精英家教网 > 练习册解析答案 > 中学生世界九年级英语沪教版54制 > 第4页解析答案
中学生世界九年级英语沪教版54制

中学生世界九年级英语沪教版54制

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册中学生世界九年级英语沪教版54制答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

V. Choose the best answer.
A story goes how Roman Empire was set up by two brothers.
The King, Amurus, was shocked that his niece, Reya Silvia, gave birth to twin boys, Romulus and Remus. Reya explained that their father was not a human, but Mars or the Roman god of war. The King ordered the babies to be put in a basket floating on the Tiber River.
Luckily, the twins hanging from a branch were rescued by a mother wolf. She didn't eat them but fed them on her milk as if they were her own. When a shepherd happened to find the boys, he took them to his village and cared for them until they became adults.
Romulus and Remus agreed that they would work together to build a city. But they argued about the city should be named after and who should be its ruler. Romulus took Remus's life in the end. Romulus continued building his city on 7 hills in 27 B.C., overlooking the Tiber River. He named it "Roma" after himself. He ruled as the king for many years. One night, in the middle of a thunderstorm, Romulus disappeared. The Romans believed that he turned into a god.
More than 200 years later, around 753 B.C., those communities on the 7 hills joined together to form the united city of Rome.
As the saying goes, "Rome wasn't built in a day."
1. The King felt very ______ to know his niece gave birth to twin boys.
A. relaxed
B. excited
C. scared
D. surprised
答案:D
解析:根据“The King, Amurus, was shocked that his niece...”可知 shocked 与 surprised 意思相近,选 D。
2. Which of the following is NOT true according to the story?
A
A. Mars is a planet in the solar system. B. The king planned to kill the twins. C. Mars was the twin brothers' father. D. Mars was the Roman god of war.
答案:A
解析:故事中提到“their father was not a human, but Mars or the Roman god of war”,未提及火星是太阳系行星,A 项与故事内容无关,选 A。
3. Who saved the babies from being killed in the river?
D
A. Their mother. B. A shepherd. C. Their father. D. A mother wolf.
答案:D
解析:根据“Luckily, the twins... were rescued by a mother wolf.”可知是母狼救了他们,选 D。
4. The Roman people spent over ______ years building the united city of Rome.
A. 7
B. 200
C. 27
D. 753
答案:B
解析:根据“More than 200 years later... to form the united city of Rome.”可知超过 200 年,选 B。
5. Which is probably the BEST title of this passage?
A. Reya Silvia, a great mother of the twins
B. Stories of brothers murdering each other
C. Romulus, the creator of Roman Empire
D. A powerful empire has become history
答案:C
解析:文章主要讲述了罗慕路斯建立罗马帝国的故事,C 项最符合主旨,选 C。

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网