题目内容
Many middle school students like watching TV very much. But from Monday to Friday, they must go to school. So on Saturday and Sunday they stay at home and watch TV from morning to night. They don’t know it’s bad for their eyes. Usually children like to eat fish, meat and chicken and don’t like vegetables or fruit. They don’t know eating more vegetables or fruit. They don’t know eating more vegetables and fruit is better than eating meat.
At school, the children only do a few minutes of sports or never do any sports. The teachers must know it isn’t good for their health.
We always think of ways to keep healthy. We must eat more vegetables and fruit, do enough sport every day. And we should watch TV and read in right ways.
- 1.
Many students stay at home and watch TV from morning to night .
- A.on Fridays
- B.from Monday to Friday
- C.on Saturday
- D.on Saturday and Sunday
- A.
- 2.
What food should students eat more?
- A.Meat.
- B.Fish.
- C.Vegetables.
- D.Chicken.
- A.
- 3.
At school, the students should .
- A.do a few minutes of sport
- B.never do any sports
- C.do enough sport every day
- D.All of the above.
- A.
- 4.
How should we keep healthy?
- A.Eat more vegetables and fruit.
- B.Do enough sports every day.
- C.Watch TV in right ways.
- D.All of the above.
- A.
- 5.
Which of the following is wrong?
- A.From Monday to Friday, some students watch TV from morning to night.
- B.Eating more vegetables and fruit is good for their health.
- C.They should do enough sport.
- D.They should read in right ways.
- A.
1.本文的第一行和第二行提到学生们非常喜欢看电视,但是从星期一到星期五,他们必须要上学,所以在星期六和星期日通常从早到晚在家看电视,故本题选D。
2.根据文章第一段第四行提到学生喜欢吃肉,鱼,但是不知道吃蔬菜和水果对身体有益,所以作者是建议应该吃一些水果和蔬菜,故本题选C较好。
3.本文第二段提到学生们在学校做很少的运动或从来不做运动,老师提到这样对身体有害,所以作者的意思应该是建议我们每天做足够的锻炼,故意思符合的是C,故选C。
4.本文提到要保持健康,应该合理的看电视,吃更多的蔬菜和水果,进行足够的锻炼,所以ABC都 正确,故选D。
5.从本文第一行和第二行我们可以知道学生们从星期一到星期五必选上学,但是在星期六和星期日,学生们从早到晚看电视,故本题错误的为A项,故选A。
完形填空.
Many middle school students like 1 very much.But 2 Friday they must go to school.So on saturday they 3 at home and watch TV from morning to night.They don't know it's bad for their eyes.Usually children like to eat fish.meat and chicken,don't 1ike vegetables 4 fruit.They don't know that 5 more vegetables and fruits i s 6 than eating meat.
At school the children only do a few minutes of sport or 7 do any sport.The students must know it isn't good for 8 health,too.
We already think of ways to keep 9 .We must eat 10 vegetables and fruit,do enough(足够)sport every day.And we should watch TV and read in right wavs.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
What would you do if a stranger gave you some medicine and he said it would keep you slim or help you do well in exams? Would you take it?
Many middle school students have learned to keep themselves safe by saying "no". 1.Drugs are dangerous to your health!
Because most of teens don't know much about drugs, they might want to try them. Liu, 16, was a good student before trying drugs. 2.. He decided to have a try. After taking drugs only once, he found it very hard to stop. Liu began to spend all his time and money on drugs. Soon, he stopped going to school and started stealing (偷). 3..
In China, taking drugs is becoming a big problem for teens. According to a survey, about one million people in China are using illegal drugs now, and about 74% of them are young people.
4.
Drugs are dangerous. Never try them, even if you're curious! It is the most important for you to keep safe and healthy.
|
A.In the end, he was put in prison. |
|
B.In fact, what those strangers want to give them are drugs (毒品). |
|
C.What's worse, there are about 10,000 drug users under 16 now. |
|
D.One day, some old friends told him it would be fun. |
5. According to a survey, about young people in China are using illegal drugs now.
|
A.1,000,000 |
B.100,000 |
|
C.10,000 |
D.740,000 |