题目内容

阅读理解
Dear Fang,
How are you these days? I have been in England for two months. It’s not a long time for a newcomer, and there are still a lot of things to do. Sorry for not being able to write to you soon.
London is an old but beautiful city. There are lots of places of interest to visit. Last weekend I went along Thames River with some friends from Japan, Korea and some other countries. The modern skyscrapers(摩天大楼) among the old buildings impressed(给…留下印象) us deeply. The classes started two weeks after I arrived here alone. Besides the language, I’m trying to learn about the culture as well. British people are quite different from the Chinese. Do you know the people here do not shake hands as much as we do in China? And it’s never a good habit to make noise when you eat. They think it’s impolite.
There is so much to say, but I have to stop.
I will write to you soon again.
Love,
Harry
小题1:Harry came to London from ________.
A.FranceB.JapanC.KoreaD.China
小题2: Two months ago Harry came to London _________.
A.with FangB.with his friends
C.with his parents D.alone
小题3: Harry has studied in London _______.
A.for about two weeksB.for about two months
C.for about one and a half monthsD.for about a month
小题4: Last weekend Harry was impressed by _____________.
A.London’s long history
B.the modern skyscrapers
C.London’s old buildings
D.the English culture
小题5: English people _______________.
A.do not often shake hands with their friends when they meet
B.often shake hands when they meet their friends
C.talk aloud when they have dinner
D.usually make noise when they eat

小题1:D
小题2:D
小题3:B
小题4:B
小题5:A

试题分析:
小题1:细节理解题,根据文中语句“Do you know the people here do not shake hands as much as we do in China?”的理解可知,Harry来自中国,故选D
小题2:细节理解题,根据文中第二段语句“The classes started two weeks after I arrived here alone.”理解可知Harry独自一人到那儿的
小题3:细节理解题,根据文中第一段第二句“I have been in England for two months”的理解可知,已经学习两个月了
小题4:细节理解题, 根据文中The modern skyscrapers(摩天大楼) among the old buildings impressed(给…留下印象) us deeply理解可知,现代化的摩天大楼给我们留下深刻的印象
小题5:细节理解题,根据对文中语句Do you know the people here do not shake hands as much as we do in China?的理解可知,英国人见面不握手
点评:本文是一篇书信主要介绍了我在英国的所见所闻,包括英国美丽的风景,名胜,现代化的摩天大楼,同时不但学习语言而且了解到英国的礼仪和中国的差异,做题时首先要浏览题目,明确每道小题的类型,然后了解短文大意,获取短文信息,分层推理排除干扰
练习册系列答案
相关题目

It’s hard to make friends if you stay at home alone all the time. Be outgoing(开朗的), get out of the house and do things with other people. It’s easier to make friends when you follow these:
Show people what you are good at. Talk about the things you like and you do best. People will be interested in you if there is something interesting.
Look people in the eye(正视) when talking with them. That way, they’ll find it easier to talk to you, or people may think you’re not interested in them and stop being interested in you.
Be a good listener. Let people talk about themselves before talking about yourself. Ask lots of questions. Show an interest in their answers.
Make friends with the people you really like, not just with those who are easy to meet. Be friendly to people. That way, you’ll have a bigger group of people to choose and more chances(机会)for making friends.
小题1: If you look right and left when people talk to you, they may think you are_______.
A.looking for somethingB.worrying about something
C.happy to see themD.not interested in them
小题2: Linda is talkative(健谈的). But she doesn’t like listening to other people. Linda should_______.
A.show off(炫耀) to other peopleB.be a better listener
C.look people in the eyeD.make friends with other kinds of people
小题3: You should be _______ if you want to have more chances for making friends.
A.coolB.more carefulC.more friendlyD.hard-working
小题4: The main idea of this passage is _______.
A.that it is hard to make friendsB.about how to make friends
C.about not talking about yourselfD.about being friendly to others

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网