题目内容
7.Earthquake rescue robots have experienced their final tests in Beijing.Their designers say with these robots,rescuers will be able to buy more time to save lives during an earthquake.This robot looking like a helicopter,is called the detector-bot.It's about 4meters long,and it took about 4years to develop the model.Its main functions(作用) are to collect information from the air,and send goods of up t0 30kilos,to people trapped by an earthquake.
This robot has a high definition 360degree panoramic(全景) camera.It can work day and night and will also be able to send the latest pictures from the quake area.
Dr.Qi Juntong,Chinese Academy of Science,said,"The most important feature of this robot is that it doesn't need a.distant control.We just set the destination(目的地) information on it,and then it takes off,and lands by itself.It flies as high as 3,000meters,and as fast as 100 kilometers per hour."
This robot has a different function-it can change as the environment changes.Its main job is to search for any signs of life in places where human rescuers are unable to go.
As well as a detector(探测器) that finds victims and detects poisonous gas,a camera is placed in the 40centimeter long robot,which can work in the dark.
Another use for the rescuers is the supply bot,with its 10meter long pipe.People who are trapped in the ruins,will be able to get supplies including oxygen and liquids.
Experts have said that the robots will enter production,and serve as part of the national earth-quake rescue team as soon as next year.
25.According to the passage,this robotD.
A.is carried by the helicopter
B.weighs about 30kilos
C.is a machine with a length of 10meters
D.hasn't been put into production so far
26.Dr.Qi Juntong thinks this robot is different from the others mainly in thatD.
A.it has more functions
B.it has a unique shape
C.it has more advanced cameras
D.it can work by himself once given the information
27.The underlined word"which"in paragraph 6refers toA.
A.a camera B.a detector C.a rescuer D.a supply
28.Which of the following is true of the robot?C
A.It is designed to prevent the earthquake.
B.It is unable to send goods.
C.It can take and send pictures even in the dark.
D.It can be used to take in poisonous gas.
29.The text is mainly aboutB
A.what the robot looks like B.an introduction to the robot
C.how the robot is made D.information about earthquakes.
分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了一种新型的机器人-地震救援机器人的功能和特点.
解答 25.D.细节理解题.由最后一段中的"Experts have said that the robots will enter production,and serve as part of the national earthquake rescue team as soon as next year"可知,最快明年这种机器人才会投入生产.故D选项正确.
26.D.细节理解题.根据第四段:The most important feature of this robot is that it doesn't need a.distant control.We just set the destination(目的地) information on it,and then it takes off,and lands by itself可知博士认为这个机器人是不同于其他人因为它可以自己工作通过给出的信息;故选D.
27.A.词义猜测题.句意:除了能够发现受害者和检测有毒气体的探测器外,这种长40厘米的机器人上还装有一架照相机,这台照相机可以在黑暗中工作.由语境可知,"which can work in the dark"是非限制性定语从句,修饰的是a camera.故which指代的是a camera.A选项正确.
28.C.细节理解题.由第三段"This robot has a high definition 360 degree panoramic(全景) camera.It can work day and night and will also be able to send the latest pictures from the quake area"可知,这种机器人可以在黑暗中拍摄传送照片.故C选项正确.
29.B.主旨大意题.文章介绍了一种新型的机器人-地震救援机器人的功能和特点.故B选项切题.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.


Departing(离开) from Grand Canyon's South Rim(外边缘) by Airplane to Grand Canyon's West Rim,you will land and take a ground tour to the Skywalk!Walk on air for 70feet over the edge(边缘) of Grand Canyon West.
This Skywalk has been open since March 28,2007.Daily visitorship to the Skywalk has been over 4,000people.Please be patient to enjoy your moment on the Skywalk.
After you have experienced the one and only Grand Canyon Skywalk Glass Bridge,you will return to the Grand Canyon West Airport and take your Airplane for a flight back to the South Rim of the Canyon.This is a tour never to be forgotten as you will have walked on air over the Grand Canyon.
Tour Itinerary (行程)
Tour Duration(持续时间) | 5.7Hours | The Grand Canyon Adventure Skywalk |
Flight from Grand Canyon South Rim to Grand Canyon West | 1Hour | Experience a bird's-eye view of the Grand Canyon as you make your way to Grand Canyon West. |
Light Lunch at Guano Point at Grand Canyon West | 2Hours | You'll be taken by bus to Guano Point with breathtaking(令人惊叹的) views of the western part of the Grand Canyon where the Calorado River makes its way into Lake Mood.Every table for lunch has a view. |
Walk on the World Famous Skywalk | 1.5Hours | Finally you'll board(登上) your bus to Eagle Point,home of the Grand Canyon Skywalk.Now it is time for you to walk on air for 70feet over the Grand Canyon. |
Flight Back to Grand Canyon South Rim | 1.2Hours | After time on the Skywalk,you'll return to the Grand Canyon West Airport and return to Grand Canyon South Rim in time for dinner and sunset. |
A.Grand Canyon West
B.Grand Canyon South
C.the Skywalk
D.Grand Canyon
26.The package fee does NOT cover the cost ofA.

27.The Grand Canyon Skywalk Bridge is made of glass becauseB.
A.it looks stranger
B.it gives you a better view
C.it looks more beautiful
D.it is cheaper to build
28.According to the Tour Itinerary,the route isD.
A.South Rim→Guano Point→West Airport→Eagle Point→West Airport→South Rim
B.South Rim→West Airport→Eagle Point→West Airport→Guano Point→South Rim
C.South Rim→West Airport→Eagle Point→Guano Point→West Airport→South Rim
D.South Rim→West Airport→Guano Point→Eagle Point→West Airport→South Rim.