题目内容
Mr.King works in a shop and drives a car for the manager. He drives carefully and can keep calm in time of danger. And he escaped from several accidents. The manager pays him more and the traffic policemen often speak highly of him.
Mr.Baker, one of his friends, works in a factory outside the city. It's far from his house and he has to go to work by bus. As the traffic is crowded in the morning, sometimes he's late for the work. His manager warns the young man that he will be sent away unless he gets to his office on time. He hopes to buy a car, but he hasn't enough money. He decides to buy an old one. He went to the flea (跳蚤) market and at last he chose a beautiful but cheap car. He said he wanted to have a trial (试验) drive, the seller agreed.
He called Mr. King and asked him to help him. Mr.King examined the car at first and then drove it away. It was five in the morning and there were few cars in the street. At first he drove slowly and it worked well. Then he drove fast. And when he reached a crossing, the lights turned red. He tried to stop it, but he failed and nearly hit an old woman who was crossing the street. A policeman told him to stop, but the car went on until it hit a big tree by the road. “Didn't you hear me?” the policeman asked angrily. “Yes, I did, sir.” said Mr.King, “Since it doesn't listen to me, can it listen to you?”
1.From the passage, we know Mr.King is a ________.
A.manager B.driver C.doctor D.policeman
2.Mr.Baker went to the flea market to ________.
A.buy a second?hand car B.have a trial drive
C.choose a new car D.sell his old car
3.Mr.King tried to stop the car when ________.
A.he saw an old woman crossing the street
B.he saw a big tree
C.the traffic lights turned red
D.the policeman shouted angrily at him
4.Which of the following is TRUE?
A.Mr.King will be sent away if he keeps being late.
B.Mr.Baker can't afford to buy an old car.
C.Mr.King didn't hear the policeman.
D.Something was wrong with the car.
1.B
2.A
3.C
4.D
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了金先生是个开车技术很好的司机。一次朋友买了一辆二手车让他帮忙试驾。可是车子出了故障,直到撞到一棵树上才停下来。警察责怪他时,他说车子都听不到他的话,难道它能听到警察的话。
1.细节理解题。根据文中Mr.King works in a shop and drives a car for the manager可知Mr.King是一个司机.可知选B
2.细节理解题。根据第二段He decides to buy an old one. He went to the flea market and at last he chose a beautiful but cheap car.可知,他去市场是为了买一辆二手车,故选A。
3.细节理解题。根据第三段And when he reached a crossing, the light turned red. He tried to stop it, but he failed and nearly hit an old woman who was crossing the street.描述,可知金先生在过十字路口时交通灯红了,他设法停车。故选C
4.细节理解题。根据第三段He tried to stop it, but he failed and nearly hit an old woman who was crossing the street. A policeman told him to stop, but the car went on until it hit a big tree by the road.描述,可知金先生想停车但是车停不下来,可知车子有故障。故选D
考点:故事类短文阅读。
书面表达 (10分)
你是李海,你的笔友Jim来信询问你的学校生活,请根据表格内容给他写一封回信。字数在50 字左右。信的开头及结尾已给出。
上课情况 | 上午8:00—11:40四节课 下午2:30—4:00二节课 | ||
课后 | 打乒乓球、唱歌 | ||
最喜欢的课 | 英语、体育 | 原因 | 有趣 |
最不喜欢的课 | 地理 | 太难 | |
Dear Jim,
Thanks for your letter.
Love,
Li Hai
任务型阅读(本题有5小题,每小题1分;共计5分)
请仔细阅读1—4四段话,从A、B、C、D中找出对应的小标题,并回答第5小题。
1._________
No one wins all the time. Learn from the times that you lose. All great champions were once losers at some point. But, they learned. And they kept a positive(积极的) attitude until they got better.
2._________
Your happiness is up to you. Many people forget this. Truly successful people choose happiness no matter what their present situations are.
3._________
Chances lie behind what you do every day. But you do the same work. You eat the same foods. You wear the same clothes. Try a new way. Take a new path. Even talk to someone new.
4._________
Opportunity(机会) is everywhere. Even the worst situations have opportunities. Seize (抓住) the opportunity, and seize the time. That's the secret of success.
A. Choose to Be Happy B. Do Something New C. Look for the opportunity D. Learn from Losing |
5.The material above tells us the ways to ________.
A. find a good job B. live a positive life
C. protect the environment D. keep us healthy
写作(20分)
我国不少城市正在推广公共自行车,提倡人们“绿色出行,低碳生活”。现在某英文网站就此话题征文,请你参考下面的要点提示用英语写一篇短文投稿,谈谈推广公共自行车的好处。
内容要点:
优势 | 1.比汽车便宜很多,每个人都买得起 |
2.在上学,上班时段交通特别繁忙,如果有更多的人选择骑自行车,街道上就会有更少的汽车,也不会那么拥挤 | |
3.有利于保护环境,因为...(请自拟一点) | |
4.......(请自拟一点) | |
愿望 | .......(请自拟一点) |
要求:1. 短文内容必须包含所有提示信息,可适当发挥,......部分请自拟内容作答;
2. 词数90左右. 开头部分已给出,不计入总词数.
3. 表达中请勿提及本人姓名.
Now, public bikes are provived for people in many cities in China. I think it’s a good thing. _______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________