题目内容

Jodie’s Daddy is a Garbageman(垃圾清理工)

Mr Swales wanted to find out what his students’ parents did. He had just called Jodie when some girls burst out laughing. Shirley shouted, “Jodie’s Daddy is a Garbageman!”

Everybody in the class laughed out loud, except Jodie. She felt her face turn red.

“Silence!” Mr Swales said, “Being a garbagemen is a difficult and useful job. We should all be thankful to Jodie’s father.”

Jodie’s father came to walk her home from school as usual, but she didn’t run up to him the way she always did. When they got back home, Jodie went to her room and cried for a long time.

Her father came into her room, “What happened, Jodie? Why are you so sad?”

Jodie told her father what had happened and looked at him. He didn’t seem angry or hurt. “Well,” he said, “they are right. Being a garbageman is a dirty job. Tomorrow’s Saturday. Come to work with me, Jodie.”

The place really smell too good. Jodie wrinkled her nose. “Don’t worry, kid. In five minutes you won’t smell a thing.” said her father.

Everybody there was working hard, and they seemed to have a good time. Jodie’s father handed her a pair of gloves and told her to get the little plastic bags and throw them into the truck.

It was fun, but also hard work. Jodie’s arms soom got tired. At last, no more garbage was left and Jodie felt very happy.

“Garbage is disgusting, but when we clear it away, everything’s nice and clean. You can make yourself happy only by making other happy. That’s why I like being a garbageman so much.”

Jodie give her dirty, smeely garbageman daddy a big kiss(吻). She said, “When I grow up, I will be a garbagegirl!”

Now whenever someone asks Jodie what her daddy does, she says, “He’s a garbageman! Everybody makes garbage, but my daddy takes it away!”

1.What happened in My Swale’s class?

A. He wanted to show what job was the most useful.

B. He asked an improper question.

C. Jodie gave an honest answer.

D. Jodie was laughed at.

2.Why did Jodie’s father take her to his workplace?

A. To make Jodie calm down

B. To prove how dirty his job was.

C To help Jodie learn about his job.

D.To keep Jodie away from her classmates.

3.Jodie gave her father a big kiss mainly because ______.

A. he was kind

B. he was unselfish(无私的)

C. he was cheerful

D.he is hard-working

4.How does Jodie feel about her father now?

A. Sad B. Curious C. Guilty(有罪的) D. Proud

1.D

2.C

3.B

4.D

【解析】

1.考查细节理解题。句意课堂上发生了什么。从文中when some girls burst out laughing. Shirley shouted, “Jodie’s Daddy is a Garbageman!”可以看出,因为Jodie 的爸爸是一名清洁工,遭到大家的嘲笑。故选D。

2.2】考查细节理解题。句意爸爸为什么带女儿一起去工作。通过下文我们知道,爸爸带女儿去工作,最后女儿了解了清洁工的重要性,励志长大后也要成为一个清洁工。故选C。

3.3】考查细节理解题。句意为什么女儿给爸爸一个吻?You can make yourself happy only by making other happy. That’s why I like being a garbageman so much.”爸爸通过实践让女儿明白清洁工的重要性。故选B。

4.4】考查推理判断题。句意现在女儿对爸爸的感情如何,从Now whenever someone asks Jodie what her daddy does, she says, “He’s a garbageman! Everybody makes garbage, but my daddy takes it away!”可以看出,女儿以爸爸为荣。故选D。

考点;人物故事类短文

【点评】本文讲述了女儿因爸爸是一名清洁工而遭到同学们的嘲笑,感到自卑,最后通过和爸爸一起清理垃圾,她明白了工作没有高低贵贱之分,女儿为爸爸的工作而感到自豪。励志长大后也要成为一个清洁工。58、59、60题为细节理解题,在短文中均能找到相关的句子,从而做出正确的答案。 61题推理判断题。通过分析相关语境,学生能够体会作者的态度。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网