况,所以A项正确,其余三项并不是面试中一定会出现的问题,所以不正确。 2.D。根据第二段最后一句:“你不仅要对问题给出深思熟虑的回答,还必须清楚地告诉考官为什么你能胜任这一职位。”可以判断D项正确。A、C项没有提及。B项认为不需要简历,而文中第二段第四行的内容,说明简历还是需要的,所以B项不对。 3.C。由文章第二段第四行:“You’11 likely go through several rounds…” (你可能会经历好几轮……),可知A项不正确,并不是说必须经历好几回面试,这只是一种可能性。第二段最后一句:“You’ll not only need to provide…” (你不仅需要……),而B项是“you must…”(你必须……),语气很强烈,表示必须要做的事情,显然与文章的意思有差别,做不做到只是关系面试成功与否。根据最后一段可知C项正确,应对公司有全面的了解,且对影响公司的更广泛的问题有着深入的了解。D项讲对自己的竞争者有全面的了解,而文章是说对公司的竞争者有全面的了解,所以D项不正确。 4.C。文章主要讲述了面试者在面试过程中会被问到的问题以及应该如何准备,所以c项最符合文章的主要内容。
|
阅读下列短文, 从每题所给的选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。
D
Around the globe, the tourist trade is booming and you are promised to enjoy all the comfort and convenience of modern tourism. The first-class systems of communication by air, sea and land make it possible for us to visit each other’s countries at a moderate cost. What was once the ‘grand tour’, reserved for only the very rich, is now within most people’s grasp. The package tour and chartered flights (包机) are quite popular to us. Modern travelers enjoy a level of comfort which those on grand tours in the old days couldn’t have dreamed of. With all this coming and going, you would expect greater understanding to deve
lop between the nations of the world. Not a bit of it! So what’s the sense of this mass exchange of populations if the nations of the world remain basically ignorant of each other? So there is a great misdirection in tourist business, especially in conducted tour items.
Many tourist organizations are directly responsible for this state of affairs. They purposely set out to “protect” their passengers from too much contact with the local population. Modern tourists lead a protected and separated life. They live at international hotels, where they eats their international food and sips their international drink while gazing at the natives from a distance. Designed tours to places of interest are carefully arranged. The tourists are allowed to see only what the organizers want them to see and no more. A strict schedule makes it impossible for the tourists to wander off on their own; and anyway, l
anguage is always a barrier, so they might only be too happy to be protected in this way.
At its very worst, this merely leads to a new and terrible kind of colonization. The sad thing about this situation is that it leads to the persistence of certain old ideas of other nations and countries. We don’t see the people of other nations as they really are, but as we have been brought up to believe what they are, even staying a
long with that from text books during our schooling.
You can test this for yourself. Take five nationalities, say, French, German, English, American and Italian. Now in your mind, match them with these five adjectives: musical, emotional, cold, pedantic (爱追究的), native. Far from providing us with any insight into the national characteristics of the peoples just mentioned, these adjectives just actually act as barriers, for we can’t do the job
with certainty. So, frequently, when you set out on your travels, the only characteristics you notice are those which confirm what you have already obtained as the first conceptions in your mind. And you get home only with the highly unoriginal and inaccurate impression, such as the saying, “Anglo-Saxons are hypocrites (伪君子)” and “Latin peoples shout a lot ”. However, to gain the real understanding, you only have to make a few foreign friends and you will know how ridiculousridiculous ridiculous ridiculous and harmful some old conceptions of other nations are. But how can
you make foreign friends when the tourist trade does its best to prevent you?
Being carried to an extreme, stereotypes can be positively dangerous. A very wild and limited outlook may stir up racial hatred and blind us to the basic fact — how reasonless it sounds! – that all people are human. We are all similar to each other, while at the same time all unique.
【小题1】What does “grand tour” bring people now?
| A.It only offers us reasonable cost. | B.It is the best way of modern tourism. |
| C.It is not liked by rich people. | D.It is available for the majority to enjoy it. |
| A.By travelling abroad, one can know a certain country well. |
| B.Making friends is impossible for anyone staying abroad. |
| C.The tourist organizations have the best way to do their duty. |
| D.Traveling conditions are much more improved than before. |
| A.Silent. | B.Noisy. | C.Lively. | D.Active. |
| A.conducted tour should be stopped | B.the way of touring should be changed |
| C.gained knowledge can’t be renewed | D.some nations stay the same as before |
| A.Objective | B.Negative. | C.Critical. | D.Appreciative. |
| A.tourism does little to increase un |
| B.tourism is terrible without the work of the tourist organizations |
| C.conducted tour is so dull that nobody wants to accept it now |
| D.tourism really does something wonderful to many countries |
New friends. Fresh lifestyle. Better career opportunities… Those are attractions of overseas study for young people in China. “Start early, finish strong,” some of them say.
More than 300 universities from 27 countries and regions were represented at last weekend’s international education exposition.
|
Good news: It's easier to get a US student visa nowadays.Last year, the refusal rate was only 20 to 30 percent, much lower than a few years before, according to US embassy.
Concerns: There're a lot to prepare The TOFEL, GRE… It's longer time to apply to US universities than schools in the UK or Australia.
Useful link: www.Usemhassy.org.cn
|
Easier access to visas and international environment are the UK's great attractions for Chinese students.
Good news: There are many new scholarships this year, both from the government and universities, such as the Scotland International Scholarship.
Concerns: Money.Money.Money.It's expensive to study in the UK, with an average cost of 200, 000 to 300, 000 yuan a year.
Useful link; www.educationuk.org.en
|
Good news: Students are allowed to take off-campus part-tim'e job's during their studies from last year.It'll help pay living expenses.
Students can get two-year work permits after graduation.
Concerns: Only a limited number of scholarships are available.
They rarely cover the full cost of a study program.
Useful link; www.studycanada.en
|
Good news: A new E-visa policy ensures a quick application process (four weeks compared with 12 weeks before).
Concerns: Tuition fees have risen in past years.The total cost is about 200, 000 yuan to attend a university located in big cities like sydney or Melbourne.
Useful link; www.students, idp.corn
【小题1】If you want to have more chances of getting scholarship to study in a foreign country, you'd better choose_____.
| A.Canada | B.the UK | C.the US | D.Australia |
| A.it is very difficult for them to get a student visa |
| B.it is easier for them to pass the TOFEL or GRE |
| C.they don't spend much time applying to US universities |
| D.they think they can receive good university education |
| A.Australia or the UK | B.Canada or Australia |
| C.the US or the UK | D.Canada or the UK |
| A.The US &- the UK. | B.The UK &- Canada. |
| C.The UK &- Australia. | D.Canada &- the US. |
| A.information for foreign study |
| B.advice on job seeking |
| C.suggestions on traveling abroad |
| D.tips on getting-visas |