题目内容
11.A year ago August,Dave Fuss lost his job driving a truck for a small company in west Michigan.His wife,Gerrie,was still working in the local school cafeteria,but work for Dave was scarce,and the price of everything was rising.The Fusses were at risk of joining the millions of Americans who have lost their homes in recent years.Then Dave and Gerrie received a timely gift-$7,000,a legacy (遗产) form their neighbors Ish and Arlene Hatch,who died in an accident."It really made a difference when we were going under financially."says Dave.But the Fusses weren't the only folks in Alto and the neighboring town of Lowell to receive unexpected legacy from the Hatches.Doxens of other families were touched by the Hatches'generosity.In some cases,it was a few thousand dollars; in other,it was more than$100,000.
It surprised nearly everyone that the Hatches had so much money,more than$3million-they were am elderly couple who lived in an old house on what was left of the family farm.
Children of the Great Depression,Ish and Arlene were known for their habit of saving,They thrived own (喜欢) comparison shopping and would routinely go from store to store,checking prices before making a new purchase.
Through the years,the Hatches paid for local children to attend summer camp when their parents couldn't afford it."Ish and Arlene never asked you needed anything,"says their friend Sand Van Weelden,"They could see things they could do go make you happier,and they would do them.
Even more extraordinary was that the Hatches had their farmland distributed.It was the Hatches'wish that their legacy-a legacy of kindness as much as one of dollars and cent-should enrich the whole community (社区) and Ish and Arlene Hatch's story.
Neighbors helping neighbors--that was Ish and Arlene Hatch's story.
56.According go the text,the FussesB
A.were employed by a truck company
B.were in financial difficulty
C.worked in a school cafeteria
D.lost their home
57.Which of the following is true of the Hatches?C
A.They had their children during the Great Deoression
B.They left the family farm to live in an old house
C.They gave away their possessions to their neighbors
D.They helped their neighbors to find jobs
58.Why would the Hatches routinely go from store?B
A.They decided to open a store
B.They wanted to save money
C.They couldn't afford expensive things
D.They wanted to buy gifts for local kids
59.According to Sand Van Weelden,the Hatches wereA
A.understanding
B.optimistic
C.childlike
D.curious
60What can we learn from the text?D
A.The community of Alto was poor
B.The summer camp was attractive to the parents
C.Sandy Van Weelden got a legacy form the Hatches
D.The Hatches would like the neighbors to follow their example.
分析 本文主要讲述的是一对老人在去世以后给了他们的邻居一些财产来帮助他们,并号召他们继续这样帮助别人.
解答 56-60 BCBAD
56.B 推理判断题.根据第一段The Fusses were at risk of joining the millions of Americans who have lost their homes in recent years可知,Fuss一家会冒着成为上百万失去家园的美国人中的一员的危险,即:Fusses这个家庭过着艰苦的生活.故选B.
57.C 细节理解题.根据第二段 But the Fusses weren't the only folks in Alto and the neighboring town of Lowell to receive unexpected legacy from the Hatches可知,Fuss并不是唯一收到遗产的一家,邻近镇上也有人收到意想不到的来自于这对老人的遗产.故选C.
58.B 细节理解题.根据第四段They thrived own comparison shopping and would routinely go from store to store,checking prices before making a new purchase可知,他要在好几个店里比较价格才能买到便宜的东西,这样会省钱.故选B.
59.A 推理判断题.根据倒数第三段"Ish and Arlene never asked if you needed anything,"says their friend Sandy Van Weelden,"They could see things they could do to make you happier,and they would do them可知,Ish和Arlene从不问你需要什么,他们能看到他们能做的事情使你高兴,他们就去做,即:他们善解人意的.故选A.
60.D 推理判断题.根据最后一段Neighbors helping neighbors--that was Ish and Arlene Hatch's story可知,邻居帮助邻居,这就是Ish和Arlene的故事,即:希望邻居也帮助他人.故选D.
点评 人物故事类阅读理解文章是高考英语常考材料之一.这类文章一般可分为人物传记和短篇故事两类.这两类阅读材料一般较长,即词数多,而且命题也较多,特别是推理判断题和事实细节题多.在做此类阅读理解题时往往是材料看得懂,题目不好做的感觉.因此,在阅读材料时要重点放在事情发展的过程和结果上,注意把握事件的发展进程及人物之间的关系,细节与主题的关系,用以说明人物性格特点的事实、作者的态度等,这些内容往往是推理判断题的命题点.至于事实细节题的解答,同学们切忌想当然或者凭印象,一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.
A. | this | B. | that | C. | what | D. | which |
The number of gunners,however,grows rapidly.Children too young to develop proper judgments through (52)Bthought are led along way away by their gunning parents.They(53)Aadvertisements of gun producers who describe shooting as good for their health and gun-carrying as a way of putting redder blood in the veins (血管).They are persuaded by gunner magazines with stories (54)Cthe chase and the kill.In school they view motion pictures which are (55)Bmeant to teach them how to deal with arms safely and which are actually designed to (56)Da desire to own a gun.Wildlife is disappearing because of shooting and because of the loss of wildland habitat.Habitat loss will continue with our increasing population,but can we slow the loss of wildlife caused by (57)B?There doesn't seem to be any chance if the serious condition of our birds is not improved.
Wildlife belongs to everyone and not to the gunners alone.Although most people do not shoot,they seem to (58)Ashooting for sport because they know little or nothing about it.The only answer,then,is to bring the (59)Dabout sport shooting to the great majority of people.
Now,it is time to realize that animals have the same (60)Cto life as we do and that there is nothing (61)Bor right about a person with a gun shooting the harmless and beautiful (62)D.The gunners like to describe what they do as character-building,but we know that to wound an animal and watch it (63)Cthe pain of dying can make nobody happy.If they would have you believe,gun-carrying and killing improve human-character,perhaps we should (64)Dwar.
50.A.rapid | B.frightening | C.slow | D.great |
51.A.attraction | B.violence | C.prospect | D.motion |
52.A.deep | B.independent | C.subconscious | D.emotional |
53.A.are subjected to | B.are obliged to | C.are adapted to | D.are reduced to |
54.A.criticizing | B.approving | C.honoring | D.admitting |
55.A.deliberately | B.supposedly | C.necessarily | D.eventually |
56.A.publicize | B.withdraw | C.increase | D.stimulate |
57.A.polluting | B.shooting | C.infecting | D.feeding |
58.A.forgive | B.consider | C.replace | D.exchange |
59.A.result | B.meaning | C.background | D.truth |
60.A.taste | B.experience | C.right | D.problem |
61.A.considerate | B.fair | C.delicate | D.beneficial |
62.A.beast | B.rabbits | C.targets | D.creatures |
63.A.get over | B.drop out | C.go through | D.turn away |
64.A.discourage | B.agree | C.eliminate | D.encourage |
A. | who | B. | whomever | C. | no matter who | D. | whoever |
-My friend ______ me a right place.( )
A. | introduces | B. | introduced | C. | had introduced | D. | was introducing |