题目内容

任务型阅读理解。(共5小题;10分) 阅读短文,并按要求完成76~80题。

How do you study each year? You may answer it in one second: have classes at school, take notes and do homework. Feeling a little bored? Yes? So how do we make learning interesting? There’s a new way of learning called digital (数字的) learning. It helps students learn by using the Internet. There are three important kinds of digital learning. Apps are computer software applications (应用软件). People can download (下载) them on their mobile devices. The other two kinds are social networking services, including weibo and WeChat (微信) and website. Every one of them is like your teacher. They help you master (掌握) what you learn at school.

Compared with regular learning ways, digital learning has its advantages(优点). Digital learning is also diverse (多样的). It covers almost every school subject. More importantly, it’s always updating. It offers students the newest resources (资源) to learn from.

Digital learning is also personalized (个性化的). You can choose what you like to learn. If you don’t master what you have learned at school, you can learn again through digital ways.

92._____, digital learning also has disadvantages(缺点). When you use digital ways to learn, you have little interaction (相互交流) with teachers and classmates. As digital learning uses computers or smart phones, watching the screen too long may be bad for your eyes. (93)It is better to take a rest every 20 minutes.

1.判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误)。

Digital learning has both advantages and disadvantages.____________________

2.为文中的横线处,填写一个恰当的连词。______________________________

3.就文中划线部分提问,变特殊疑问句。

__________________________________________________________________________

4.找出并写下全文的主题句。

__________________________________________________________________________

5.将文中斜体句子译成汉语。They help you master (掌握) what you learn at school.

__________________________________________________________________________

1.T

2.However

3.How often is it better to take a rest?

4.There’s a new way of learning called digital learning. It helps students learn by using the Internet.

5.它们帮助你(们)掌握你(们)在学校所学的东西/内容/知识。

【解析】

试题分析:这篇文章讲述有一种新的学习方式,称为数字学习。它有助于学生利用网络学习。比较正规的学习方式,数字化学习有其优点。数字化学习是不同的。它涵盖了几乎所有的学科。更重要的是,它总是更新。它为学生提供了新的资源学习。数字化学习也是个性化的。你可以选择你喜欢的东西来学习。然而,数字化学习也有缺点。

1.根据第三段第一句Compared with regular learning ways, digital learning has its advantages和第五段第一句, digital learning also has disadvantages.可知该判断为.T

2.短文第三段说数字学习有它的优点,第四段说数字学习是个性化的,而本段主要说数字学习的缺点,故该填写However一词。

3.划线句子的意思是:最好是每20分钟休息休息。我们可以就every 20 minutes作出问句How often is it better to take a rest?;结合语境可以就整句作出问句 How do you solve the problem of digital learning?故答案是How often is it better to take a rest?

4.题。读短文后很容易会领会第一段最后两句There’s a new way of learning called digital learning. It helps students learn by using the Internet.就是全文的主题句。故答案是There’s a new way of learning called digital learning. It helps students learn by using the Internet.

5.

考点:教育类短文阅读 。

练习册系列答案
相关题目

完形填空 ( 每小题 1 分, 计 15 分 )

Many students have hobbies, such as reading, painting, growing vegetables in their gardens, and looking after animals. Some hobbies are relaxing and are creative. can develop your interests and help you learn new skills.

David Smith is a student, and his hobby is writing. the summer of 2000, he spent four weeks on a camp. As well as the usual activities, such as sailing, climbing and mountain biking, there was a writing workshop with a professional . “ She asked us to imagine that we were in a story. Then we wrote about our at the camp.”

In senior high school David wrote a story about teenage life, and it as a book in 2003 . Many teenagers love his , and as a result, David has become a young writer.

David has been very lucky his hobby has brought enjoyment and success , but he is __ interested in many other things. “ I like playing volleyball, too,” says David. “ I spend some of my free time playing for my school team. I’ll write more books in the future, but I’m not sure.”

It’s sometimes difficult that we shouldn’t spend all our time on our favorite hobby. There are many other interesting things to do in life, and we should try to do something new or different .

1.A. other B. others C. the other D. another

2.A. Hobbies B. Knowledge C. Methods D. Teachers

3.A. During B. At C. For D. On

4.A. winter B. autumn C. summer D. spring

5.A. manager B. doctor C. singer D. writer

6.A. experiences B. examples C. excuses D. experiments

7.A. took out B. tried out C. came out D. went out

8.A. picture B. book C. hobby D. interest

9.A. successful B. normal C. polite D. lonely

10.A. or B. but C. because D. though

11.A. us B. it C. him D. her

12.A. too B. also C. only D. either

13.A. football B. volleyball C. basketball D. baseball

14.A. Usually B. Immediately C. Maybe D. Once

15.A. remember B. remembers C. remembered D. to remember

Dream culture is an important part of ancient Chinese culture. Dream interpreting(理解)is popular in China, and the most famous reference for dream interpreting is the book of Duke of Zhou Interprets Dreams.

Ancient Chinese people thought that dreams could suggest lucky and unlucky things. Since different dreams have different meanings, people can get meanings of good or bad luck by interpreting them. Actually, dream interpreting is not totally a superstition. It does have some scientific value.

● Dreams are the reflection of the facts. Many dreams are actually something about what happened in the daytime. This kind of dream can be easily understood without dream interpreting.

● Dreams are the body’s self-implication (自我暗示). Traditional Chinese medical science says that dreams are connected with the health condition of humans’ bodies. When Yin and Yang are imbalanced, dreams come into being. If someone dreamt that he or she was roasted by a big fire, it shows he or she might easily get angry or nervous.

● Dreams are usually different from the facts. It means that things will develop in the opposite direction when they become worse.

To some degree, Duke of Zhou Interprets dreams is scientifically reasonable. Over thousands of years has passed, the book still has many secrets waiting for us to explore.

1.According to the passage, dream culture .

A.is important in ancient Chinese culture

B.is unimportant in foreign culture

C.has no scientific value

D.is something about God

2.In the old days, Chinese people thought that dreams .

A.were very popular

B.could suggest lucky and unlucky things

C.couldn’t be interpreted

D.were always different from the facts

3.The underlined word “superstition” means “ ” in Chinese.

A.科学 B.预兆 C.梦魇 D.迷信

4.If you dream that you are roasted by a big fire, maybe you are

A.excited B. relaxed C.nervous D.bored

5.Which of the following is WRONG according to the passage?

A.Duke of Zhou Interprets Dreams is a book about dream interpreting.

B.When Yin and Yang are not balanced, you dream easily.

C.Dreams sometimes are the opposite of the facts.

D. There are no secrets in the book Duke of Zhou Interprets Dreams

任务型阅读 (共5小题,每题2分)

It's Really a Miracle(奇迹)

Mr. Clarke works in New York and brought his family to China. They visited many places of interest and had a good time here. Before they left for Shanghai, the Clarkes climbed up the Great Wall. It was the greatest project about three thousand years ago. They took a lot of photos there and then they had a picnic under a big tree. Suddenly it began to rain and they hurried to the car. And when they returned to the hotel, they couldn't find the bag in which their expensive camera was. They were all sorry for it. They could buy another camera but had no time to go to the Great Wall again. They could not miss the plane!

That evening they didn't have supper. Mr. Clarke hoped to make them happy and said, “Well. Let me tell you a story. An old man lived in a sixty-storey building. One day he fell down from it when he was cleaning the window. But he didn't hurt himself. ”

“It was a miracle!” called out his children. “Why?”

“Because he lived on the first floor!”

They all began to laugh while two policemen with a bag came in. They said a Chinese boy found it under the big tree and he asked them to find out who lost it.“It's really a miracle!” the Clarkes said happily.

根据短文内容回答问题:

1.Where did the Clarkes enjoy themselves, New York, Beijing or Shanghai?

2.Where did the Clarkes left their bag?

3.Why didn’t they have anything that evening?

4.What did Mr. Clarke tell a story to his family for?

5.Why did the Clarkes say it was really a miracle?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网