题目内容

I found _____ necessary to save energy and protect the environment.

A. that B. this C. it D. one

C

【解析】

试题分析:句意:我发现很有必要节约能源和保护环境。Find it + 形容词 +to do sth发现做某事…,其中的it是形式宾语,真正的宾语是后面的动词不定式。所以选C。

考点:考查代词。

练习册系列答案
相关题目

A strong storm hit the town of Carlton. Some people had cuts and bruises (青肿),but no one was badly hurt. The storm destroyed many buildings and bridges. So some people become homeless.

The people of Carlton helped one another put their town back together. One of those people was Leah Torres. Leah had an idea to collect food, clothing and other items, such as soap, dishes and towels, for people in need. Leah felt happy that she could help.

Leah was proud of her town. She decided to write a letter to the president of the United States. In the letter she told him about her town’s efforts (努力). She said that the nation might be able to solve its problems if people followed Carlton’s example, Leah didn’t tell anyone about her letter. Half a month later, when Leah and her parents turned on the television one day, the president was giving a speech. He began to read from a letter. Suddenly Leah recognized (认出) the sentences.

“That’s my letter!” she told her parents .

The next day Leah got a call from the White House. An assistant to the president was on the phone. “The president wants me to thank you for your letter,” he said. “He agrees with you that people should work together. He says that one person can make a difference in a town. And sometimes he can make a difference in a whole country. ” (选自课外必读书目《快乐英语阅读》,初二年级 第2卷,略有改动)

1.Where did this story happen?

A. The USA. B. The UK. C. Japan. D. China.

2.What happened to the town of Carlton?

A. An earthquake. B. A storm.

C. A flood. D. A heavy snow.

3.Which of the following did Leah collect for people in need?

A. Television. B. Bikes. C. Money. D. Clothing.

4.When did she find her letter on the television?

A. About two weeks later. B. About a week later.

C. About a year later. D. About a month later.

5.What can we learn from the passage?

A. Only the government could help the homeless.

B. We should try to write a letter to the president when we have problems.

C. Sometimes a person can make a difference in a whole country.

D. We should learn to live independently (独立地) when we are in trouble.

任务型阅读理解。(共5小题;10分) 阅读短文,并按要求完成76~80题。

How do you study each year? You may answer it in one second: have classes at school, take notes and do homework. Feeling a little bored? Yes? So how do we make learning interesting? There’s a new way of learning called digital (数字的) learning. It helps students learn by using the Internet. There are three important kinds of digital learning. Apps are computer software applications (应用软件). People can download (下载) them on their mobile devices. The other two kinds are social networking services, including weibo and WeChat (微信) and website. Every one of them is like your teacher. They help you master (掌握) what you learn at school.

Compared with regular learning ways, digital learning has its advantages(优点). Digital learning is also diverse (多样的). It covers almost every school subject. More importantly, it’s always updating. It offers students the newest resources (资源) to learn from.

Digital learning is also personalized (个性化的). You can choose what you like to learn. If you don’t master what you have learned at school, you can learn again through digital ways.

92._____, digital learning also has disadvantages(缺点). When you use digital ways to learn, you have little interaction (相互交流) with teachers and classmates. As digital learning uses computers or smart phones, watching the screen too long may be bad for your eyes. (93)It is better to take a rest every 20 minutes.

1.判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误)。

Digital learning has both advantages and disadvantages.____________________

2.为文中的横线处,填写一个恰当的连词。______________________________

3.就文中划线部分提问,变特殊疑问句。

__________________________________________________________________________

4.找出并写下全文的主题句。

__________________________________________________________________________

5.将文中斜体句子译成汉语。They help you master (掌握) what you learn at school.

__________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网