题目内容

The trouble started when Mrs Cady lost control of her car on a mountain road.The car fell down thirty feet from the road into the water.It rolled over once and landed right side up in the rushing water.All three people,Mrs Cady,and her two daughters,were wearing their seatbelts.Luckily,nobody was hurt;however,they couldn’t leave the car.

The rescue(救援)started almost at once.Another driver told the police about the trouble.The police called rescue workers and a truck to pull the car out.The driver of the truck,Paul.arrived first.Immediately(立刻)he took a rope from his truck and began to walk through the rushing water to the car.Then he got caught in the ropes.He went under the water by the ear.Mrs Cady saw him and pulled as hard as she could and brought him to the car door.

Next the other rescue workers arrived.They put on special suits to keep warm.They brought safety ropes,life jackets,and warm blankets.First they pulled the people out of the back window onto the top of the car.Then they swam with each person to shore.They saved Paul,Mrs Cady,and the little girls.

阅读短文,选择正确答案。

1.Where did the trouble start?

A.In the river. B.On a mountain road.

C.Under the water. D.In a big city.

2.How many people were in danger?

A.One. B.Two. C.Three. D.Four.

3.Who was Paul?

A.A man in Mrs.Cady’s car.

B.A policeman.

C.A doctor.

D.The driver of a rescue truck.

4.Who brought Paul to the car door?

A.Mrs Cady. B.Mr Cady.

C.The girls. D.The rescue workers.

5.What was the most possible(可能)season when the trouble took place?

A.Spring. B.Summer. C.Fall. D.Winter.

1.B

2.C

3.D

4.A

5.D

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了卡迪夫人的车在山间小路上失控了,汽车跌倒30英尺以下的水里,幸运的是他们没有受伤,后来马上开始救援。

1.细节理解题。根据The trouble started when Mrs Cady lost control of her car on a mountain road.可知选B。

2.细节理解题。根据All three people,Mrs Cady,and her two daughters,were wearing their seatbelts.可知应选C。

3.细节理解题。根据The driver of the truck,Paul.arrived first.故选D。

4.细节理解题。根据Mrs Cady saw him and pulled as hard as she could and brought him to the car door.可知故选A。

5.归纳理解题。通过They put on special suits to keep warm.故选D。

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

What do you do in a situation like this? You’re calling dinner with friends at a nice restaurant. You’re having a great time when a phone rings at the table next to you. A man takes out his phone and starts talking loudly about problems he’s having with his girlfriend. He talks for almost ten minutes! This happens all the time-on buses, in restaurants, everywhere!

Many people find cell phones useful in their daily lives. But we’ve all sat next to someone talking too loudly on a cell phone. You may want to tell the loudmouth to end the conversation, but let the management take care of those noisy customers. You can only control your own behavior. Here are a few rules:

Off means off! Follow the rules of restaurants and other public places. If a sign says “turn off cell phones”, don’t use your phone. If you are allowed, speak softly and for a short time and try to move away from other people.

Lights off, phone off! Never make calls in a theater or at the movies.

Pay attention! Talking on a cell phone while driving is dangerous. And watch where you’re going when you’re walking down the streets and talking on the phone.

As more people use cell phones, things are only going to get worse. So, the next time you’re getting ready to make a call, stop and consider(考虑) the people around you.

1.The man talking on the cell phone loudly in the restaurant will ________.

A. talk for half an hour

B. pay more for his meal

C. make other customers angry

D. be driven out by the boss

2. Some people use cell phones in a rude way because____________.

A. they don’t consider the people around them

B. some public places allow them to do so

C. they are proud of having cell phones

D. cell phones are common and available everywhere

3.According to the passage, we shouldn’t make calls ___________.

A. in restaurants B. on buses

C. at the movies D. on the street

4. From the passage we can infer(推断)that __________.

A. cell phones have become the most useful tool in our life

B. public manners play an important role in our life

C. cell phones lead to people’s bad relationship

D. people should turn cell phones off in a public places

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网