题目内容

Dear Peter,
I know that you are coming to Hefei next week. Welcome to my home. Let me tell you the way to my house. You will live in Changjiang Hotel on Changjiang Street, won’t you? OK! Changjiang Street is a famous and busy street in our city. You can start from your hotel and go straight along Tongcheng Street. You pass two small streets: Hongxing Street and Lujinag Street. When you see an overbridge(天桥),please turn right and go along Huangcheng Street. It’s an old street, but it’s clean. There’s a big park on the street. It’s beautiful and clean. When you get to Jinzhai Street, please turn left and go along it. You will pass Wuhu Street and Tunxi Street. Then you can see a KFC on your right. There’s a supermarket across from the KFC and my house is near the supermarket. There’s a pay phone in front of the KFC. You can call me there and I will go to meet you.
I hope you will have a good trip.
Yours, Li Li
【小题1】Where will Peter live after arriving?

A.Li Li’s roomB.Changjiang Hotel
C.His friend’s house.D.Anhui Hotel.
【小题2】How is Changjiang Street by Li Li’s words?
A.It’s beautiful.B.It’s famous.
C.It’s old.D.It’s famous and busy.
【小题3】How many streets are mentioned(提及)in this letter?
A.6.B.7.C.8D.9
【小题4】How is the park?
A.It’s old but it’s clean.B.It’s on Tongcheng Street.
C.It’s beautiful and clean.D.It’s quiet and dirty.
【小题5】Where is the KFC?
A.It’s near Li Li’s home.
B.It’s across from the pay phone.
C.It’s across from the supermarket.
D.It’s between the supermarket and the pay phone.

【小题1】B
【小题2】D
【小题3】C
【小题4】C
【小题5】C

解析试题分析:本文讲解了格林一家来中国旅游了,他们各自的的职业,各自在中国的活动,以及他们在中国拍了一些照片,把照片带回去给朋友们看。
【小题1】根据“You will live in Changjiang Hotel on Changjiang Street”可知你们会住在长江街,本题选B。
【小题2】根据“Changjiang Street is a famous and busy street in our city.”可知长江街是我们这个城市很著名和繁忙的街道,本题选D。
【小题3】根据Changjiang Street,Tongcheng Street ,Hongxing Street , Lujinag Street,Huangcheng Street.,Jinzhai Street, Wuhu Street and Tunxi Street.可知共有八条街,本题选C。
【小题4】根据“There’s a big park on the street. It’s beautiful and clean,”可知,公园既漂亮又干净。所以本题选C。
【小题5】根据There’s a supermarket across from the KFC,可知超市在肯德基的对面。故选C。
考点:考查日常生活类文章

练习册系列答案
相关题目

“Who needs a shopping mall if you have Taobao?” says Wang Lin, a young writer in Beijing.
Taobao, China’s largest online shopping site, has become an important part of Wang Lin’s life. She spends lots of money on Taobao.
Many Chinese Internet users like Wang have got the fun of online shopping. Most online shoppers are students or young workers. More women shop online than men. Clothing and home-use products(产品)are the most popular online.
It was reported that more than 1,260 billion(十亿)yuan was spent on online shopping in 2012, and about 80% through Taobao.
Taobao means “looking for good things” in Chinese. People can find almost everything they need on Taobao, from clothes to books, from candies to DVD, from flowers to mobile phones. You may wonder if it’s safe to shop on the Internet. However, Wang Lin said, “It’s very safe and easy. Unless you receive the products from the sellers and are satisfied with them, the shop owner will not get the money. You can also get your money back if you want to return the products.”
【小题1】What is Taobao?
                                                                                         
【小题2】What are the most popular products产品 online?
                                                                                         
【小题3】Who often shop online?
                                                                                         
【小题4】How much money was spent on Taobao in 2012?
                                                                                         
【小题5】请将划线句子翻译成汉语。
                                                                                         

Joan worked in a hospital. One evening there was a big dance at the hospital. Most of the doctors and nurses would be there, but of course somebody had to be left to look after the sick children, and Joan was not of the lucky ones. She liked dancing very much, so when she had to start work that evening while her friends were getting ready to go to the dance, she felt very sorry for herself.
She went to each sick child one after another and said good-night, until she came to one little boy, Dick. Dick was only eleven years old, but he had a very serious illness and couldn’t move most parts of his body except his hands. Joan knew Dick would never get any better, but the little boy was always happy and always thinking about other people instead of himself.
Dick knew that Joan loved dancing. So when she came to say good-night to him, he greeted her with the words, “I’m very sorry that you can’t go to the dance because of us. But we are going to have a party for you. If you look in my drawer, you’ll find a piece of cake that I saved up from my supper today. And there is also a dollar there. You can buy something to drink with the cake. And I’ll get up and dance with you myself if I was able to.”
Suddenly the hospital dance seemed very far away and not important at all to Joan.
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
【小题1】What is Joan’s job?

A.She is a doctor 
B.She is a children’s nurse 
C.She is an adults’ nurse 
D.She is a children’s doctor 
【小题2】Joan  _____ that evening mainly because she would lose the chance to go to the big dance at the hospital.
A.felt worried B.felt unhappy 
C.felt angry D.felt unlucky 
【小题3】 Which of the following about Dick is TRUE?
A.He could not move his hands. 
B.He would get better soon. 
C.He could dance very well. 
D.He was always happy and helpful. 
【小题4】What does the underlined phrase saved up means? It means      .
A.挽救 B.贮存 C.储蓄 D.节省 
【小题5】From this passage we can know       after hearing Dick’s words .
A.Joan probably felt sorry 
B.Joan probably felt sad 
C.Joan probably felt relaxed. 
D.Joan probably felt excited 

We walked in so quietly that the nurse at the desk didn’t even lift her eyes from the book. Mum pointed at a big chair by the door and I knew she wanted me to sit down. While I watched with mouth open in surprise,  Mum took off her hat and coat and gave them to me to hold. She walked quietly to the small room by the lift and took out a wet mop. She pushed the mop past the desk and as the nurse looked up, Mum stopped and said, “Very dirty floors. ”
“Yes, I’m glad they’ve finally decided to clean them,” the nurse answered. She looked at Mum strangely and said, “But aren’t you working late?”
Mum just pushed harder, each swipe (拖一下) of the mop taking her farther and farther down the hall. I watched until she was out of sight (视野) and the nurse had turned back to writing in the big book.
After a long time Mum came back. Her eyes were shining. She quickly put the mop back and took my hand. As we turned to go out of the door, Mum bowed (弯腰) politely to the nurse and said, “Thank you.”
Outside, Mum told me, “Dagmar is fine. No fever (发热).”
“You saw her, Mum?”
“Of course. I told her about the hospital rules, and she will not expect us until tomorrow. Dad will stop worrying as well. It’s a fine hospital. But such floors! A mop is no good. You need a brush.”
【小题1】When she took a mop from the small room what Mum really wanted to do was         .

A.to clean the floor B.to please the nurse
C.to see a patient D.to surprise the writer
【小题2】After reading the story what can we infer (推断) about the hospital?
A.It is a children’s hospital.
B.It has strict (严格的) rules about visiting hours.
C.The conditions there aren’t very good.
D.The nurses and doctors there don’t work hard.
【小题3】From the text we know that Dagmar may be_________.
A.the writer’s sister
B.Mum’s friend
C.the writer’s classmate
D.Dad’s boss
【小题4】Which of the following words best describes Mum?
A.strange B.warm-hearted
C.clever D.hard-working

阅读与回答问题(本题共5小题,每小题2分,满 分10分)请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。
Young children don't have the skills or knowledge to stay safe in heavy traffic. The following advice will be helpful for you to keep your children safe in heavy traffic.
Children learn about road safety by watching others. Make sure that you always set good examples. Your children will follow you and think it's OK to do like you. Teach your children to pay attention to traffic lights when you cross the road together with them. This helps them understand when it's safe to cross. Make sure that you walk between your children and traffic, and hold their hands all the time.
When your children are a little older, you can start to tell them the importance of traffic knowledge. Let them start to understand the reasons why they need to be so careful. Talk with them about road signs and traffic rules.
Ask your children to play in a safe place. Never let them ride bikes on the road without an adult present at rush hours.
The most important thing you can do to keep your children from getting hurt is to encourage them to follow traffic rules.  After knowing about traffic rules, they'll volunteer to obey them. In this way, they'll be careful enough to keep themselves away from danger.
【小题1】Who should set good examples to young children on roads?
                                                                           
【小题2】What should children pay attention to when crossing the road?
                                                                           
【小题3】When should young children never ride their bikes alone on the road?
                                                                           
【小题4】What should children learn about traffic when they are a little older?
                                                                           
【小题5】What is the writer's purpose of writing the passage? (请自拟一句话作答)
                                                                           

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网