题目内容
The National Dark-Sky Week (NDSW) is a week during which people all over the United States turn off their lights to enjoy the beauty of the night sky without light pollution. This even was started by Jennifer Barlow of Midlothian, Virginia in 2003, and it is becoming more popular each year. It has been supported by the International Dark-Sky Association, the American Astronomical Society, and the Astronomical League.
This even always occurs in April, during the week of the new moon so that the sky can be as dark as possible for the best viewing conditions.
“It is my wish that people could see the night sky without other light in the sky as our ancestors (祖先) saw it hundreds of years ago,” explains Barlow.
Since it only lasts a week and not everyone in the country will take part in it, how will the National Dark-Sky Week reduce light pollution? The main goal of NDSW is to increase awareness (意识) of the harmful effects of light pollution. It is not possible for all of the light pollution in this part of the world to disappear. However, it is possible to make a small difference in the quality of the night sky. Another goal of this even is to promote (促进) the use of better lighting systems that direct light toward the ground instead of up into the sky.
Jennifer Barlow states, “The night sky is a gift of such beauty that it should not be polluted by wasted light. In this way, our children will not lose touch with the wonder of our universe.”
【小题1】This passage is mainly about ______________.
| A.better lighting systems | B.the beauty of the night sky |
| C.the harm of light pollution | D.the National Dark-Sky Week |
| A.It is becoming more and more popular in America. |
| B.The event was started in 2003 by Jennifer Barlow. |
| C.The event takes place in the first week of every April. |
| D.American people are supposed to turn off their lights during that week. |
| A.That light would be directed up into the sky. |
| B.That the sky would always be as dark as possible. |
| C.That people could see the night sky without light pollution as our ancestors did. |
| D.That people could spend time enjoying the beauty of the sky every night. |
| A.many people in America hate this event |
| B.it may be hard to reduce light pollution |
| C.the event should last a month every year |
| D.light will no longer pollute the sky soon |
| A.To promote the use of better lighting systems. |
| B.To help people realize the harm of light pollution. |
| C.To cause all the light pollution in America to disappear. |
| D.To help young children enjoy the wonder of our universe. |
【小题1】D
【小题2】C
【小题3】D
【小题4】B
【小题5】D
解析试题分析:
【小题1】推理题,由第一段第一句The National Dark-Sky Week (NDSW) is a week during which people all over the United States turn off their lights to enjoy the beauty of the night sky without light pollution.是本文的主旨,故选D。
【小题2】细节题。由第二段This even always occurs in April, during the week of the new moon so that the sky can be as dark as possible for the best viewing conditions.可以知道答案,所以选C。
【小题3】细节题,由最后一段The night sky is a gift of such beauty that it should not be polluted by wasted light. In this way, our children will not lose touch with the wonder of our universe.可以知道答案,所以选D
【小题4】推理题,由后面的句子The main goal of NDSW is to increase awareness (意识) of the harmful effects of light pollution. It is not possible for all of the light pollution in this part of the world to disappear.可以推出答案,所以选B
【小题5】推理题,由最后一段最后一句In this way, our children will not lose touch with the wonder of our universe.可以推出答案,所以选D
考点:本篇是一篇说明文
点评:本文说明了美国的国际黑天周。对于细节题,要仔细阅读文章;推断题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。
The website FarmersOnly.com calls itself an online dating and friendship finder. The idea started in the mind of a man, Jerry Miller in Ohio. He wondered how farmers could meet new people who understand the life of a farmer. Jerry Miller is not a farmer but he represents a lot of farmers.
As he tells it, the idea for the site was planted when a farmer told him one day that she was recently divorced and would like to date. But someone would invite her to meet for coffee at nine o’clock at night, when she had to start her day at five the next morning.
So, in 2005, Jerry Miller launched his website. “You don’t have to be a farmer to be on FarmersOnly.com, but you do have to have the good old-fashioned traditional values of America’s Heartland.”
You also have to live in the United States or Canada to be a member of the site. Some services are free, but a full membership costs fifty dollars for a year. As of last week the site listed more than 58,000 members. Many of them are farmers in the United States. Others are students or workers involved in some way with agriculture. Jerry Miller tells us about thirty marriages in the last year have resulted from his website.
Some farmers have also found love through a group, Singles in Agriculture, which was formed as a nonprofit organization in 1986. It organizes gatherings that usually end with a dance, but is not a dating service. The purpose is to support educational and social activities that offer people a chance for friendship. Its website, singlesinag.org, says there are more than 1,000 members across the nation and as far away as France.
【小题1】Jerry Miller started singlesinag.org in order to .
| A.help farmers | B.support traditions |
| C.understand farmers | D.represent farmers |
| A.She dislikes city lifestyle. |
| B.She prefers late night coffee. |
| C.Country life isn’t well understood. |
| D.It’s tiring to get up early. |
| A.Its services are free. |
| B.It provides dating services. |
| C.Only farmers can become its members. |
| D.Farmers in France can’t benefit from it. |
| A.advertise for the two websites |
| B.introduce two websites |
| C.encourage social activities |
| D.urge readers to help farmers |
| A.all farmers desire marriage |
| B.farmers are easy to meet new people |
| C.more farmers get divorced in the USA |
| D.the Internet helps improve farmers’ social life |