题目内容
| Name | Age | From | Job(工作) | Telephone |
| Rose | 40 | the U.S.A. | manager(经理) | 8936-5321 |
| Gao Ming | 28 | China | teacher | 4789-7718 |
| Martin | 30 | England | Doctor(医生) | 5638-4921 |
【小题1】. The manager is from _____________.
【小题2】__________ is a teacher.
【小题3】. The teacher’s phone number is _________.
【小题4】. _______________are not from England.
【小题5】 If(如果) you are ill(生病), you can call(打电话给) _________
【小题1】 the U.S.A
【小题2】GaoMing
【小题3】、4789-7718
【小题4】 GaoMing and Rose
【小题5】Martin
解析试题分析:
【小题1】细节理解题,根据表格中的第二行的内容理解可知。经理来自美国,故填the U.S.A.
【小题2】细节理解题,根据表格中的第三行的内容理解可知。高明是位老师,故填Gao Ming
【小题3】细节理解题,根据表格中的第三行的内容理解可知。老师的电话号码是4789-7718
【小题4】细节理解题,根据表格中的第二和三行的内容理解可知。Rose 和Gao Ming不是英国人。
【小题5】细节理解题,根据表格中的第四行的内容理解可知。若你生病了就找Martin,他的电话号码是5638-4921
考点:通过表格寻找具体信息,比较耐心即可,没有难度。
点评:本篇是通过一个表格,介绍了Rose、Martin 和Gao Ming的相关信息,包括国籍,年龄,职业和电话。要仔细阅读文章内容,仔细审题,然后找出细节来回答问题。
| 阅读理解。 | ||||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
| 根据所给材料,判断下列句子的正误(T/F). ( )1. Zhu Tao is twelve years old and he likes bread and noodles. ( )2. Red is Danny's and Ma Tingting's favourite colour. ( )3. Lucy is 1.55 metres tall and she likes cabbage very much. ( )4. Wang Li is the same age as Zhu Tao. ( )5. Zhu Tao and Lucy like green and white. |
| 从方框中选择适当的选项补全对话。其中有两项是多余的 | |
| A: Daddy, 1 This is my new friend, Bob. B: Welcome to our house, Bob. Come in and make yourself at home. C: Thanks. Wow, what a nice room! B: Thank you. Sit down, please, Bob. Are you and Mike in the same class? C: No, 2 B: By the way, 3 C: He's a doctor. B: Oh, I'm a doctor, too. 4 C: He B: Really? Me, too. 5 C: Sure. His name is Jack Green. B: Oh! It's a small world. Your father and I are friends as you and Mike.
|
Spending a long time in front of the computer may cause headaches, eyestrain(眼睛疲劳)or other physical problems. Make sure that your child spends only one or two hours a day in front of a computer screen. Write a list of rules for using the computer and the Internet. Put the rules next to the computer. Here are some of the rules:
★Keep your computer in an open place where you can watch what your child is doing, and can control how long your child is on the computer.
★Discuss with your child which websites you are happy they are looking at, and have a look at your child’s favorite websites yourself.
★Make sure that your child doesn’t give personal information over the web (name, age, address, telephone number).
★Make sure that your child asks your permission before download(下载)anything.
★Make sure that your child doesn’t post any photos of his or hers on the web.
★If your child wants to use a chatroom(聊天室), make sure that you have a look at it first. Be around when your child is chatting.
★Teach your child not to meet anyone that they have met on the web. If he or she does meet someone, an adult should be with him or her and the meeting should be in a public place.
(一) 根据短文内容,将问题与方框中的建议搭配。
Problems
1.If your child spends a long time in front of the computer,
2.If you want to know what your child is doing on the computer,
3.If your child wants to download something,
4.If your child uses a chatroom,
5.If your child wants to meet someone that he or she has met on the web,
| Advice A.an adult should be with him or her. B.make sure that your child asks your permission first. C.be around when your child is chatting. D.keep your computer in an open place. E.write a list of rules and make sure that your child spends only one or two hours in front of a computer screen. |
(二)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
6.Spending much time in front of a computer may cause lots of physical problems.
7.We can put a list of rules for using the computer and the Internet into the computer.
8.Only parents can decide which the children’s favorite websites are.
9.Children aren’t supposed to give their names, ages, addresses or telephone numbers to others on the Internet.
10.Parents should have a look at both their children’s favorite websites and the chatroom they use.