题目内容
—Are your __________ workers (工人)?
—No, .
A. friend; they aren’t
B. sister; they are
C. grandparents; they aren’t
D. parents; they are
C
【解析】
试题解析:句意:你的爷爷奶奶是工人吗?不,他们不是。根据句意,此句用复数,排除A、B;否定回答要遵循前否定,后否定的原则,故选C。
考点:考查主谓一致。
宁波将举办一次展示"最美家乡"为主题的征文比赛,请根据下表中的提示内容写一份调查报告,可适当展开联想.(词数70-80)
places | Name | Reasons |
Middle School | No.1 midlle school | The best teachers, the most beautiful |
Movie Theater | Town cinema | The biggest screen, the most comfortable seats |
Clothing Store | HuaXing Clothing Store | The best quality, the most popular |
Hospital | Li Huili Hospital | The friendliest service , not expensive |
要求:1.词数不少于90;
2.要点完整、层次清楚、语法正确、上下文连贯,可适当发挥;
3.文中不得使用真实的人名、校名。
Here are the results of a survey about the best places in Ningbo_.________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
In many countries, holidays are important parts in people's life. Let's show some countries to you.
America
American people's holidays are flexible (灵活的 ). They can use up their holidays once, and they can also use them up a few times. During the holidays, they still get money.
Canada
Many people in Canada can rest three days a week. They have all kinds of activities (活动) for holidays. They may go fishing, boating or mountain climbing. Also, they have long holidays. They may go to the beach to spend a sunny winter holiday. Like American people, Canadians also get money during the holidays.
France
People in France are very good at enjoying life. They have a 6-week holiday every year, and they work less than 40 hours a week.
1.How many countries are mentioned (被提到) in the passage?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Six.
2.In which countries can people still get money during the holidays according to the passage?
A. America and Canada. B. Canada and France.
C. Japan and France. D. America and France.
3. Which of the following activities is not mentioned in the passage?
A. Go fishing. B. Go boating.
C. Go skating. D. Go mountain climbing.
4.In which country can people work less than 40 hours a week?
A. America. B. Canada. C. France. D. China.
5.Which is the best title for this passage?
A. Holidays are important
B. Holidays in different countries
C. People's work time
D. Activities in different countries