题目内容

根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。

In the forest a group of birds had a happy life ,a man came to the forest to c 1.these birds. He put a lot of rice on the g 2. and then put a net over the rice. After that, he climbed up a nearby tree to w 3. for the birds. The birds soon arrived. They saw the rice and flew down to eat the rice. Suddenly, the leader of the birds shouted. “Wait! No one leaves rice on the ground l 4.this. Someone is trying to catch us.” But no one listened to him and they went on eating. They had only eaten a little when they w 5._

trapped in the net. The man got down from the tree and walked over to the birds. The birds were very n 6. _when they saw the man c 7. . “ What will happen to us?” thought the birds. Then the leader s 8. , “ Quickly, let’s fly together! One, two, fly!” In the e 9.__ ,they lifted the net together and f 10.into the sky with the net.

1.catch

2.ground

3.wait

4.like

5.were

6.nervous

7.coming

8.shouted

9.end

10.flew

【解析】

试题分析:这篇短文讲述的是一群鸟快乐的生活在森林里,有一个人想要抓住它们,于是布下了陷阱。这些鸟受不了大米的引诱,在吃大米的时候,被网困住了。鸟的首领想到了好办法,它们最终脱离了困境。

1.一个人来到森林里,想要抓住这些鸟。catch抓住,动词。根据下文…put a net over the rice可知,这个人来森林是为了抓鸟。to catch these birds是动词不定式做目的状语,故填原形catch。

2.他在地面上放了很多大米,然后在大米上面放了一张网。ground 地面,是一个名词。根据文意可知,这个人想要抓鸟,所以他用大米来吸引鸟。故填ground。

3.放好之后,他爬到了附近的一棵树上等着这些鸟。wait 等,等待,跟后面的for构成短语wait for,等待。根据文意可知,这个人布好了陷阱,等待鸟上钩。

4.突然鸟首领大声喊道:等一下,没有人会这样把大米留在地面上。like 像,是一个介词。根据文意可知,这群鸟的首领发现了问题,它觉得不会有人就这样把大米扔到地上。故填like。

5.它们刚吃了一点,这时他们就被网网住了。were trapped是被动语态,被困住。根据文意可知,这些鸟在吃大米的时候被抓住了。这里应该用被动语态,故填were。

6.当这些鸟看到这个人向它们走过来的时候,它们非常的紧张。nervous紧张的,是一个形容词。根据文意可知,鸟被网困住了,他们知道有人抓他们,所以非常紧张。

7.当这些鸟看到这个人向他们走过来的时候,他们非常的紧张。coming 是come的现在分词,这里使用的句型是see sb. doing sth.看见某人正在做某事,故用coming。

8.然后鸟首领喊道:快,我们一起飞。一,二,三,飞!shout 喊。根据文意可知,这群鸟被往困住了,鸟首领想到了办法脱离困境,它对着其他的鸟大喊,让他们一起飞。全文使用的都是过去时态,故填过去式shouted。

9.最后它们一起举起了这张网。end 结束,最后。这里in the end 是一个固定的短语,最后,最终。根据文意可知,这些鸟一起飞起来,举起了网,脱离了困境。

10.最后,他们一起举起了这张网,带着它飞到了天空。flew是fly的过去式,意思是飞。根据文意可知,这些鸟们一起飞起来,带着网飞向了天空。全文用的都是过去时态,故这里填过去式flew。

考点:阅读填空。

练习册系列答案
相关题目

When some plates(版块) of the earth move suddenly, an earthquake happens. Many earthquakes begin under the sea. Earthquakes may happen anywhere on the earth. They often happen near the mountains.

During the earthquake, the shakings make rocks rise suddenly and even

crack(断裂)open. Houses fall, people are killed or hurt, and sometimes the whole villages or cities are destroyed. Can we do something to keep ourselves safe from earthquakes? Scientists have studied earthquakes and make maps that show the “ earthquakes belts(带)” In areas in these belts, it’s possible for earthquakes to happen. In these areas we should build strong houses to fight against earthquakes.

In the future, scientists will be able to tell when and where an earthquake will before they happen. They can also tell people what to do and how to do it.

1.A large number of earthquakes often happen_________________.

A. in the area B. on land

C. at night D. next to mountains

2.The reason for an earthquake is ______________________.

A. the result of rock sudden movement

B. rocks’ cracking open

C. that there are so many plates on the earth.

D. that the sea is too deep.

3.A map showing the earthquake belts will tell people __________________.

A. what kind of houses to build

B. what kind of houses can stay up in an earthquake

C. where earthquakes may happen

D. how to keep themselves safe during the earthquake

4.In the future we’ll be no longer so afraid of earthquakes_____________.

A. with the help of scientists’ exact predication(预报).

B. because of a map showing the “earthquake belts”

C. because we can guess the date and place of earthquakes

D. as scientists know what to do and how to do it.

In the world today, all of the people need recreation(消遣). We cannot work all the time if we are going to keep healthy and enjoy life.

Everyone has his own way of relaxing. Perhaps the most popular form(形式) is to take part in sports. There are team sports, such as basketball and soccer. There are also individual(独立的) sports, such as swimming and running. Skating and mountain climbing are the most popular recreation for people who like to be outdoors.(户外)

Not everyone who enjoys sports likes to take part in them. Many people like watching them on TV or listening to them on the radio. So many people like some forms of indoor recreation, (室内消遣)such as watching TV, singing and dancing.

It doesn’t matter whether we like indoor recreation or take part in outdoor sports. It is important for everyone to relax from time to time, and enjoy some forms of recreation.

1.Which is the most popular form of recreation?

A. Sports B. Watching TV

C. Sleeping D. Singing and dancing

2.People want to take part in sports in order to __________.

A. keep healthy and enjoy life B. make friends

C. find a good job D. make money

3.Outdoor sports include(包括) __________.

A. watching TV

B. singing and dancing

C. listening to the radio

D. skating and mountain climbing

4.Why do many people like watching sports on TV or listening to them on the radio?

A. Because they like sports but don’t like to take part in them.

B. Because they don’t enjoy sports.

C. Because they don’t enjoy life.

D. Because they don’t need recreation.

5.The passage mainly(主要) tells us that__________.

A. basketball is a kind of team sport

B. everyone who enjoys sports should take part in them

C. different people have different ways of relaxing

D. indoor recreation is not as important as outdoor sports

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网