题目内容
My cousin Jacky's parents don't let him watch any TV from Monday to Friday. He can only watch TV for an hour every Saturday evening. He says he needs to watch TV. And he wants me to talk to his parents about it. What shall I say to his parents?
I shall tell them watching TV is good for students. Animal World is good for animal lovers. And watching TV news helps students learn about the world. I often watch CCTV-10. I can always learn something from it.
And I also need to tell them TV is fun. Students work hard at school. Watching TV can make them feel less tired. All work and no play makes Jack a dull boy. So I often watch TV for half an hour every day.
I also want to tell them students can watch TV with their parents. After supper, I always sit in front of the TV set with my parents and we chat with each other. That makes children and parents closer.
I hope_____________________.
1.What is Jacky's problem (问题) ?
A. He hates watching TV.
B. He can't watch any TV.
C. He can't watch TV on weekdays.
D. He watches too much TV.
2.How many advantages (好处) of watching TV does the writer talk about?
A. only one B. two C. three D. four
3.Please complete (完成) the last sentence of the passage: I hope_______.
A. TV can be interesting
B. I can watch TV with Jacky
C. Jacky can be a good boy
D. Jacky's parents can let him watch TV
1.C
2.C
3.D
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲了周一至周五杰克的父母不让他看电视,他仅仅可以在每周六晚上看一个小时的电视,杰克想让作者和他家长谈谈。
1.细节理解题。根据My cousin Jacky's parents don't let him watch any TV from Monday to Friday. He can only watch TV for an hour every Saturday evening.周一至周五我的表弟杰克的父母不让他看电视,他仅仅可以在每周六晚上看一个小时的电视。可知选C。
2.细节理解题。根据文中第二、三、四段可知,提到了看电视对学生好,很有乐趣,可以和父母交流三个好处。可知应选C。
3.细节理解题。根据根据文章第一段可知是作者帮助杰克和他家长谈谈关于看电视的问题。故选D。
考点:故事类阅读。
New Year Resolution | |
Hi! I’m Melissa and I’m from the USA. I’m thirteen years old. My dream is to be an animal doctor. This year I plan to keep a pet dog. I will learn how to take care of it. I will take tennis lessons, too. Playing tennis is my hobby. |
I’m Pat. I’m from Japan and I’m fourteen years old. Here are my two plans for this year: I will learn another foreign language, English because I will go to study art in New York in three years. I love traveling. I also plan to travel around Thailand with my parents. |
I’m Cindy and I’m twelve years old. I’m from New Zealand. I want to be a writer like my grandmother, so I plan to read two or three books each month next year. I’m also going to write articles and send them to the newspaper and magazines. |
I’m Mark. I’m fifteen years old and I’m from Brazil. I will make the soccer team in my school this year. I plan to spend about two hours on practicing playing it. I want to be a soccer player like the famous Brazilian (巴西的) player, Neymar. |
根据短文内容,选择最佳答案。
1.Melissa may be a(n) ______ in the future.
A. soccer player B. artist C. writer D. animal doctor
2.Mark will ______ in 2015.
A. keep a pet dog B. make more friends
C. visit Thailand D. make a soccer team
3.______ will do a lot of reading in 2015.
A. Melissa B. Pat C. Cindy D. Mark
4.Pat will spend more time on learning ______.
A. English B. science C. music D. math
5.Which of the following is TRUE?
A. Mark is the eldest of the four children.
B. Cindy’s grandmother is a doctor.
C. Nobody will take tennis lessons in 2015.
D. Both Pat and Cindy are from New Zealand.