题目内容

19."Indeed,"George Washington wrote in his diary in 1785,"some kind of fly,or bug,had begun to eat the leaves before I left home."But the father of America was not the father of bug.When Washington wrote that,Englishmen had been referring to insects as bugs for more than a century,and Americans had already created lightning-bug(萤火虫).But the English were soon to stop using the bugs in their language,leaving it to the Americans to call a bug a bug in the nineteenth and twentieth centuries.
The American bug could also be a person,referring to someone who was crazy about a particular activity.Although fan became the usual term,sports fans used to be called racing bugs,baseball bugs,and the like.
Or the bug could be a small machine or object,for example,a bug-shaped car.The bug could also be a burglar alarm,from which comes the expression to bug,that is,"to install (安装) an alarm".Now it means a small piece of equipment that people use for listening secretly to others'conversation.Since the 1840s,to bug has long meant"to cheat",and since the 1940s it has been annoying.
We also know the bug as a flaw in a computer program or other design.That meaning dates back to the time of Thomas Edison.In 1878he explained bugs as"little problems and difficulties"that required months of study and labor to overcome in developing a successful product.In 1889it was recorded that Edison"had been up the two previous nights discovering‘a bug'in his invented record player."
33.We learn from Paragraph 1thatD.
A.Americans had difficulty in learning to use the word bug
B.George Washington was the first person to call an insect a bug
C.the word bug was still popularly used in England in the nineteenth century
D.both Englishman and Americans used the word bug in the eighteenth century
34.What does the word"flaw"in the last paragraph probably mean?D
A.Explanation.
B.Finding.
C.Origin.
D.Fault.
35.The passage is mainly concerned withB.
A.the misunderstanding of the word bug
B.the development of the word bug
C.the public views of the word bug
D.the special characteristics of the word bug.

分析 本文是一篇说明文.主要介绍了bug一词的不同含义及发展过程.

解答 33.D 细节理解题.根据第一段的George Washington wrote in his diary in 1785,"somekind of fly,or bug…When Washington wrote that,Englishmen had been referring to insects as bugs formore than a century可知,华盛顿在1785年用到这个词汇,华盛顿在18世纪用到这个词的时候,英国人已经使用该词一个多世纪了,由此可知,18世纪时,两个国家都在使用这个词,故D项正确.文章并未提到美国人在学习使用bug方面存在困难,排除A项;英国人在华盛顿使用该词之前已经用过这个词了,根据第一段中的"But the father of America was not the father ofbug."排除B项;根据第一段最后一句可排除C项.故选D.
34.D 词义猜测题.根据最后一段中的That meaning dates back to the time of ThomasEdison.In 1878 he explained bugs as"little problems and difficulties可知,这个单词用来说明电脑出现故障.A项意为"解释";B项意为"发现";C项意为"来源";D项意为"故障;缺陷".故选D.
35.B主旨大意题.根据全文内容可知,文章主要向我们介绍了bug一词的发展过程以及不同含义,故B项符合文章主旨.A项意为"对bug一词的误解";C项意为"大众对bug一词的看法";D项意为"bug一词的特殊之处",均不能概括出全文内容.故选B.

点评 本文主要考查细节理解题和推理判断题.在做细节理解题时,首先根据题目要求迅速在文章里找出相应的段落、句子或短语.认真比较选项和文中细节的区别,在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关题目
10.Just a few hours ago,the Italian ship Andrea Doria was sailing through thick fog toward the city of New York.Captain Piero Calamai kept watch.He knew that many other ships were nearby.He should have slowed down because of the fog but he decided not to.He wanted to arrive on time the next morning.
At about 11:00P.M.,another ship,the Stockholm,suddenly hit the Andrea Doria.It made a huge hole in the Italian ship.Some people were badly hurt.Others fell into the sea.But one girl was saved by the Stockholm.
Linda Morgan was fourteen.She lived in Spain with her mother and her little sister.She was going to visit her father in New York.She was excited about seeing her father.
Linda had loved the trip.She wanted to have dinner with the captain on the last night at sea.The captain did not sit at his table that night,though.He was busy guiding the ship through the fog.Linda did not get to talk to him.
When Linda went to bed,everything seemed fine.Her mother turned off the lights.Linda talked to her little sister.She thought about seeing her father the next morning.
What happened next was a terrible surprise.Linda woke up not knowing where she was.She was not in her bed.When she called to her family,no one answered.Both her knees were broken.
Linda had been saved by an amazing accident.When the Stockholm made a hole in the side of the Andrea Doria,it lifted Linda out of her bed.She landed on the deck (甲板) of the Stockholm instead of falling into the ocean.A sailor heard her cries and found her.
Right now,the girl is in the hospital.She is expected to get better.Her father is at her side,glad that his little girl was saved.The Andrea Doria lies under the waves at the bottom of the sea.
45.Why didn't Captain Piero Calamai reduce the speed?A
A.He didn't want to be late.
B.He went crazy because of the bad weather.
C.He thought the fog was not serious.
D.He had rich experience.
46.Linda didn't have dinner with the captain becauseC.
A.she forgot it                  
B.she was sick in bed
C.he was busy with his work       
D.he hadn't been told about it
47.When the accident happened,A.
A.Linda was asleep             
B.the day was about to break
C.few people were killed       
D.the Andrea Doria hit a hole in the Stockholm
48.What can we learn from the text?B
A.Linda hated the trip very much.
B.Linda was saved by the Stockholm.
C.Linda lived with her father in Spain.
D.The Andrea Doria wasn't badly damaged.
4.I came to study in the United States a year ago.Yet I did not know the real American society until I was injured in a car accident because after the accident I had to see a doctor and go to court.
    After the accident.my roommate called a doctor for me.I was very grateful and determined to repay him one day.But the next day,he asked me to pay him  200 for what he had done.I was astonished.He had good reason to charge me,he said.And if I wanted to collect money from the person who was responsible for my injury,I'd have to have a good lawyer.And only a good doctor can help me get a good lawyer.Now that he had helped me find a good doctor,it was only fair that I should pay him.
    But every day I went to see the doctor,I had to wait about 50 minutes.He would see two or three patients at the same time,and often stop treating one so as to see another.Yet he charged me  115 each time.The final examination report consisted of ten lines,and it cost me  215.
    My lawyer was all smiles the first time we met.But after that he avoided seeing me at all.He knew very well the other party was responsible for the accident,yet he hardly did anything.He simply waited to collect his money.He was so irresponsible that I decided to dismiss him.And he made me pay him  770.
    Now I had to act as my own lawyer.Due to my inexperience,I told the insurance company the date I was leaving America.Knowing that,they played for time…and I left without getting a cent.
21.The author's rommate offered to help him becauseB.
A.he felt sorry for the author
B.he thought it was a chance to make some money
C.he knew the doctor was a very good one
D.he wanted the author to have a good lawyer
22.A good doctor is essential for the author toD.
A.be properly treated
B.talk with the person responsible for the accident
C.recover before he leaves America
D.eventually get the responsible party to pay for his injury
23.The word"charge"in the third paragraph meansC.
A.be responsible     
B.accuse     
C.ask as a price   
D.claim
24.Both the doctor and the lawyer in this passage are veryB. 
A.friendly     
B.selfish   
C.professional  
D.busy.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网